10.11.2021

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, CHP BALKAN MASASI ATATÜRK’Ü ANMAK VE ANLAMAK KONFERANSI’NA KATILDI (10 KASIM 2021)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak” konferansında; “Mustafa Kemal’in kurduğu bu partinin yoldaşları, biz hep birlikte, güzel cumhuriyetimizi, cumhuriyetin ikinci yüzyılında gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız” dedi.
CHP Genel Merkezi’nde, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak’ başlıklı konferans verdi. Konferansın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İlber Ortaylı’ya plaket verdi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi: Efendim büyük bir dikkatle Hocamızı dinledik. 83 yıl önce, sadece bizim değil, önemli bir dünya liderini sonsuzluğa uğurladık. Bize miras bıraktığı önemli değerler var. Hocamız, operadan, arkeolojiden, tıptan, kurmaylıktan, dış politikadan, Balkanlar’dan söz etti. ‘Her birimiz birer Balkanlıyız’ dedi. 83. yılın birikimlerinden söz etti. Birinci cihan harbi kadrolarının ne kadar değerli olduğunu ve asıl Türkiye’yi aydınlığa kavuşturan kadroların harekete geçtiğini ve cumhuriyeti kurup sürdürdüğünü… Öğretmen kadrolarımızdan, öğretmenlerin ne kadar değerli ve önemli olduğundan söz etti. Sayın Hocam, eğitim bir topluma sınıf atlatan temel unsur. Şu anda en temel sorunlarımızdan biri eğitim. Doktorlara yapılan saldırılardan söz etti. Buraya kısa parantez açayım: Bir de kadın cinayetleri var. Bütün bunlar ileriye doğru giderken ve gidişte tarihimizden destek alırken ama bunun yanında zaman zaman siyasal iktidarların ülkeye bir şekliyle kültürel yozlaşmaya yol açan kadın cinayetleri gibi, doktorlara yapılan saldırılar gibi gerçeklerle karşılaşıyoruz. Şundan emin olmanızı isterim saygıdeğer Hocam. Mustafa Kemal’in kurduğu bu partinin yoldaşları, biz hep birlikte, sizlerin öncülüğünde, sizlerin çizdiği gelecek çerçevesinde biz güzel cumhuriyetimizi, cumhuriyetin ikinci yüzyılında gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız. Çok teşekkür ederim bizleri aydınlattınız, çok sağ olun, var olun Hocam. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra, video konferans toplantısında Samsun Atatürk Evi’nden Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Selanik Atatürk Evi’nden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Manastır Askeri İdadisi’nden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Kocacık Ataevi’nden Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ile görüştü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Genel Başkan Yardımcıları Fethi Açıkel, Muharrem Erkek, Faik Öztrak, Seyit Torun ve Ahmet Akın eşlik etti.

Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler