05.11.2021

CHP Kadın Kolları’ndan Yeni Atılım: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri Verilecek

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı Atatürkçü Düşüncü Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve TÜRMOB’u ziyaret ederek iş birliği teklif etti. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve YaşamHak projesi kapsamında eğitim çalışmaları yapacak.

Atatürkçü Düşüncü Derneği (ADD) ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) üyelerine, online ve yüz yüze eğitimlerle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bir çalışma başlatılacak.

ADD İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile birlikte Atatürkçü Düşüncü Derneği ve 29 Ekim Kadınları Derneği’ni ziyaret etti.

Atatürkçü Düşüncü Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen heyet, derneğe görevlerinde başarılar dileyerek, dayanışma vurgusu yaptı. Nazlıaka, dernek bünyesindeki üyelere toplumsal cinsiyet eşitliği ve YaşamHak projesi kapsamında eğitimler vermeyi teklif etti. ADD Başkanı Bozkurt, “AKP Hükümeti’nin uygulamaları ile toplum kutuplaştırıldı. Kadınlar iki cinsiyetten birisi değil de ikinci cinsiyet olarak görülmeye başlandı. Kadın erkek eşitliğini önceleyen, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını esas alan derneğimizin kapısı sizlere sonuna kadar açık. Eğitim çalışmalarının çok ciddi bir etkisi olacağı kanaatindeyim” diyerek teklife olumlu yaklaştı.

29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ İLE BİR VE BERABERİZ

29 Ekim Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şenal Sarıhan ve Yönetim Kurulu üyelerine yapılan ziyarette, Kadın Kolları MYK üyelerinin tamamı derneğe üye oldu.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapan Sarıhan, “Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen 90 kurucu arkadaşımızla, pandemi koşullarında bin bir emekle kurulduk. Ülkemizin giderek teslim olduğu gericiliğe karşı bir direnç cephesi yaratmak amacıyla bir araya geldik. Cumhuriyetin ilan günü olan 29 Ekim Kadınları adını aldık. Derneğimizin amacı dünya kadın hareketinin ve Cumhuriyet devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katımı için açtığı yolu izlemektir. Bu kapsamda yapılacak bütün çalışmalarda bir ve beraberiz” dedi.

TÜRMOB İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Nazlıaka, Kadın Kolları MYK Üyesi Füsun Sökmez ile birlikte TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ve Genel Sekreter Yahya Arıkan’ı makamında ziyaret etti. Nazlıaka, YaşamHak projesi kapsamında imzalanan protokolleri ve yapılan çalışmaları anlattı. Nazlıaka, “Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu konuda TÜRMOB bünyesinde verilecek olan eğitimler önemli bir farkındalık yaratacaktır” dedi. TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu da kadın erkek eşitliğine verdikleri öneme değindi, meslektaşlarında kadın temsil oranının yüksek olduğunu vurguladı ve toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.