19.07.2024

CHP Heyeti, İrlanda Heyeti ile Görüştü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki CHP heyeti, İrlanda Meclisi Başkanı Seon O Fearghail ve beraberindeki milletvekillerinden oluşan heyet ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki CHP heyetinde Grup Başkanvekili Murat Emir ile Milletvekilleri Yunus Emre, Süreyya Öneş Derici, Serkan Sarı, Ediz Ün ve Cevdet Akay yer aldı.

Türkiye programları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret eden İrlanda Heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yerel seçimlerde gösterdiği başarı nedeniyle tebriklerini sundu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi niyetlerini paylaşan İrlanda Heyeti, turizm, eğitim ve ticaret alanındaki işbirliklerinin artırılması yönünde görüşlerini bildirdiler.

CHP Heyeti Türkiye’de iktidara gelme noktasında önemli bir güç kazandıklarını, demokrasi, yargı bağımsızlığı ve gelir adaletinin tesis edilmesi konularının öncelikli gündemleri olacağını ifade etti.

Heyetler, Gazze’deki ateşkesin sağlanması, savaşın son bulması, İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulması noktasında ortaklaşan karşılıklı niyet beyanlarını birbirleriyle paylaştılar.

İRLANDA HEYETİNDE BULUNAN İSİMLER

1) Ceann Comhairle Sean O Fearghail – İrlanda Meclis Başkanı – (Fianna Fail Partisi - Koalisyon Ortağı )

2) Charles Flanagan - Parlamento Dışişleri ve Savunma Komitesi Başkanı (Fine Gael Partisi – Koalisyon Ortağı)

3) Catherine Murpyh – (Social Democrats Milletvekili )

4) Cathal Crowe – (Fianna Fail Partisi Milletvekili)

5) Jill Gray – Meclis Başkanı Özel Sekreteri

6) Eilish Fallon – Parlamentolararası İlişkiler Sorumlusu

7) John McCullagh – İrlanda Büyükelçisi

8) Ronan Cunniffe – Müsteşar