04.10.2024

CHP Lideri Özgür Özel: “İktidara Yürümenin Sorumluluğu İçinde Her Adımımızı Ölçüp Biçerek Atıyoruz”

“İŞSİZLİĞİ, YOKSULLUĞU KONUŞMAYIP ADAYLIK TARTIŞMASI YAPAN DOST DEĞİL”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt’ta üye katılım töreninde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 47 yıl sonra ilk kez seçimden birinci parti olarak çıktığını belirterek, "Bunun kıymetini bilmek ve bunu sürdürmek gerekiyor. 47 yıl sonra birinci parti olurken, gençlere, kadınlara alan açarak ve ölçme değerlendirmeye değer verip her şeyin doğrusunu mutlaka ölçüp biçerek yürüdük. Emin olun her adımımız ölçülerek, biçilerek, doğru olduğuna inanılarak, sahadaki sonuçlar takip edilerek atılıyor; atılmaya da devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak bundan sonra da partimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve partimizin politikalarına sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

“BÜYÜK BİR KATILIMLA İLÇE BAŞKANLIĞIMIZA SIĞMADIK’’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, Esenyurt ilçesinde katıldığı üye katılım töreninde, "Üye katılım törenlerini, rozet takmaları genelde ilçe başkanlığında, ilçe başkanının makam odasında yapıyoruz. Ancak bugün öylesine bir katılım var ki oraya sığmadık; buraya geldik. Başkanımız Hüseyin Ergin’in şahsında bütün örgütümüzü, kadın kolları başkanımızın şahsında bütün kadın kollarımızı, gençlik kollarının başkanımızın şahsında tüm genç üyelerimizi bana eşlik eden Genel Başkan Yardımcılarım, Grup Başkanvekilim, Parti Meclisi üyelerim, milletvekillerim ve Beylikdüzü, Büyükçekmece ile Ardahan Göle Belediye Başkanlarımla birlikte saygıyla selamlıyoruz. Esenyurt, 80 ilden göç alan çok önemli bir ilçe. Nüfusu biz Esenyurt’u kaybettiğimizde 110 bindi; geri aldığımızda 1 milyonun üzerine çıkmıştı. Burada herkesin hemşehrisi var. Ahmet Özer Başkan’ın da hemşehrileri var. Hüseyin Ergin Başkan’ın da hemşehrileri var. İl Başkanımızın da öyle… Ama burada benim iki tür hemşehrim var. Çok olmasa da bir, Manisalılar var. Bir de Balkanlarda doğan yani Selanik’ten, Makedonya’dan çok sayıda hemşehrim var. Onlara da buradan Genel Başkan olarak selamlar sunuyorum” ifadesini kullandı.

“ESENYURTLULARIN BİZE VERDİĞİ ANAHTAR, İKTİDARIN ANAHTARIDIR’’

Özel, ‘’Önemli bir başarı elde eden Belediye Başkanımız Ahmet Özer’e, Esenyurtlular Esenyurt’u emanet etti. Biz Ahmet Özer’in elindeki anahtarın Esenyurt’un belediyesinin anahtarı, kasasının anahtarı ya da Esenyurt’un altın anahtarı olduğunu düşünmüyoruz. O anahtar çok daha mühim bir anahtardır. Onun elindeki anahtar, partinin gelecekteki iktidarının anahtarıdır. Bunun için ona düşen, bize, örgütümüze düşen bunları çok anlatmak, çok anlatmak, çok anlatmak... Bir eksiği gördüğümüzde bunu biz bize konuşup iyilikleri büyütmek hepimizin görevidir. Ancak burada Ahmet Başkan örgüte emanet olduğu kadar, örgütümüz hem Ahmet Başkan’a, hem Esenyurt’ta siyaset yapan herkese emanettir. Çünkü günümüzde yoksulluğu yok etmek yerine, yöneterek iktidara devam eden anlayışa karşı, sosyal belediyecilikle, halka dokunarak, çocuklara dokunarak, evlere girerek, okullara girerek, hükümetin eksik bıraktığı her şeyi tamamlama yükümlülüğü sırtımızdadır. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü her sokakta, her fabrikada, fabrikaya giden işçinin servise bindiği ve servisten indiği yerde, sanayi sitesinde, kahvehanelerde, otoparklarda kısaca her yerde Cumhuriyet Halk Partisi olmalıdır. Halka dokunmalıdır ve görünen tüm ihtiyaçları belediye başkanımız ve kadrolarıyla paylaşmalı, iktidara yürüyen bir partinin sorumluluğuyla sorunları söyleyen değil; çözümü üreten bir noktada olmalıdır. Ben bunun için elbette örgütümüze güveniyorum. Esenyurt örgütüne sonuna kadar güveniyorum, sonuna kadar inanıyorum’’ diye konuştu.

