11.10.2021

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: KAĞIT TOPLAYICILARINI RAHAT BIRAKIN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, atık kâğıt toplayan işçilerle buluşmasına ilişkin videoyu, sosyal medya hesabından; “Ey Saray İktidarı. Hırsız arsız arıyorsanız yanlış yere bakıyorsunuz. Kağıt toplayıcılarını rahat bırakın” notuyla paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda, biyoloji öğretmeni olduğunu belirten atık kâğıt toplayıcısı şunları söyledi:

“Fen-Edebiyat Biyoloji mezunuyum, öğretmenim. 4 yıldır ben de bu işi yapıyorum. Ben başımı öne eğip bu işi yapıyorsam, tam uçurumun kenarında kendime tutunacak bir dal bulduysam ve birileri gelip benim bu emeğimi hiçe sayıyorsa ben burada bir sıkıntı duyuyorum. Biz yoksul insanlarız, biz bu işte çalışıyoruz. Mesela diyor ki çek çekçi versin.”
CHP lideri Kılıçdaroğlu ise şu karşılığı verdi:
“Yahu bu kadar malı götüren, milyarlarını yurtdışına götüren, yurtdışından dolarlarını Man Adası’ndan buraya getirenler sıfır vergi veriyorlar. Bula bula sizi mi buldular vergi almak için? Sizden bir tek isteğim var yalnız. Onlar sizi tahrik edebilirler, mallarınıza el koyabilirler. Bir özel çatışma içine girmeyin. Yani polise taş falan atmayın. O çünkü sizin haklı mücadelenizi farklı gösterebilirler. Siz o konuda çok dikkatli olun.”
Atık kağıt toplayıcısının, “Genç insanlarız ben 28 yaşındayım. Biri bana ‘o çöpü karıştırma’ dediğinde ben utanıyorum. Ama yoksulum, mağdurum mecburen bu işi yapacağım. Çünkü uçurumun kenarındayım. Tutunacak son dalım budur” sözlerine ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanıtı şöyle oldu:
“Bunla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Hem sizin güvenliğinizi sağlamak, hem görevinizi yasal çerçeve içinde yapmanız. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Ön çalışmayı Çankaya Belediyesi başlattı. Onu inşallah bütün Türkiye’ye yayacağız. Rahatlıkla toplayacaksınız, sosyal güvenliğiniz olacak, huzur içinde çalışacaksınız, kimse size müdahale etmeyecek. Hepiniz çalışacaksınız, hepiniz kazanacaksınız. Kimse de gelip müdahale etmeyecek size.”