13.05.2024

CHP Lideri Özgür Özel: "Mücadelemizi Sürdüreceğiz, Soma'daki Madencilerin Hesabı Sorulmadan Durursak Yüreğimiz Kurusun"

Cumhuriyet Halk Partisi,CHP Genel Başkanı Özgür Özel,Soma KAtliamı,Soma maden faciası,10. yıl,13 mayıs 2014,301 şehit madenci,Selçuk Kozağaçlı ,Can Atalay,X,Twitter,chp.org.tr,hesap soracağız,soma için adalet,TBMM genel kurulu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 301 madencimizin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı'nın 10. yılında, sosyal medya hesabından bir video paylaşımında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Soma Katliamı'nın 10'uncu yılında yaşamını yitiren 301 madencimizi anıyorum. Bu davanın bir daha görülmesi ve adaletin tecelli etmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Soma'daki madencilerin hesabı sorulmadan, durursak yüreğimiz kurusun... #SomayıUnutma #SomaİçinAdalet" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Özgür Özel'in paylaştığı videoda Soma Katliamı’na ilişkin; "'Türkiye, tarihinin en ölümcül maden kazalarından birini yaşadı. Maden ocağında saat 15.10’da vardiya değişimi sırasında galerilerdeki bir trafoda meydana gelen patlama yangın çıkardı.' bilgilendirmesi ile Özel’in çeşitli dönemlerde TBMM Genel Kurulunda Soma Katliamı hakkında yaptığı konuşmalardan, 'Soma’da patlamalar oluyor maden ocaklarında ve o patlamalarda işçilerimizi kaybediyoruz. Verdiğimiz soru önergelerine cevap: '10 kere denetledik, 66 tane kusur; şu kadar para cezası verdik.' Sonuç: Yeni patlama, yeni ölümler... Soma’da o ağlayan ananın, ayağında lastik ayakkabılı babanın feryadı bu komisyonun raporu yapılsaydı olmazdı. Ben o mahkeme salonunda 22 blok 74 duruşmanın tamamına gittim, biriniz gelmediniz ama namusu gibi o aileleri gece gündüz savunan Selçuk Kozağaçlı ile Can Atalay dışında bir tane gözaltı yok, bir tane tutuklama yok, bir görevden el çektirme yok, bir açığa alma yok. Yazıklar olsun! Gelip de burada pişkinlik yapmak var! Soma’daki madencinin hesabı sorulmadan eğer ki biz de durursak yüreğimiz kurusu. O sözü tutmak namus borcumuzdur; ant olsun ki tutacağız, ant olsun ki hesap soracağız!'” bölümleri yer alıyor.