19.07.2024

CHP Lideri Özel, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’yi Ziyaret Etti: “Kıbrıs’ta Çok Farklı Gelişmeler Olabilir”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL:

“KKTC’NİN YALNIZLAŞACAĞI HİÇBİR ŞEYE GEÇİT VERMEMEK GEREKİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kıbrıs’ta yaşanabilecek yeni süreçlere dikkati çekerek, “Önümüzdeki süreçte çok farklı gelişmeler olabilir. Ama burada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin zor durumda kalacağı, yalnızlaşacağı hiçbir şeye geçit vermemek gerekiyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıldönümü nedeniyle bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'yi ziyaret etti. KKTC Cumhuriyet Meclisi Kabul Salonu’nda gerçekleşen görüşmede Özel, “Çok teşekkür ederiz Sayın Meclis Başkanım. Hem kabulünüz için, hem partimiz için, Kıbrıs Barış Harekatının emeği olan geçmişteki tüm siyasetçiler için kullandığınız güzel ifadelere aynen katılıyoruz biz de. Biz Kıbrıs’ı yavru vatan olarak gören değil Kıbrıs’ı kardeş vatan, devlet olarak gören bir anlayışa sahibiz. Kuzey Kıbrıs’ı bir bütün olarak destekliyoruz. Sahipleniyoruz” dedi.

“YOL GÖSTERİCİ GENEL BAŞKANLARIMIZLA BİRLİKTE BURADAYIZ”

KKTC’nin haklarının savunulmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Özel, “Türkiye’deki herkesin elbette siyasi görüş farklılıkları olabilir ama Kıbrıs’ı bir bütün olarak sahiplenmesini, Türkiye’deki iç politik tartışmaların dışında tutulmasını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarının, menfaatlerinin, Kıbrıs Türklerinin haklarının ve menfaatlerinin büyük dikkatle savunulması gerektiğini düşünüyoruz. Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanını ziyaretimizde de ifade ettik. Önümüzdeki süreçte çok farklı gelişmeler olabilir. Ama burada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin zor durumda kalacağı, yalnızlaşacağı hiçbir şeye geçit vermemek gerekiyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. Biz, 50 yıl öncenin biraz önce de siz de selamlaşırken ayrı ayrı ifade ettiniz, 50 yıl öncenin bakanları, Barış Harekatının parolası olmuş Turan Güneş’in o zamanki 19 yaşındaymış o zaman Ayşe Hanım, harekatın sembol ismi Ayşe Hanım ile görev yaptıkları dönemlerde hem Dışişleri Bakanı olarak hem CHP Genel Başkanı olarak yaptıkları görevlerde Kıbrıs meselesine gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyetlerle, halen daha partinin Genel Başkanı olarak bana dış politika konularında ve Kıbrıs konusunda en önemli yol göstericiliği yapan genel başkanlarımla birlikte buradayız” ifadesini kullandı. Özel, konuşmasını şöyle tamamladı:

“50 YIL ÖNCEKİ SEVGİYLE, CESARETLE, KARARLILIKLA…”

“Partimizin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Beyle, Genel Sekreterimiz Selin Sayek Böke ile Gölge Milli Savunma Bakanımız emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu’yla, İstanbul Milletvekilimiz, TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcümüz Namık Tan ile birlikte bugün burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ben gelirken Sayın Genel Sekreterimize, Kıbrıs’ın bizi nasıl bir heyetle karşılayacağının müjdesini vermiştim. Kadın Meclis Başkanvekili, geçen toplantıda da vardı, milletvekillerimiz, Sayın Meclis Başkanı bizi kadın ağırlığının da çok yüksek olduğu çok güçlü bir heyetle karşılayacak demiştim. Aynen öyle oldu, geçen seferki gibi. Sizin şahsınızda tüm siyasi partilerden seçilmiş tüm milletvekillerimizi saygı ile selamlıyoruz. Bugün hayatta olmayan, bu Meclis’te görev yapmış tüm milletvekillerimizi de rahmetle anıyoruz. 50 yıl önceki sevgiyle, cesaretle, kararlılıkla bir kez daha sizin şahsınızda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tüm vatandaşlarını da selamlıyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sn. Zorlu Töre'yi ziyaret ettik.

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin zor durumda kalmasına, yalnızlaşmasına geçit vermemek gerekiyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor."

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KKTC’DE - 4