10.10.2022

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Media Lab Kent Bilimleri Direktörü Dr. Kent Larson'la Görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boston’da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) Media Lab Kent Bilimleri Direktörü Dr. Kent Larson ile görüştü. CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra MIT’de öğrenim gören Türk öğrenciler ile öğle molasında bir araya gelerek sohbet etti.

Larson, Kılıçdaroğlu’na; kentlerin kalkınma planlarına ilişkin geliştirilen yeni modelleri aktardı. Burada kentlerin kültür, eğitim, nüfus yoğunluğu gibi tüm kriterlerinin işlendiği bir “sıcaklık haritası” çıkarıldığı; böylece kentlerin trafik gibi sorunlarına çözüm arandığı belirtildi. İstanbul’un trafik sorununun çözümü için de çalışan Larson’un önerilerinden birinin “Binaların katlarının yükseltilmesi ve burada üretilecek konutun rantı önleyecek şekilde topluma eşit şekilde paylaşılması” olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Larson ile görüşmesini sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak duyurdu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Dünyanın en ünlü şehir bilimcilerinden Dr. Kent Larson ile akıllı kent teknolojileri, yenilikçi mobilite modelleri ve şehircilik çözümleri üzerine bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Kentlerimizi yaşanabilir kılacak çözüm bilimin ve planlamanın gücüdür.”

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU BOSTON’DA - 2

Gündem'den Öne Çıkan Haberler