02.12.2018

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZEL’DEN ERGENEKON MÜTALAASI DEĞERLENDİRMESİ

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZEL’DEN ERGENEKON MÜTALAASI DEĞERLENDİRMESİ
“PARTİMİZİN TARİHİ HAKLILIĞI TESCİL EDİLDİ”
“HİÇ ALDANMADIK, HİÇ ALDATMADIK”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ergenekon davasında açıklanan savcılık mütalaasına ilişkin olarak, “Savcılık mütalaası, partimizin tarihi haklılığını tescil etmiştir. O gün kandırıldıysan bugün haddini bileceksin. Biz hiç kandırılmadık. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden beri kandırılmadık. Bugüne kadar hiç aldanmadık, hiç aldatmadık” dedi.
TARİHİ HAKLILIĞIMIZ TESCİL EDİLDİ
CHP’li Özel, Halk TV’de katıldığı Halk Arenası programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Ergenekon davasında “örgüt bulunamadığı”na yönelik savcılık mütalaasına ilişkin olarak, “Biz dedik ki, ‘Ergenekon diye bir terör örgütü olamaz Her meslekten yurtseverlere karşı kurulmuş bir kumpas var.’ Bizim genel başkanımız Deniz Baykal, ‘Böyle bir örgüt olamaz, varsa o örgütün avukatıyım’ diyordu. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı da o savcıya zırhlı arabasını yolluyor ve ‘Bu davanın savcısıyım’ diyordu. Savcılık mütalaası, Deniz Baykal’ın, partimizin tarihi haklılığını ve Recep Tayyip Erdoğan’ın iftiracılığını tescil etmiştir. O gün kandırıldıysan bugün haddini bileceksin. Biz hiç kandırılmadık. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden beri kandırılmadık. Senin çok sevdiğin fesli deli Kadir’in övdüğü padişahlar gibi işgal kuvvetlerine halılar sermedik. Kurucu genel başkanımız aldanmadı, bu ülkeyi kurtardı. Haşhaş ekimi yasaklanırken de aldanmadık, Ergenekon’da da Balyoz’da da aldanmadık. Bugüne kadar hiç aldanmadık, hiç aldatmadık. Bugün yine biz bir şeylere itiraz ediyorsak, 90 yıldır nasıl yanılmadıysak, yanıltmadıysak, yine haklı çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.
YÖNETTİĞİMİZ BELEDİYELER GÖÇ ALIYOR
Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelerde yaşayan seçmenlere yönelik eleştirilerde bulunduğunu belirterek, “Türkiye’yi bütün olarak kucaklamak istemiyor. Bir fay hattı tarif ediyor, kutuplaştırıyor, o kutuplardan birini şeytanlaştırıyor, kendi arkasını kalabalıklaştırıyor. Baltayı taşa vurdu. Neden durduk yerde Kadıköy’e, Beşiktaş’a, Çankaya’ya düşman? İnsani gelişmişlik endeksine göre en yaşanılabilir 30 belediyenin 20’si CHP’li belediyeler. İlk 10’un 10’u da CHP’li. CHP’nin yönettiği belediyeler göç alıyor, AKP ve MHP’nin yönettiği belediyeler göç veriyor. O ilçede yaşayan insanlar iyi belediyecilik hizmeti aldıkları için CHP’yi tercih ediyorlar. Havası en kirli, çöp sorunu çözülmemiş, AKP’nin, MHP’nin başka partilerin yönettiği belediyelerde yaşayan endekslere göre mutsuz olan insanlara şunu söylüyoruz: 31 Mart’ta CHP’li belediye başkanlarını seçin. Havada bir rüzgar var. Rüzgar, 1989’daki rüzgar. 650 belediye kazanmıştık. Bu inançla, bu havayla, bu rüzgarla en doğru adayları belirleyeceğiz” dedi.
SAMİMİYETSİZLİKLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Özel, “Emeklilikte yaşa takılanlar sadece yaşa değil, MHP’ye de takıldılar. Emeklilikte yaşa takılanların umutlarıyla oynayanlar, Meclis’te yapılan oylamada önce ‘evet’ oyu kullandılar. Attıkları twitleri sildiler, oylarını değiştirdiler. Bu işin çözülmesi için bütçe görüşmelerinin sırasında ve sonrasında elimizden gelen samimi gayreti göstereceğiz. Meclis’te AKP dışındaki partilerin 305 milletvekili var. Yemin etmişsin milletin sorununu çözmeye. Burada büyük bir samimiyetsizlikle karşı karşıyayız” diye konuştu. 
ANKARA’YI VE İSTANBUL’U KAYBEDECEKLERİNİ GÖRDÜLER
Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki görüşmelerin 1,5 ay kadar önce rafa kaldırıldığını, iki parti yetkililerinin birbirlerini ağır sözlerle eleştirdiğini anımsatarak, “O günden bugüne ne oldu? Aftaki, öğrenci andındaki tavır değişmedi. Ne oldu? Hepimize gelen anketler onlara da gitti. Gördüler ki Ankara ve İstanbul gidiyor. MHP koltuk değneği olmazsa, yedek lastik olmazsa Ankara’yı da İstanbul’u da kaybedeceğini gördü. Tek merkezden yönetiliyor AKP ve MHP. İkisi de prompterdan konuşuyor, ikisinin de kabloları saraya gidiyor. Adı millet olan bir şeye zillet diyorlar. Millete zillet diyen adamlarla aynı seviyeye inilmeyeceği için bir şey demiyoruz. Büyük bir panik var. Aynı anda hakaret ediyorlar, aynı anda hedef gösteriyorlar. Bu paniğin ifadesi” diye konuştu.
SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ
Özel, “Saraydan yana tavır koymayan, haramdan korkan, yalandan korkan herkesle gönül ittifakımız var. Evlatlarımıza haksızlık yapanlara, sokakta gencimizi, kadınımızı coplayanlara, sokaklardan, meydanlardan korkanlara karşıyız. Kimseyi sahipsiz bırakmayız. Bunları geldikleri gibi götürecek formülü biliyoruz. Biz hata yaptık, 1994’te başladı bütün kabusun ilk sahneleri. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Bunlardan kurtulmak için Ankara ve İstanbul’u alacağız önce. İstanbul’u ve Ankara’yı alabilecek en doğru, en güçlü, hepimizin göğsünü kabartacak adayları göstereceğiz ve kazanacağız, millete zillet diyenlerden sandıkta hesap soracağız” ifadesini kullandı.