30.01.2022

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kocaeli Muhacir Evi Açılış Töreni'ne Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de Milli Kimlik ve Direniş Anıtı'nı ziyaret ederek karanfil bıraktı, Kocaeli Muhacir Evi Açılış Töreni'ne katıldı.

Kocaeli Muhacir Evi Açılışı'nda ‘Fotoğraflarla Lozan Mübadelesi’ sergisi, ‘Dinmeye Sızı Mübadele’ video gösterimi yapıldı; Balkan halk oyunları oynanıp mübadele türküleri söylendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Efendim hepinize yürekten teşekkür ederim; siyasal partilerin değerli temsilcileri, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız hepinize yürekten teşekkürler. Hak ve Özgürlükler Partisinin değerli milletvekilleri, onlara da hoş geldiniz diyorum.

Balkanlar deyince yüreğimizde derin bir sızı hissederiz. Onların türkülerini dinlediğiniz zaman bu sızıyı yüreğinizin derinliklerinde görürsünüz.

Çok güzel bir açılış yaptık bugün. Güzel bir bina var, görmedim; yerleşke var, görmedim. İçinde umarım tarihin derinliklerinde yer alan pek çok anıyı burada görmüş oluruz. Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, evet bunları yaptı, acıları unutmayalım diye. Acıları unutmamak, geleceği daha sağlıklı inşa etmek açısından son derece değerlidir. Yoksa acılar elbette ki tarihin tozlu raflarında kalacaktır. Ama biz geleceğe güzel bir dünya bırakmak isteriz. Güzel bir dünya bıraktığımız zaman da, evlatlarımız o güzel dünyada neşeyle, sevinçle ve gelecek umuduyla yaşarlar.

Bu güzel yerleşkeyi Kocaeli halkına açan Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e hepinizin huzurunda teşekkür ederim.

Efendim bir şeyden de emin olmanızı isterim; pek çok sıkıntıyı bugün de yaşıyoruz ama bu sıkıntıları birlikte, beraber aşacağız, dostlarımızla aşacağız. Türkçesi; Millet ittifakı ile aşacağız ve beraber, güzel Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Hepinize en içten sevgiler, saygılar sunuyorum; sağ olun, var olun diyorum.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KOCAELİ'DE