12.10.2022

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: “ABD Yolculuğuna ‘Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Vizyonumuz’ İçin Çıktım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRKEN Vakfı'nın ABD'de Manhattan’daki gökdelen inşaatı önünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; “Burası New York'un en pahalı yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı. Yapılmaya devam ediliyor. Sevgili Erdoğan aileyi konuşmak istiyorsan ve gerçekten samimiysen gel buradan başlayalım” dedi.

“ABD YOLCULUĞUNA ‘CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILI VİZYONUMUZ’ İÇİN ÇIKTIM”

Kılıçdaroğlu, buradaki açıklamalarının ardından, kendisini takip eden gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“ABD yolculuğuna ‘Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Vizyonumuz’ için çıktım. Vizyonumuz ile öncelikle hızla, yaşadığımız bu krizden ülkeyi çıkaracağız. İkinci olarak ise Türkiye’de 20 yılda bir tekrarlanan bu krizler bir daha olmasın diye köklü, yapısal, cesur adımlar atacağız. Bunun için Türkiye’yi birleştirmek, yaralarını sarmak ve eski nesil siyasetçilerin bu yaralar üzerinden yükselmesini önlemek istediğimi söyledim.

‘Hellaleşme’ dediğimiz yolculuk da bu büyük vizyonun bir parçası. Çok fazla yara var. Hepsine değindim, değineceğim.

“ÇOK DAHA DERİN YARALAR VAR ONLARIN DA SIRASI GELECEK”

Geçtiğimiz hafta halkımın karşısına çıktım. Devletimizin kapatması gereken yaralardan birinin de başörtüsü mevzusu olduğunu söyledim. Kadınların başka başka problemleri de var. Onları da elbet söyleyeceğim. Çok daha derin yaralar da var. Onların da sırası gelecek.

“KADINLAR ADETA BU MESELE İLE REHİN TUTULUYORLAR”

Başörtüsü Erdoğan’ın bir propaganda “aparatına” dönmüş durumda. Genç kadınlar adeta bu mesele ile rehin tutuluyorlar. ‘Bak sosyal yaşamda var olma hakkını kaybedersin’ deniliyor. Ben de bu yarayı sonsuza kadar kapatalım, artık erkekler kadınların giyim kuşamlarını konuşmasın, dedim. Tek taraflı bir bakış açısı da değil bu… Önerdiğimiz yasa ile ‘avukatın etek boyuna karışan hakim’ de tarih olacak. Kadını ilgilendiren konularda, erkekler konuşmayacak. Aslında söylediğimiz şey çok basit…

Bu aynı zamanda sarayın da samimiyet turnusolu idi… Çıktılar Anayasa değişikliğine gidelim dediler. Çarşamba dediler. Cuma dediler. Olmadı.

“AMAÇ, SEÇİMİ KAZANMAK”

Macaristan’da Orban’ın yaptıklarını analiz etmek için vakte ihtiyaçları vardı. Samimi değiller çünkü. Sonra çıkıp aile bütünlüğünü koruma adı altında Türkiye’de belli kesimleri ezerek, belli kesimleri manipüle etmek istiyorlar. Amaç ülkedeki kadınlar, onların dertleri değil, amaç seçimi kazanmak.

"AİLEYİ KORUMAKTAN ANLADIĞI ŞEY KENDİ AİLESİNİ KORUMAK"

Bugün New York Manhattan’daydım. Erdoğan ailesinin paravan vakıflarının yaptırdığı gökdelenin oradan geçiyordum. Aile konuşacaksa, önce kendi ailesine baksın. Aileyi korumaktan anladığı şey kendi ailesini korumak. Türkiye’nin aileleri yoksullukla, enflasyonla, konut kriziyle, yaşam pahalılığıyla cebelleşiyor, Erdoğan’ın manipülasyonlarından sıkıldık. Biz bu manipülasyonlara gelmeyiz. Erdoğan’dan samimiyet çıkmaz, özgürlük çıkmaz, haklar çıkmaz, hukuk çıkmaz, barış çıkmaz.

"TEK DERDİ İMTİYAZ ALANLARINI KAYBETMEMEK…"

Erdoğan asla anayasaya uymamıştır bugüne kadar, hatta bunu marifet saymıştır. Tek derdi ülkeyi daha da kutuplaşmaya itmek, ayrıştırarak seçimi kazanmak. Tek derdi imtiyaz alanlarını kaybetmemek… Rehinesi gördüğü tüm vatandaşlarımızı kurtaracağız kendisinden.

“SİZ KONUŞACAKSINIZ. BİZ SONSUZA KADAR SUSACAĞIZ”

Buradan tüm kadınlara sesleniyorum. Sizin haklarınızı konuşmak haddimize değildir. Siz konuşacaksınız. Biz sonsuza kadar susacağız. Yasal bir çerçeve çizerek susacağız."


Gündem'den Öne Çıkan Haberler