11.07.2021

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, KIRKPINAR AĞASI SEYFETTİN SELİM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ'NİN AÇILIŞINDA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T.C. Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin açılışını da yaptı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gittiği açılışlarda en çok mutlu olduğu tesislerin kreşler olduğunu belirtti.
Kadınların, çocuklarını güven içerisinde bırakacağı bir yere ihtiyacının olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Kadın, çocuğunu güven içerisinde kreşe bırakacak, alışverişe gidecek, düğüne gidecek, gezmeye gidecek, gözü arkada kalmayacak. 'Çocuğum kreşte, besleniyor, altı temizleniyor, şarkılar türküler öğreniyor' diyecek. Dolayısıyla anneler için çok önemli kreş açmak." dedi.
Kılıçdaroğlu, kreşlerin sıradan bir yatırım olmadığını buralarda zengin, fakir ayrımı olmadan çocukların beraber yetiştiğini, beraber oynayıp, beraber güldüğünü kaydetti.
Eğitimin, toplumların kalkınması, büyüyüp gelişmesinde büyük önem taşıdığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından, her mahallede bir kreş kurmasını, özellikle de buna yoksul mahallelerden başlamasını istediğini anlattı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'e, kente yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etti.
Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise kreş yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, Gürkan ve Selim, Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler