13.05.2022

CHP Lideri Kılıçdaroğlu SADAT’a Gitti: “Seçimi Gölgeleyecek Herhangi Bir Şey Olursa Sorumlusu Burası ve Saraydır”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da CHP milletvekilleri ile birlikte, gayrınizami harp eğitimi veren Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye (SADAT) gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP, demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve saraydır” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kapıların açılmadığı SADAT’ın önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Şunu herkesin bilmesini isterim, Türkiye asla paramiliter kurumlara, kuruluşlara, kişilere teslim edilmeyecektir.

Seçim güvenliği önemlidir.

Önünde bulunduğumuz, şu anda önünde bulunduğumuz SADAT, bir paramiliter kuruluştur ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayrınizami harp eğitimi de var. Kamuoyunun dikkatini çekmek isterim, gayrınizami harp eğitimi var; yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş… Tedhiş Arapça, bugünkü dille terör olarak tanımlanıyor, Türkçesi terör.

Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Dolayısıyla eğer bugün Türkiye’de milyonlarca insan varsa ve bunlar Suriye’den gelmişlerse, bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT’tır.

Erdoğan’a söylemek isterim; sen niçin danışman yaptın ve bu kuruluşla hangi gerekçeyle çalıştın? Şu ana kadar Erdoğan’dan bu konuda gelen hiçbir bilgi yok.

Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Cumhuriyet Halk Partisi, demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapılabilmesi için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, kim olursa olsun seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve saraydır. Bunu bütün Türkiye’ye, halkımıza açık ve net ifade ediyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, biz Kuvayımilliyeciyiz; biz SADAT’çılardan, tedhişçilerden korkacak kişiler değiliz. Korkanlar kapılarını açmayanlardır.

Buraya geldik, kendilerinden bilgi almak istedik, ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları kurtarmaz, biz bu ülkede gerçek anlamda demokrasiyi getirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, bütün halkımızın bunu böyle bilmesini isterim. Buraya CHP’li kadın milletvekillerimiz de dahil olmak üzere çok sayıda milletvekiliyle geldik. Bakın hiçbir şekilde basına bu olayı vermek istemedik. Kişileri de rencide etmek istemedik.

Yani biz sağlıklı, tutarlı bir anlayışla geliyoruz, size soru sormak istiyoruz. Ne yapıyorsunuz bunun bilgisini almak istiyoruz. Kim size destek veriyor, kaynaklarınız nedir, paralarınız nedir, nerelerden sağlanıyorsunuz? Kaç kişiyi sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, kaç tane teröristi yetiştirdiniz? Bu teröristler, bu sabotajcılar şu anda Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir yerinde nerede bunlar? Bunları öğrenmek istedik ama kapılarını korkudan kapattılar. Korkunun ecele faydası yok. Türkiye’de hiç kimse unutmasın, bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU SADAT GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Gündem'den Öne Çıkan Haberler