“İKTİDARA YÜRÜRKEN ETLE TIRNAK GİBİ İLERLEMEK DURUMUNDAYIZ’’

Esenyurt’un 1 milyonu aşan nüfusuyla sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olduğuna dikkat çeken Özel, ‘’Esenyurt’tayız ve baba evindeyiz. Baba evi herkesin içine doğduğu evdir. Sonra kimi büyüğünü arar gider, kimi küçüğüyle yetinir. Kimi ırakta oturur, kimi yakında oturur. Ama herkesin bildiği bir şey vardır: ‘Bir ihtiyaç olursa baba evinde yerim hazırdır’. Çayı kaynamaktadır baba evinin, çorbası sıcaktır, bacası tütmektedir. İlçe yönetimimiz, mevcut ve önceki dönem yöneticilerimiz, geleceğin yöneticileri baba evinin bacası tütsün diye oraya odun çekenlerdir. Ama ne zaman ki kapıya biri gelir, onun da karşısına dikilmez, ‘Sen niye geldin, nereden geldin, burası bizim’ demeyiz. Çünkü biliriz ki o evde onun da payı vardır. Sorarsa tapusu bende değildir. Kemal Bey’de de yoktu. Ne rahmetli Ecevit’te vardı, ne İsmet Paşa’da. Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O yüzden bugün kim geldiyse artık yarından itibaren benim kadar Cumhuriyet Halk Partili’dir. Çünkü o, Cumhuriyet Halk Partisi’ni; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İki büyük eserimden biri’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ni babasının evi bilmiş, o eve gelmiş, bizimle gönül gönüle vermiştir. Artık bir hedefi vardır, o hedef de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini Türkiye’nin iktidar partisi yapmaktır. Onun zamanı gelmiştir. Şimdi burada hep birlikte omuz omuza, yürek yüreğeyiz. Bir büyük mutluluğu yaşıyoruz. O da kurulduğu günden beri Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir ve son seçimde olduğu gibi şimdi de iktidara yürümektedir. Bundan sonraki süreçte beraberce iktidara yürümenin sorumluluğuyla davranmak, en kıdemlimizden en yenimize kadar hepimiz iktidar namzeti bir partinin üyesi olduğumuzun bilincinde olmak, varsa ufak tefek kırgınlıkları geride bırakmak ve bugünden sonra hep birlikte etle tırnak gibi omuz omuza ilerlemek durumundayız’’ dedi.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ ANLATACAĞIMIZ SÜRECE GİRDİK’’

Yerel seçimlerden sonra bir an bile durmadıklarını ve bundan sonra da durmayacaklarını ifade eden Özel, ‘’Emeklilerin 12 bin 500 liralık aylığına onlarla birlikte itiraz ettik. 105 mitingde konuştuk, yetmedi ilk mitinglerden birini Ankara’da emekliler için yaptık. Emekçiler için Gebze’de, atanmayan öğretmenler için Saraçhane’de ve ürettiği ürününe karşılık alamayan üreticiler için Rize’de çay mitinginde, Gaziantep’te fıstık mitinginde, Hayrabolu’da buğday mitinginde, Giresun’da fındık, memleketim Manisa’da tarım mitinginde sürekli halkın yanında olduk. Bundan sonra işçilerin sorunlarından sendikalaşmanın önündeki engellere, hayvancılıktaki sıkıntılardan adalet arayışına kadar önceden olduğu gibi sıkıntıdaki herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Ama esas olarak da bu sıkıntıları nasıl çözeceğimizi milletimize tane tane anlattığımız bir sürecin içine girdik. Parti programımızı milletimizle birlikte, 81 ilde 973 ilçede halkla, kanaat önderleriyle, sendikacılarla, meslek kuruluşlarıyla, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleriyle tartışarak, konuşarak; her soruna çözüm yolunu masanın üstüne koyarak en kısa sürede hazırlayacağız. Milletimizin takdirine sunarak, her konudaki özet bilgileri sizlerle paylaşarak bu millete iktidar olduğumuz gün sorunlarını nasıl çözeceğimizi halkın diliyle, kendinden emin bir üslupla ve büyük bir enerjiyle anlatacağız. Bunun için her birinizin diri ve kararlı, traşının ve kıyafetinin yerinde, enerjisinin de tam olması her şeyden önemlidir’’ dedi.

“BİZİ ADAY TARTIŞMASINA ÇEKMEK İSTEYENLER DOSTUMUZ DEĞİL’’

Özel, ‘’İçine çekilmeye çalışıldığımız bütün tartışmalara inat olarak, her birimize önemli bir görev vermek üzere bugün Esenyurt’tayım. Gelecek üyelerimize de en eski üyemize de şunu söylüyorum: Bu partiyi Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarıyla bir kaosun, bir çatışmanın ve erkenden bir meşguliyetin içine çekmek isteyenler dostlarımız değildir. Kim ki televizyonda yoksulluğu, işsizliği değil de aday kim olacak tartışmasını körüklüyor onu konuşuyorsa; kim ki istihdam sorununu, evladının eğitimindeki sorunları, bu meseleler dışında başka bir şeyi konuşuyorsa inanın dostumuz değildir. ‘Aday kim olacak?’ Emin olun adayın kim olacağına benim kadar sizler de karar vereceksiniz. Örgütümüzün görüşünü alıp Cumhuriyet Halk Partililerin tamamını memnun edecek bir adayı hep beraber belirleyip arkasında duracağımız güne kadar ilan ediyorum ki; Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı sizlersiniz. Her biriniz yarın sabahtan itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adaylarısınız. Adayımızı resmen ilan ettiğimiz, o güzel mitingi yaptığımız ve Cumhurbaşkanı adayımızı Cumhurbaşkanı yapacağımız kampanyaya başladığımız güne kadar benim adayım sizlersiniz. Sanayi sitesinde ustanın yanında duran kalfası da benim adayımdır; ustasını o ikna edecek. Tarlada yan tarladakiyle sohbet eden köylü CHP’li benim adayımdır; komşusunu o ikna edecek. Balkanlardan gelmiş olup da Atatürk’ün partisinden başka partiye hala oy veren varsa onu Makedonya göçmeni abim ikna edecek; aday odur. Yarın ev gezmesine giden kadın kolları üyem, Cumhurbaşkanı adayımızdır. Okullarda Halk-Lis’liler Cumhurbaşkanı adaylarımdır. Üniversitelerde gençlik kolu üyelerimiz ya da sokakta gençlik kollarımızın her biri Cumhurbaşkanı adayımızdır. Eğer her biriniz yarın sabah yataktan Cumhurbaşkanı adayı olarak kalkar bu partiye bir oy, bir oy, bir oy toplarsanız; bu yoksulluğa, işsizliğe çarenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu, her sorunun Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çözüleceğini siz anlatırsanız Cumhurbaşkanı adayımız ilan edildiği gün o artık bir aday değil, Türkiye’nin gelecek Cumhurbaşkanı olacaktır. Ben onu size emanet ediyorum, bu görevi size veriyorum. Esenyurtlular yarın sabah yataktan birer Cumhurbaşkanı adayı olarak kalkmaya hazır mısınız? Var mısınız; yarın kalkın ve önümüzdeki seçimi alın? Ben size güveniyor ve inanıyor, bu görevi size emanet ediyorum. Bundan sonraki süreçte benim adayım sizlersiniz. Kadın kollarıdır, gençlik kollarıdır, bütün üyelerimdir. Yolunuz açık olsun. Bu seçimi hep birlikte kazanacağız’’ sözleriyle konuşmasını bitirdi. Özel, konuşmasının ardından daha sonra başka siyasi partilerde görev yapmış çok sayıda yeni üyeye rozet taktı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL İSTANBUL’DA - 4