22.06.2016

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN, YOZGAT’TA "ORTA ANADOLU İFTAR BULUŞMASI"NDA YAPTIĞI AÇIKLAMA (22 HAZİRAN 2016)

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, YOZGAT’TA "ORTA ANADOLU İFTAR BULUŞMASI"NA KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sokak iftarına katıldı. Binlerce Yozgatlı ile birlikte iftar açan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Oruç tutuyoruz, iftarımızı yapıyoruz. Dileğimiz huzurlu bir Türkiye, barış içinde bir Türkiye, kardeşçe yaşanan bir Türkiye” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iftar sonrası yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin ramazan ayını kutlayıp, tutulan oruçların kabul olması dileğinde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Huzurlu bir şekilde iftarlarını yaptıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, ’Oruç tutuyoruz, iftarımızı yapıyoruz. Bütün bunları huzurlu bir Türkiye dileğiyle, barış içinde bir Türkiye, kardeşçe yaşanan bir Türkiye, en büyük dileğimiz bu, en büyük arzumuz bu. Sofraya otururken güler yüzlü oturalım. Haberleri dinlerken rahat dinleyelim. Yolda karşılaştığımız vatandaşa tanımadık bile olsa selam verelim, oturalım sohbet edelim, konuşalım bir arada olalım” diye konuştu.

Anadolu’nun toprakları bereketlidir diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bu topraklar şehitlerimizin, gazilerimizin bize armağan ettiği topraklardır. Bu topraklarda Yunus Emreler vardır. Mevlanalar vardır. Bu topraklarda Erzurumlu Emrahlar vardır. Bu topraklarda Neşet Ertaşlar vardır. Bu topraklarda Hacı Bektaşı Veliler vardır. Dolayısıyla bu topraklarda bereket vardır. Bu topraklarda kardeşlik vardır. Bu topraklarda birlikte yaşamak vardır. Kimliğimiz ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun, yaşam tarzımın ne olursa olsun beraber bir arada aynı havayı teneffüs ederek kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz.’

İftara Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Tokat Milletvekii Kadim Durmaz, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve çok sayıda partili katıldı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler