22.12.2021

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, ELMADAĞ BELEDİYESİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elmadağ Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın ile görüştü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Kültür Merkezi'nde düzenlenen Elmadağ Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Toplu Açılış Töreninde yaptığı konuşma şöyle: Teşekkür ederim gençler. Benim umudum da sizsiniz, unutmayın gençler. Efendim hepinize yürekten teşekkür ederim. Güneşimiz var, hava biraz serin. Ama çok güzel konuşmalar dinledik. Belediye Başkanımızdan, diğer Belediye Başkanlarımız artı Sayın Koray Aydın Sayın Bakanımız gayet güzel konuşmalar yaptılar.


Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, Belediye Başkanımız konuşma yaparken hiçbir ayrım yapmadığını söyledi. Sayın Koray Aydın da özellikle kutuplaştırıldığını toplumun ve bu kutuplaşmanın bir beka sorunu olduğunu söyledi. Gerçekten de bayrağımız ve vatanımız birse, bayrağımız ve vatanımız bizim kırmızı çizgimizse biz 84 milyon insan kucaklaşmak zorundayız, beraber olmak zorundayız, birlikte olmak zorundayız. Aynı havayı teneffüs ediyoruz, dolayısıyla beraberlikten güç doğar. Ayrımcılıktan ise herkes kaybeder. Belediye Başkanı arkadaşlarıma şu talimatı vermiştim. Kesinlikle oy versin veya vermesin herkese eşit davranacaksınız. Fakir mahalleler varsa oraya pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Dolayısıyla Belediye Başkanımız da bu felsefeden yola çıkarak size hizmet ediyor. Bizim Belediye Başkanlarımız sadece Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkanları değil Millet İttifakının Belediye Başkanlarıdır. Dolayısıyla daha kucaklarını açmak ve toplumun her kesimini kucaklamak zorundadırlar.
Efendim zor günlerden geçiyoruz biliyorum, hayat pahalılığını biliyorum, yatağa aç giren çocukların olduğunu biliyorum, pazar artıklarından bir şeyler toplamaya çalışan aileleri, kadınları biliyorum. Ama sizden sadece bir şey istiyorum. Hiçbir umutsuzluğa kapılmayacaksınız, umutsuzluk bize yakışmaz.
Az önce ifade ettim umutsuzluk bize yakışmaz. Güzel ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz, beraber yaşamak istiyoruz, birlikte ve beraber yaşarsak aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Belediye Başkanınız genç bir arkadaşımız, yetenekli bir arkadaşımız, taşı sıksa suyunu çıkaracak. Birlikte çalışıyorlar, Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve diğer Belediye Başkanlarımızla birlikte çalışıyorlar. Birlikten kuvvetin doğduğunu en iyi Elmadağlılar görüyor ve şahit oluyor. Demek ki beraber çalışmanın, birlikte çalışmanın, gücü ortaklaştırmanın kendisine göre artıları var. Biz böyle yapmak istiyoruz, böyle yapmaya da devam edeceğiz.
Zor durumdayız biliyorum, ekonomi zor durumda biliyorum, bütün bu sorunları biliyorum ama bütün bu sorunların hepsi aşılacak. Getirdiler bizim milli paramızı bile dolara mahkum ettiler. Emin olun hepinizin huzurunda söz veriyoruz, Millet İttifakı olarak söz veriyoruz, Türk lirasını yeniden itibarlı bir para haline getirmek bizim boynumuzun borcu olacaktır. Elin oğlunun parası değerli de bizim paramız niye yerlerde sürünüyor, neden böyle bir ortam yaratılıyor? Bütün bunların hepsini aşacağız, birlikte aşacağız, beraber aşacağız ve attığımız her adımın hesabını bu millete vereceğiz. Size hesap vermek bir siyasetçi için, namuslu bir siyasetçi için boynumuzun borcudur ve o siyasetçinin görevidir böyle bakmamız lazım. Harcanan her kuruşun hesabını Belediye Başkanlarımız veriyorlar. Niye veriyorlar? Belediye Başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim. Harcadığınız para sizin paranız değil, harcadığınız para milletin parası. Milletin parasıysa millete hesabını vereceksiniz. Milleti hesabını vermek ne demek? Belediye Başkanıyla millet arasındaki, vatandaş arasındaki güveni pekiştirmek demektir. Yatırım mı yapılıyor evet, kaça yapılıyor evet bunların tamamının hesabı veriliyor.
Tabi bu güzel toplantının şöyle bir artısı da oldu. Belediye Başkanımız bir spor salonu istedi, böylece bu işi de bağladık burada, Mansur Başkan işi biraz daha büyüttü. “sadece spor salonu değil Elmadağlılar ne istiyorsa tamamını yapacağız” dediler.
Efendim hepinize teşekkür ederim. Özellikle hepinizin huzurunda Belediye Başkanı arkadaşlarımı teşekkür ederim. Onlar günün 24 saati çalışıyorlar, onlar sizin için çalışıyorlar. Onlar sizin için çalışırken hiçbir ayrımcılık yapmıyorlar ve Belediye Başkanlarım gayet iyi çalışıyorlar. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, o nedenle Mansur Başkan diyor “Ankara kartını çıkardık” diye. Kimsenin fakirliği kamuoyuna teşhir edilmemeli. İnsanın onuru, insanın şerefi korunmalı. Fakirlik kader değildir. Eğer bir kişi açsa açlığını gidermek de herkesin görevidir. Dolayısıyla bu çerçevede hareket ediyorlar.
İnşallah göreceksiniz Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı Türkiye’nin bütün sorunlarını azimle, kararlılıkla, hoşgörüyle çözecektir.
Hepinize saygılar sunuyorum.
Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler