15.11.2022

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: “Beş Para Etmez Dilinizin Hesabını Sormazsam Namerdim”

TBMM CHP Grup Toplantısında haftalık sunuş konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kasım ayını bekleyin" paylaşımının Yeni Akit gazetesi tarafından İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilişkilendirilmesine sert tepki gösterdi. Gazetenin Twitter hesabından yaptığı paylaşımın fotoğrafını gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu yalanlarınızın, bu hedef göstermenizin, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim, hesabını soracağım” dedi.

Konuşmasında, geçtiğimiz Pazar günü İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı üzerinden 'nifak' çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenler olduğunu kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hepimizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimiz tasada ve kıvançta beraber olmayı her zaman yapmıştır. Deprem olduğunda hep beraber koşarız. Milli maçlarda galibiyet olduğu zaman hep beraber seviniriz. Kucaklaşırız bir araya geliriz. Bu bizim atalarımızdan gelen bir haslettir kucaklaşmak, sevinmek, yeri geldiğinde ortak üzülmek. Ancak birileri var ki bu bağı koparmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağ unutulsun istiyorlar. İnsanlar birbirine sarılmasın, sığınmasın istiyorlar. Acısını sevincini paylaşmasın istiyorlar.

Toplumun kucaklaşmasını, birlik ve beraberliğini engellemek isteyenlerin bazıları siyasetçi, bazıları gazeteci, bazıları da yönetici kılığında aramızda geziyorlar. Zehir saçan bir dilleri var bu insanların. Terör saldırısından nifak nasıl çıkarırım diye bir arayış içerisine girenler var. Özür dilerim ama bunlar alçak insanlar, bu lafı kullanmak zorundayım. Terörden nifak çıkarıp toplumu ayrıştırmak isteyenlerin tamamı alçaktır, bunu hiç kimse unutmasın.

Bu aparat ve bu aparatı kullananlar şunu çok iyi bilsinler: Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi, terör örgütünün pusu kurduğu kişidir. Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi, başka bir terör örgütünün saldırı planladığı kişidir, Adalet Yürüyüşünde oldu. Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi, bir terör örgütünü bitirme planını yapıyor diye utanmadan, sıkılmadan suçladığınız kişidir. Bu yalanlarınızın, bu hedef göstermenizin, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim, hesabını soracağım.

Herkes şunu çok iyi bilsin, herkes! Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz ve ben Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanıyım. İşine geldiğinde terör örgütüyle iş tutanların, ölüleri kaldırıp anayasa değiştirenlerin, işine geldiğinde teröristlerle mektup arkadaşı olanların; bize vatan millet dersi vermeye asla ve asla yürekleri yetmez, hadlerini bilecekler!”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler