09.05.2024

CHP Lideri Özgür Özel Eskişehir’de: “İyi Kamu Hizmeti, CHP’ye İktidar Kapılarını Açar”

Cumhuriyet Halk Partisi ,CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi,Yılmaz Büyükerşen ,Başkan Ayşe Ünlüce,CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke,yerel yönetimlerde eğitim, eşgüdüm ve denetim komisyonu,Cumhuriyet kadını,eşit temsil,markalaşmış iyi kamu hizmeti

“İYİ BİR YOLDA HEP BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Sizin buradaki başarılarınızı hem Yılmaz Hoca, hem sizler aracılığı ile diğer belediyelerimizde ortaklaştırmanın, devamında bu markalaşmış iyi kamu hizmetinin genelde CHP’ye iktidarın kapılarını aralamasının ümidi içindeyiz. Heyecanı içindeyiz. İyi bir yolda hep birlikte yürüyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Özel, “Bugün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne kaçıncı gelişimdir, belki bu koltuğa 20’nci oturuşumdur, belki daha çok olmuştur. Burada tabi hep karşımızda Yılmaz Büyükerşen bizi büyükşehir belediye başkanımız olarak karşılıyordu. Bundan da büyük bir gurur ve onur duyuyorduk. Tabi bütün başarı hikayeleri bir veda ile sonlanıyor. O vedaya bir vefanın eşlik etmesi çok önemli. Vefalı bir veda oldu. İl örgütümüz tarafından, sayın il başkanımız tarafından, hem milletvekillerimiz, 3 milletvekilimiz. Hem de sizinle birlikte yakın çalışma arkadaşları ve metropoldeki, ilçelerdeki belediye başkanlarımız hocamıza üst düzeyde bir vefa gösterdiler. Bunu Eskişehir halkı da en üst düzeyde gösteriyordu” dedi.

“KAZANDIKLARIMIZIN YARISI KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLSUN”

“Tabi biz CHP olarak Sayın Genel Sekreterimle birlikte hocamızın bundan sonra yerel yönetimlerde eğitim, eşgüdüm ve denetim komisyonundaki koordinatörlüğünü çok önemsiyoruz” diyen Özel ayrıca, “Hatta bu akşam da bu konuda 2 saatlik bir özel gündemli toplantımız olacak kendisiyle. Ama tabi biz burada hocanın ardından yeni bir CHP’liyi görmekten, bir Cumhuriyet kadınını görmekten, bir genç Cumhuriyet kadınını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dolayısıyla hemen yanınızda da kadın kolları genel başkanımız oturuyor. Onlar da bu konuda kadınların daha çok yönetim kademelerinde yer almasını, hak ettikleri eşit temsil sağlanana kadar bu mücadeleyi onlar da tüm kademelerde sürdürüyorlar. Selin hocam aday belirleme sürecinde de kadın adaylar için çok üst düzey emek sarf etmiş bir genel sekreterimiz. Biz bugün Türkiye’de bir tek kadın büyükşehir belediye başkanımız varken, beşini aday göstermenin, üçünün seçilmiş olmasından büyük gurur duyuyoruz. Aydın artık yalnız değil. Eskişehir ile İç Anadolu’ya doğru Tekirdağ ile Trakya’ya doğru kadın büyükşehir belediye başkanlarımız iki önemli adım daha attınız. Ümit ediyoruz, gelecekte 30 belediyeye 15 kadın aday gösterelim. Kazandıklarımızın yarısı kadın belediye başkanları olsun” şeklinde konuştu. Özel, şunları söyledi:


“25 YIL BOYUNCA EMEK VERDİ”

“Tabi bunlar sizin göstereceğiniz başarı, ihtimam ve halkın size göstereceği teveccüh ile doğru orantılı olacak. Önemli bir zorluk ve eşiği aştınız. Sizin liyakatinizden, becerinizden, mesleğinizden, yaptığınız göreve hakimiyetinizden kimsenin şüphesi yoktu. Ama Yılmaz Büyükerşen öylesine önemli ve marka bir isim ki hani yeri dolmaz denilecek bir ismin yerine aday olmak ve seçimde bu başarıyı göstermek çok çok önemliydi. Seçim döneminde İzmir’den sonra memleketim Manisa’ya yakın olarak en çok ziyaret ettiğim üçüncü il Eskişehir’di. Çok önemli bir miting yaptık, cami açılışı yaptık, aday tanıtımı yaptık. Ayrı ayrı gelişlerimde. Ama bütün emeklerimize değdi, emeklerinize değdi. Eskişehirliler iyi, liyakatli yönetimi, şehre sadakati ve en önemlisi de kent suç işlemeden, kentin rantını kente çevirerek, kenti bir rant değil hizmet alanı olarak gören CHP’nin halkçı belediyeciliğini ödüllendirdi. Pandemide hesaplarına el konulan aşevini 25 yıl boyunca insanlara emek vermiş olması, aç karınları doyurması, bir sıcak çorbayı sağlamasının ne demek olduğunu bütün Türkiye’ye gösterdiniz.”

“BAŞARILAR DİLİYORUM”

“Bundan sonra sizin buradaki başarılarınızı hem Yılmaz Hoca, hem sizler aracılığı ile diğer belediyelerimizde ortaklaştırmanın, devamında bu markalaşmış iyi kamu hizmetinin genelde CHP’ye iktidarın kapılarını aralamasının ümidi içindeyiz. Heyecanı içindeyiz. İyi bir yolda hep birlikte yürüyoruz. Sizi, ekibinizi, büyükşehir belediyesinin personeli, hangi siyasi partiden olursa olsun büyükşehir belediyesinin belediye meclis üyelerine başarılar diliyorum. Biz her zaman olduğu gibi arkanızdayız, yanınızdayız. Bu büyük başarı hikayesinin döneminizde artarak, taçlanarak devam etmesini ümit ederek tüm CHP’liler adına bir kez daha hem kutluyor, hem de başarılar diliyorum.”

“BİR KEZ DAHA KUTLUYORUZ”

“Avrupa Konseyini geçtiğimiz günlerde ziyaret ettik. Orada da en çok konuşulan konulardan bir tanesi sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir kent yönetimi, sürdürülebilir kamu yönetimi. Burada Avrupa Konseyi’nden sürdürülebilir ve uzun dönemli yönetim ödülü alınmış. Bu tabi Yılmaz Hoca bahsediyordu, sıkı denetimler, çok özel şartları sağlamak gerekiyor. Onların sağlanıp da bu Avrupa Konseyinden sürdürülebilir uzun dönemli iyi yönetim ödülünü almanızdan dolayı Avrupa Konseyinde partimizi en üst düzeyde temsil etmiş, komisyon başkanlığı görevini yürütmüş olan Selin Hoca ile birlikte sizi kutluyoruz bir kez daha.”


Gündem'den Öne Çıkan Haberler