06.07.2022

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Doktor Karakaya’nın Öldürülmesine Tepki: Erdoğan Gör Yarattığın İklimi, Utan, Utan!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya’nın bir hasta yakını tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, olaya ilişkin BirGün Gazetesinin haberi alıntılayarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline ‘giderlerse gitsinler’ demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı ikinci açıklamada silahlanma konusuna dikkat çekti.

Silahlananlara uyarıda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kanunlar çalıştığında, Teksas'ta yaşamadığınızı öğrenirsiniz. Lamı cimi yok, iktidarımızda bunun sonu hapistir" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı verdi:

“Bugün bir hekim katledildi. Katil ruhsatlı silah taşıyordu belki ama ruhsatsız silahlarda da artış devasa. Silahlananlara şunu söyleyeyim; bunun bedeli var. Kanunlar bu ülkede çalıştığında, Teksas'ta yaşamadığınızı öğrenirsiniz. Lamı cimi yok, iktidarımızda bunun sonu hapistir.”