19.05.2024

CHP Lideri Özgür Özel, 19 Mayıs’ta Samsun’da Gençlere Seslendi: “Cumhuriyet Gençlere Emanet”

“ATATÜRK’ÜN PARTİSİ İKTİDARA GELECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’da gençlere seslenerek, “Eğer üzülüyorsan, enseyi karartıyorsan, sıkılıyorsan bu ülkeden gitmeyi düşünüyorsan vallahi buna izin yok. Ben giderim. Sen gidemezsin. Yaşlılar gider. Gençler gidemez. Asker bile gider. Gençler gidemez. Çünkü Cumhuriyet gençlere emanettir” dedi. Özel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat hazırlıklarına ilişkin olarak, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimleri yapıldı. Şimdi ikinci yüzyılın ilk genel seçimleri için ilk günden itibaren durmadan çalışıyoruz. Ey Atatürk’ün adından korkanlar. İsmet Paşa’yı anmayanlar. Kurtuluş Savaşı kendi kendine olmuş gibi anlatanlar. Fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller içindeki hür kelimesinden korkan, gençlerin özgür olmasını istemeyenler. Hürriyet düşmanları. Size sesleniyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimleri gelecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi iktidara gelecek” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’da Tütün İskelesi’nden Atatürk Anıtı’na yapılan yürüyüşe katıldı. Özel, yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Özel, “Bugün 19 Mayıs 2024. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelesini, kuruluşu örgütlemek üzere İstanbul’da yapacak başka şey kalmadığını gördü. İktidar sahiplerinin İstanbul’da işgal kuvvetlerine kırmızı halılar serdiği, daha sonra Yıldız Sarayı’nın iskelesinden işgal kuvvetlerinin zırhlısına binip kaçtıkları süreçte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuruna binerek, 105 yıl önce hem kurtuluşu gerçekleştirecek orduyu kurmak ve Kurtuluş Savaşı mücadelesini örgütlemek hem de genç bir Cumhuriyet kurmak için buraya, Anadolu’ya ilk adımını attığı Tütün İskelesine geldi. Buradan kurtuluş mücadelesini başlattı. Onun ilk adımını attığı bu güzel şehrin, Atatürkçü, cumhuriyetçi, milliyetçi, devrimci, halkçı ve laik insanları. Hepiniz hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.


NAZIM HİKMET’İN ŞİİRİNİ HATIRLATTI

Özel, şair Nazım Hikmet’in Kuva-yı Milliye Destanı’na atıfta bulunarak, “Nazım Hikmet, Kuva-yı Milliye Destanında diyor ki, ‘Onlar ki toprakta karınca, suda balık, havada kuş kadar çoktular. Korkak, cesur, cahil, hakim ve çocuktular. Çok sözler edildi onlara. Zincirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyleri yoktular.’ İşte zincirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyi olmayanların umudu olmuş, kimsesizlerin kimsesi olmuş, olmayan orduyu kurmuş. Bu topraklarda kurtuluşa herkesi inandırmış bir büyük devrimcinin ilk adımını attığından 105 yıl sonra sizlerle birlikteyiz. Bu güzel gün kutlu olsun. Samsunlular bayramınız kutlu olsun” dedi.

“HÜRRİYET DÜŞMANLARI SİZE SESLENİYORUZ”

Özel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat hazırlıklarını hatırlatarak, “Bugünlerde Cumhuriyetin kurucu kadrolarının, Kurtuluş Savaşının isminin anılmadığı müfredat programı ile Cumhuriyetin 100’üncü yılında Atatürk, İnönü demeden, kurucu kadroları anmadan müfredat hazırlayarak, Cumhuriyetin ikinci yüzyılındaki gençlerimiz ve öğrencilerimize istikamet vermeye, onları yönlendirmeye çalışan hazırlık içindeler. Buradan onlara kötü bir haberim var. Bakın Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimleri yapıldı. Şimdi ikinci yüzyılın ilk genel seçimleri için ilk günden itibaren durmadan çalışıyoruz. Ey Atatürk’ün adından korkanlar, İsmet Paşa’yı anmayanlar. Kurtuluş Savaşı kendi kendine olmuş gibi anlatanlar, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller içindeki hür kelimesinden korkan, gençlerin özgür olmasını istemeyenler, hürriyet düşmanları, size sesleniyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimleri gelecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi iktidara gelecek” diye konuştu. Özel, Samsun’da da Cumhuriyet Halk Partisi’nin birinci parti olana kadar çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“SAMSUN’DA BİRİNCİ PARTİ OLANA KADAR ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM”

“Geçtiğimiz mart ayının sonunda CHP’nin adayları, milliyetçi demokratlardan, muhafazakar demokratlardan, etnik kökeni ne olursa olsun Türk’ünden, Kürt’ünden, Laz’ından, Çerkes’inden, Alevi’sinden, Sünni’sinden aldıkları destekle çok büyük başarı elde ettiler. Nüfusun yüzde 65’i, ekonominin yüzde 80’i, toplanan verginin yüzde 87’si bizlerin yönettiği belediyelerden, hizmet ettiğimiz alandan toplanıyor. Ancak büyük bir üzüntümü ifade etmek isterim ki Samsun gibi bir kenti böyle bir dönemde, böyle bir atmosferde, Kütahya’yı alıyorken, Afyonkarahisar’ı, Uşak’ı alıyorken, Manisa, İzmir’e kadar olan bütün illeri alıyorken, Milli Mücadelenin, Büyük Taarruzun, büyük zaferin illerini alıyorken, Amasya Tamimi’nin ilini alıyorken, şapka devriminin ilini alıyorken, Kastamonu’yu alıyorken, Samsun’un tarafımızdan kazanılmamış olmasını kabul edemiyorum. Samsun’daki partili, partisiz ama yüreğinde Atatürk, Cumhuriyet sevgisi olan herkese sesleniyorum. Samsun’da bunu taşıyamayız. En kısa sürede Samsun’da Gazi’nin partisini birinci parti yapmak zorundayız. Onun için sadece televizyon izlemek, gazete okumak, arkadaşlarla sohbet etmek ve televizyonda bizleri izleyip mutlu olmak ya da tenkit etmek yetmez. Samsunlular, Samsun’daki Atatürkçüler, Samsun’daki iktidar için bugün ilk adımı atmalısınız. Buna var mısınız? Yarından itibaren Samsun’da bu durumdan rahatsız olan herkesi, CHP’ye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu baba ocağına davet ediyorum. Gelin ve bu duruma el koyun. Samsun’da herkesi CHP’ye gelmeye, katılmaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine sahip çıkmaya ve ilk seçimlerde Samsun’da birinci parti olana kadar hep beraber var gücünüzle çalışmaya davet ediyorum. “

“CUMHURİYET GENÇLERE EMANETTİR”

Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini hatırlatarak, “Bir sözüm de gençleredir. Genç arkadaşlar, Samsun’un gençleri, Türkiye’nin gençleri. Mustafa Kemal Atatürk bu partiyi kurdu ve sonra dedi ki, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ dedi. Peki bunu nasıl yapacağız? Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öleceğini, toprak olacağını biliyor da bu ülkenin ilelebet yaşayacağına, var olacağına nasıl emin oluyor? Birisine emanet etmiş olması lazım. Genel başkanlara emanet etmedi. Milletvekillerine, belediye başkanlarına, il başkanlarına… Askerdi, başkomutandı ama askerlere, genelkurmay başkanlarına emanet etmedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Onun için eğer üzülüyorsan, enseyi karartıyorsan, sıkılıyorsan, bu ülkeden gitmeyi düşünüyorsan vallahi buna izin yok. Ben giderim. Sen gidemezsin. Yaşlılar gider. Gençler gidemez. Asker bile gider. Gençler gidemez. Cumhuriyet gençlere emanettir” dedi.

“ÖZGÜRLÜKLER YOK, GERİ KAZANACAĞIZ”

Özel, “Bundan sonra yaşanacak süreçte en büyük güç, en büyük sorumluluk gençlerin sırtındadır. Efendim, özgürlükler yok. Geri kazanacağız. Efendim yoksulluk var. Bunu çözeceğiz. Efendim festivalleri yasaklıyorlar. Direneceğiz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençleri hiçbir şeyden korkmaz. Hiçbir mücadeleden geri kalamaz. Yanımda Gençlik Kolları Genel Başkanım var. Diğer tarafta gençlik politikalarından sorumlu gölge kabinemizin Gençlik ve Spor Bakanı Sevgi Kılıç var. Ben buradan, Samsun’dan, ilk adımın atıldığı yerden, nasıl Samsunluları Samsun’u kurtarmak için yarından itibaren ilk adımı atmaya çağırdıysam, Türkiye’deki bütün gençleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ve partisine sahip çıkmak üzere CHP’ye davet ediyorum. Samsunlular, lütfen bu güzel şehri kendi haline bırakmayın. Bu güzel partiyi, bu emaneti kendi haline bırakmayın. Şikayet etmeyi bırakın, sahip çıkın. Atatürk’ün emaneti Samsun’da benden size emanettir” diye konuştu.

“DİNLENMEMEK ÜZERE YOLA ÇIKANLAR ASLA YORULMAZ”

Özel, “Son sözüm şudur. Elbette kolay bir yol yürümeyeceğiz. Ancak bize yolu gösteren şöyle söylemiş. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. Biz de yorulmayacağız. Sonuna kadar başarmak için mücadele edeceğiz. Sözüm var. Bu gece Samsun’da yatıyorum. Bundan sonra CHP birinci parti olana kadar, CHP Samsun’da en çok milletvekili çıkaran parti olana kadar, CHP en çok belediyeyi kazanan parti olana kadar Genel Başkan olarak buradayım. Sizinle mücadele edeceğim. Hepinizin bayramını bir kez daha kutluyorum. Bundan sonra hep beraber çok daha güzel günleri görmek için, ülkemizin yoksulluğunu çözmek için, sorunların hepsini halletmek için hep birlikte çalışacağız. Bu gücümüz var. Bu azmimiz var. Bu inanç, bu yürek, bu parti, bu ülkede bunu 100 yıl önce başardı, yine başaracağız. Evinize gidin. Köyünüze gidin ama yarından itibaren bu büyük mücadele için üye değilseniz kaydolun, sorumluluk alın. Sanki seçim varmış gibi çalışın. Kucaklayın. Kimseyi dışlamayın. Doğruları anlatın. Siz anladığını en iyi şekilde anlatabilen, insanları ikna edebilen, doğru bildiği uğrunda her şeyi yapabilen kahraman Cumhuriyetçilersiniz. Mustafa Kemal’in askerlerisiniz. Hepinize güveniyorum” ifadelerini kullandı.


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL SAMSUN’DA