12.02.2023

CHP Hatay Samandağ İlçe Başkanlığı Yazılı Basın Açıklaması

Ülkemizi üzüntüye boğan büyük deprem felaketinin ardından, hayat kurtaracak ilk 24 saat ortalıkta görünmeyen ve vatandaşlarımızı yalnız bırakan AKP iktidarı, Saray medyası aracılığıyla algı operasyonları yaparak, ilk günden itibaren depremzedelerin yanında duran Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer duyarlı kurumlara çamur atarak adeta suç bastırmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, depremin ilk saatlerinden itibaren Genel Merkezimizin koordinasyonunda hem parti örgütümüz, hem de başta Büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere il ve ilçe belediyelerimiz, deprem bölgesinde vatandaşın yarasını sarmak için harekete geçmiştir. Buna karşın, zamanında harekete geçmedikleri için milyonlarca deprem mağdurunun soğukta korunmasız ve aç bırakılmasının, binlerce insanın enkazların altında can vermesinin sorumluları yine çamur siyasetine sığınmaya çalışmaktadır. Afet bölgesinde, vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için canını dişine takarak yardım etmeye çalışan partililerimizin Saray merkezli karalama kampanyalarına alet edilmeye çalışılmasını ne yazık ki üzülerek izlemekteyiz.

İktidara yakın havuz medyası, Saray kaynaklı bir iftira kampanyası ile Cumhuriyet Halk Partisi Samandağ İlçe başkanımız Turgay Abacı´nın gelen yardımlara el koyarak, yardım malzemelerini babasının evine taşıdığını, eve yapılan polis baskının ardından yardım malzemelerine el konularak vatandaşa dağıtıldığı yalanını ortaya atmıştır. Haberlerde ve sosyal medyada yer alan bu iddialar kesinlikle iftiradır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Samandağ İlçe Başkanımız Turgay Abacı, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinden ve belediyelerden gelen yardım malzemelerini imzalı belge ile teslim aldıklarını, yardım malzemelerini yağmacılardan koruyarak, vatandaşa ulaştırmak için güvenli bir depoya koyduklarını, bu malzemeleri Hatay Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde, belediye araçları ile ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını açıklamıştır. İhbar üzerine geldiklerini söyleyen güvenlik güçleri ve yetkililer, depoda teslim edilen ve dağıtılan yardım malzemeleriyle ilgili belgeleri inceledikten sonra, depodan ayrılmışlardır. Yardım malzemelerine güvenlik güçleri tarafından el konulduğu haberleri tamamen gerçek dışıdır. Samandağ ilçe Başkanımız Turgay Abacı ve partililerimiz depremde mağdur olan vatandaşlarımıza yardım malzemelerini ulaştırmak için canla başla çalışmalarını sürdürmektedir.

Atılan hiç bir çamurun Cumhuriyet Halk Partisine yapışmayacağı bilinmelidir. Samandağ İlçe Başkanımız Turgay Abacı´ya karşı başlatılan karalama ve linç kampanyasına katılanlarla yargı önünde hesaplaşılacaktır.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler