25.06.2021

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 364 OTOBÜSÜN HİZMETE ALIM TÖRENİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sasalı İklim Duyarlı Tarım Merkezi’nin açılışına katılarak incelemelerde bulundu.
Merkez girişinde çocukların karşıladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bahçeye diktiği zeytin fidanına can suyu verdi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra, Fuar İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi 364 Otobüsün Hizmete Alım Törenine katıldı.


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Türkü gayet güzel, "İzmir’in dağlarında çiçekler açar" diyor. İzmir’in içinde de çiçekler var ve çiçekler açıyor. Bunları yapan da Büyükşehir Belediye Başkanımız; hepinizin huzurunda kendisine yürekten teşekkür ederim İzmirlilere hizmet ettiği için, hizmet verdiği için. 
Efendim kısaca söyleyeyim, bugün dört ayrı açılış yaptık toplam yatırım bedeli 1 milyar liranın üzerinde. Yani 1 milyar liranın üzerindeki bir yatırımı Büyükşehir Belediye Başkanımız İzmirlilerin hizmetine sunmak için gerçekleştirdi. Dolayısıyla son derece mutluyum. Tarımdan sanayiye kadar her alanda çaba harcıyor. Bugün de ulaşım konusunda attığı önemli bir adımı sizlerle paylaştı. 
Bakıldığı zaman değerli arkadaşlarım, 364 otobüsü bir kezde almak ve İzmirlilerin hizmetine sunmak ve bundan sağlanan tasarrufu da İzmirlilerle paylaşmak aslında bir anlamda İzmir’e ve İzmirlilere hesap vermek demektir. Belediye Başkanlarımızın en temel özelliği hesap vermektir. Harcadığı her kuruş onların parası değil sizin paranızdır. Dolayısıyla sizin paranızı en verimli, en tasarruflu şekilde kullanmak Belediye Başkanlarımızın temel görevidir. Hatırlar mısınız bilmiyorum yerel seçimler öncesinde aman ha, sakın ha CHP’li belediyelere oy vermeyin. Niçin? Yardımlar kesilir. Niçin? Yatırım yapmazlar. Niçin? Halka gitmezler. Tam tersi oldu, hep beraber gördük, hep beraber tanık olduk yardım mı kesildi; tam tersine onların yaptıkları sosyal yardımları üçe, dörde katladık. Ama bu yardımları yaparken de kişinin onurunu koruduk. Hiçbir zaman onun yoksulluğunu görünür kılmadık, temel hedefimiz de bu.
Allah’ın izniyle dostlarımızla iktidar olduğumuzda Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partili olsun veya olmasın; nerede bir çocuk açsa, nerede bir aile geçim sıkıntısı çekiyorsa o sorunu çözeceğiz. Size sözüm söz, Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız. Bizim ülkemizde, bizim topraklarımızda, bizim yurdumuzda, al bayrağımızın altında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Belediyeler ve Millet İttifakıyla beraber demokrasiyi geliştirerek biz bunu yapacağız. Belediye Başkanımız nasıl size hesap veriyorsa, iktidar olduğumuzda göreceksiniz her kuruşun hesabını yine size vereceğiz. Bütün dünyaya demokrasi açısından örnek olacağız ve bütün dünya şu gerçeğe tanık olacak: "Otoriter bir rejimi, demokratik yollarla Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları değiştirdi" diyecekler. Ve biz gençlerimizle birlikte, özellikle 6 milyon 300 bin gencimiz ilk kez oy kullanacak ve bu gençler sandığa gidecekler ve bu gençler demokrasiyi getirecekler ve bu gençler ülke sevgisini getirecekler ve bu gençler ayrışmaya, ayrılmaya karşı olan gençler ve bu gençler bizim bugünümüz ve geleceğimiz olan gençler ve bu gençler bu ülkeye inançla, kararlıkla, umutla demokrasiyi getirecekler. O nedenle bütün gençlerin gözlerinden öpüyorum ve onlara şunu söylüyorum: Asla umutsuzluğa kapılmayın, yol yakındır, diktatörleri indireceğiz. 
Sayın Başkan konuşurken benim için, "Bugün sizi çok yorduk . 4 ayrı ayrı açılış, 4 ayrı yerde bulunmak, hava da sıcak" dedi. Sayın Başkan şunu söyleyeyim: Demokrasi gelmeden asla yorulmayacağım, huzur gelmeden asla yorulmayacağım. Yorulmak bize haramdır arkadaşlar, biz çalışmak zorundayız. Sizin için söz verdiysek sizin için çalışacağız, evlatlarımız için çalışacağız, güzel Türkiye için çalışacağız, Türkiye’nin onurunu koruyacağız, bayrağımıza saygıyı dünyanın her tarafında gerçek kılacağız. Biz bunları yapmaya kararlıyız. En büyük gücümüz sizlersiniz. Sizler güç verdikçe bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Demokrasi konusunda her şeyi sizin gücünüz, sizin desteğinizle gerçekleştireceğiz. 
Bütün kuşaklardan oy istiyorum. A kuşağından Z kuşağına kadar demokrasiyi savunan, demokrasiye aşık olan her vatandaşımdan... Geçmişte hangi partiye oy verdiyse verdi eyvallah, ama şimdi bir yol ayrımındayız; demokrasiyi mi seçeceğiz, otoriter rejimi mi seçeceğiz. Hep beraber demokrasiden yana olmalıyız, demokrasiyi savunmalıyız; güzel ülkemiz için, evlatlarımız için, onların umutları için, onlar umutlarını kendi ülkelerinde değil başka yerlerde aramasınlar diye. 
Teşekkür ederim, ben de seni çok seviyorum, 83 milyonu seviyorum, 83 milyona hizmet edeceğim. Bu benim en büyük hedefim, en büyük arzumdur.
Biliyorum özellikle gençlerimizde acaba yurtdışına mı gideyim, yurtta mı kalayım, ülkemde mi kalayım diye zaman zaman kaygılar oluyor. Ama o genç kardeşlerime şunu söylemek isterim: Hiç umutsuzluğa kapılmayın, Mustafa Kemal’in bize vasiyetidir Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak ve çağdaş uygarlığı aşmak. Temel hedefimiz de Mustafa Kemal’in koyduğu bu çıtayı aşmaktır. Çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu aşmak. Bunu sizlerle beraber yapacağız, birlikte güzel Türkiye’yi yeniden demokratik anlamda inşa edeceğiz.
Hepinize en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun.
Hepinizin huzurunda Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere Belediye Başkanlarımıza, İl Başkanımıza, Milletvekili arkadaşlarımıza, Parti Meclisi Üyelerimize yürekten teşekkür ederim. Biz beraberiz, biz birlikteyiz, birlikte mücadele edeceğiz Türkiye rahat bir nefes alacak. Millet İttifakında göreceksiniz ilk 6 ayda çok şey değişecek. “Ampulü patlatacağız, güneş yeniden doğacak, tam vakti” diyoruz.
Sağ olun.