11.02.2023

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Her Elini Kolunu Sallayanın Müteahhit Olmadığı, İnşaat Yapmadığı Bir Türkiye İstiyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye, büyük ve çok güzel bir ülke. Bu tür acılar maalesef zaman zaman karşılaştığımız acılar. Umuyoruz ve diliyoruz, artık kentlere gerekli önem, değer verilir. Binalar sağlıklı ve sağlam yapılır. Her elini kolunu sallayanın müteahhit olmadığı, inşaat yapmadığı bu işte yetkin insanların çalıştırıldığı, belediyelerin daha dikkatli görevlerine daha fazla özen verdiği bir Türkiye istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afet bölgesi Şanlıurfa'daki ziyaret ve incelemeleri sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün önce Malatya’ya uğradık. Sonra Diyarbakır’a uğradık. Şimdi Şanlıurfa’dayız. Geceyi burada, Şanlıurfalı kardeşlerimiz ile beraber geçireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşlarımla bu gezileri yapıyoruz. Yaşanan sorunları doğrudan vatandaşın kendisinin bize anlatmasını ve bizim de sorunlara çözüm üretmek için çaba harcıyoruz. Onlar anlatıyorlar, biz de sorunlara vakıf olduktan sonra çözüm üretmeye çalışıyoruz.

Şanlıurfalı kardeşlerime; hayatlarını kaybedenler için Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Türkiye, büyük ve çok güzel bir ülke. Bu tür acılar maalesef zaman zaman karşılaştığımız acılar. Umuyoruz ve diliyoruz, artık kentlere gerekli önem, değer verilir. Binalar sağlıklı ve sağlam yapılır. Her elini kolunu sallayanın müteahhit olmadığı, inşaat yapmadığı bu işte yetkin insanların çalıştırıldığı, belediyelerin daha dikkatli görevlerine daha fazla özen verdiği bir Türkiye istiyoruz.

İnsan hayatı çok değerlidir. Hepimiz, kamuda görev yapan herkes, görevini yaparken insanlara ve insan hayatına gerekli saygıyı ve önemli vermek zorundadır. Zaman zaman Türkiye’nin bu tür acı olaylarla karşılaşmasının tanığıyız. Belli zaman dilimleri itibariyle büyük olaylarla karşılaşıyoruz. Gönül ister ki her olaydan bir ders çıkarmak ve aynı acıları yaşamamak. Bizim hedefimiz, amacımız bu.

Elbette ki bir deprem coğrafyasında yaşıyoruz. Ama en azından dayanıklı binalar yapmak, insanların hayatını tehlikeye atmamak gibi siyasetçilerin bir görevi vardır. Vatandaştan toplanan vergilerin doğru yere harcandığı, vatandaşların güvenliği için harcandığı, binaların sağlıklı bir zeminde inşa edildiği bir süreci başlatmak zorundayız. Yapmadığımız takdirde bu tür acılarla karşılaşıyoruz. Sonunda ölenlere Allah’ta rahmet, diğer vatandaşlarımıza da başsağlığı diliyoruz.

Artık deprem eğer olacaksa kentlerde dayanıklı binalar olmalı. Kentler, yaşanabilir olmalı. Hepimiz bu kentlerde huzur içinde yaşayabilmeliyiz. Ben tekrar Şanlıurfalı kardeşlerime hem iyi akşamlar diliyorum hem morallerini bozmamalarını diliyorum. Türkiye büyük, güzel ve zengin bir ülke. Bu zenginlik, büyüklük içinde hepimiz görevimizi yaptığımız zaman göreceksiniz daha güzel bir Türkiye hep beraber, birlikte yaşayacağız.



Gündem'den Öne Çıkan Haberler