27.10.2021

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN KARA KIŞTA MİLLETİMİZİ RAHATLATACAK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
-"Türkiye’de 14 milyon asgari ücretli, açlık sınırının altında yaşıyor. Bu insanlarımızın çocukları da sefalet içinde yaşıyor." 
-"İnsanımızın bu kış hayata tutunabilmesi için, uygun fiyatlı enerjiye erişimin sağlanması çok kritik." 
-"Enerji faturasını ödeyemeyen 5 milyon hanenin olduğu bir ülkeye, biz uzaktan bakamayız."
-"Ne senden, ne o şürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadelemi vereceğim. Bunu bilesin!"
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezinde yaptığı basın açıklamasında, "Bu iktidardan, çözüm beklemenin, artık abesle iştigal olduğu çok açık. Zaten tüm sorunların kaynağı kendileri, neyi çözecekler? Bu Saray ve Şahsım iktidarı, insanımızı kara kışın insafına terk etmiştir" dedi.
"İş başa düşmüştür. Şahsa buradan sesleniyorum; bu sesi iyi dinle, eğer bunları yaparsan, milletimiz biraz olsun rahatlayacak" diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hayata geçirilmesi gerekenleri 4 maddede sıraladı. Sayın Basın Mensupları, Sevgili Halkım; Biliyorsunuz, aylardır kışa yönelik uyarılarımı yapıyordum, zam yağmuru konusunda uyarıyordum, "Kara Kış Fonu kurulsun" diyordum. Karşımızda kapı duvar bir iktidar var ve maalesef, uyardığım her şey artık gerçeğimiz oldu, her saat başı yeni bir zam geliyor, korkunç bir pahalılık var. Bu iktidardan, çözüm beklemenin, artık abesle iştigal olduğu çok açık. Zaten tüm sorunların kaynağı kendileri, neyi çözecekler? Bu Saray ve Şahsım iktidarı, insanımızı kara kışın insafına terk etmiştir.  Özetle iş başa düşmüştür, çözümleri CHP bulmak zorundadır. Muhalefet olabiliriz ama çözümleri biz arayacağız. Bakın; Türkiye’de 14 milyon asgari ücretli, açlık sınırının altında yaşıyor. Bu insanlarımızın çocukları da sefalet içinde yaşıyor. İnsanımızın bu kış hayata tutunabilmesi için, uygun fiyatlı enerjiye erişimin sağlanması çok kritik. Yoksulluk içinde yaşayan çocukları ile enerji faturasını ödeyemeyen 5 milyon hanenin olduğu bir ülkeye, biz uzaktan bakamayız. İnsanımızın onuru, haysiyeti söz konusudur. Peki, iktidar ne yapıyor? Her gün yeni bir zam ilan ediyor.  Çok kısa bir süre içinde, elektrik faturaları 3 kez zamlandı. Doğalgaza 8 defa zam yapıldı. Kömür yüzde 30; mutfak tüpü yüzde 42 oranında zamlandı. Ülkemizin bu halini ben kabul etmiyorum. Bu halk bunu hak etmiyor! Bu yüzden tüm enerji sektörü paydaşlarına davet mektubu gönderdim, “Bu millet için birlikte çalışalım” dedim. Enerjide yaşanan korkunç zamlarla mücadele konusunda bana katılmak isteyen herkesle çalışmaktan memnuniyet duyacağımı söyledim. Sağ olsunlar, enerji sektörü temsilcileri davetimize icabet ettiler ve birlikte bir çalışma toplantısı yaptık. Buradan halkımıza da seslenmek istiyorum: Kime oy vermiş olursanız olun, bu enerji meselesinde hepimiz birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte mücadele etmek zorundayız. İktidara geldiğimizde, nihai amacımız elbette yoksullukla mücadele ve daha adil bir ülke inşa etmek olacaktır. Ama atlatmamız gereken bir kış var. Kışı atlattıktan sonra zaten iktidara geleceğiz, sonrası kolay.  Gelelim çözüme... Nedir çözüm? Şahsa buradan sesleniyorum; bu sesi iyi dinle, eğer bunları yaparsan, milletimiz biraz olsun rahatlayacak. Hatta buradan siyasi puan da kazanabilirsin, umurumda değil, yeter ki milletim rahatlasın. Bunları hemen yap. 

1. Her şeyden önce acilen Kara Kış Fonu’nun kurarak, vatandaşlarımıza kış ayları için destek ver.
2. Elektrik faturalarındaki KDV’yi kış boyunca kaldır. Sadece TRT Fonu’nun kaldırılması bile tek başına yüzde 20 oranında bir indirimin sağlanmasına neden olacak. Derhal kaldır!
3. Aynı şekilde doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV’yi de hemen kaldır.
4. Elektrik ve ısınmada, düşük gelirliler lehine “Kademeli Tarifeli Sisteme” geç. Yani “Sosyal Tarife Uygulamasını” başlat. Bu vatandaşlar, daha ağır bir fatura ödemesinler.
Enerjiye bağlı bu sıkıntıların bir de ticari işletmeler boyutu var. Özellikle esnaf ve küçük ölçekli işletmelerin de acilen bu destek programına alınmasını istiyorum.
Bu hamleler halkımıza bir nebze nefes aldıracaktır. Hele bu kara kışı geçirelim, zaten sonra seninle sandıkta görüşeceğiz.
Şahıs, bugünkü grup konuşmasında uzun uzun benim videolarımı izletip, aleni tehditler savurmuş. Adeta birilerine “Yarım kalan işi bitirin” talimatı vermiş. İşte buradan söylüyorum; ne senden, ne o şürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadelemi vereceğim. Bunu bilesin!
Hepinize teşekkür ediyorum.
Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler