15.06.2017

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ENİS BERBEROĞLU’NDAN, CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA MEKTUP...

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ENİS BERBEROĞLU’NDAN, CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA MEKTUP...

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Maltepe Cezaevi’ne girdikten iki saat sonra dışarıya iki mektup gönderdi. Avukatlar birini eşi Oya Berberoğlu’na iletti. İkinci mektubu ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na gönderdi.

Berberoğlu’nun mektubu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na Adalet Yürüyüşü sırasında iletildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mektubu yürüyüşünü bozmadan okudu.

Berberoğlu’nun Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na göndermiş olduğu mektubu şöyle:

“Sayın genel başkanım. Bana gösterdiğiniz güven ve desteğe müteşekkirim. Sizin aracılığınızla partili yoldaşlarıma, seçmenlerime ve tüm ülkeye şunu açıklamak boynumun borcudur: Bana atılan bütün suçlamalar iftiradır ve halkın haber alma hakkını engelleyerek gerçek suçluların kabahatlerini örtme telaşı sebebiyledir. Partimde verdiğim ‘Yaşanacak Türkiye’ mücadelesi ha içeride ha dışarıda sürecektir.

Sadece adında adalet geçen o sarayda, yargısız infaza uğradıktan sonra, bana ‘ne oldu’ diye soran yakınlarıma refleks olarak ‘vatan sağolsun’ yanıtını verdim. Şimdi cezaevindeki ilk saatlerimde düşünüyorum da ilk tepkim çok doğru ve yerindeymiş. Gerçekten böyle hissediyorum sayın genel başkanım.

Ben üstüme düşeni yerine getirmek üzere vatan nöbetindeyim. Ne kadar sürerse sürsün, neye mal olursa olsun, bu nöbeti bırakmayacağım. En derin saygı, sevgi ve dostlukla.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler