04.10.2018

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY: “SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI İÇİN KOMİSYONU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRACAĞIZ”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, sağlık alanında yaşanan ve özellikle hekimleri hedef alan şiddet olaylarındaki tırmanışın kaygı verici olduğunu belirterek, “Toplumsal bilincin arttırılması çalışmaları ile birlikte caydırıcı tedbirlerin alınması da bir zorunluluktur. Bu konuda TBMM’de yapılabilecekler için her türlü gayreti göstereceğiz. Sağlıkta Şiddet Yasası Teklifinin görüşülmesi için Komisyonu olağanüstü toplantıya çağıracağız” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu, TTB Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz ile TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Mübeccel ilhan, Selma Güngör, Gülriz Erişgen, Kayhan Çetin Atasoy, Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut ve Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Karakoç ile TBMM’de bir araya geldi. İstanbul’da Dr. Fikret Hacıosman’ın bir hastası tarafından öldürülmesiyle sağlıkta şiddet konusunun yeniden gündeme geldiğini hatırlatan Altay, CHP olarak sağlıkta şiddetin önlenmesi için her türlü gayreti göstermeye hazır olduklarını vurguladı. Geçmişte TBMM’de araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlatan Altay, “Bu konuda AKP iktidarını çok uyardık ama uzun süre bu sorun görmezden gelindi. Hekimlere yönelik şiddetin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin toplumda infial yaratmasının ardından Hükümet bir adım atmak zorunda kaldı ve araştırma komisyonu kuruldu. Ne yazık ki, komisyonun önerileri de yerine getirilmedi” dedi.
Türk Tabipler Birliği’nin önerilerini TBMM gündemine taşıyacaklarını vurgulayan Altay, “Sorunu biliyoruz. Daha öncede Türk Tabipler Birliği ile birliğiyle görüştük. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da ilettiğiniz dosya önümüzde. Şiddet olaylarının bu boyutlara gelmesinde AKP’nin inatla sürdürdüğü sağlıkta dönüşüm programının etkilerini de biliyoruz. Biz TBMM CHP Grubu olarak bu konuya TBMM’de sürekli gündem yapacağız. Öncelikle 3 CHP Grup Başkanvekili olarak Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı’na, Komisyonu toplantıya çağırması için başvuruda bulunacağız. Bu olmazsa, muhalefet partileri ile görüşerek, komisyon üyelerinin üçte birinin imzasıyla Komisyonu olağanüstü toplantıya çağırma yoluna gideceğiz. Bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra caydırıcı düzenlemelerin yapılması gerekliliği açık. Hekimlerimizin, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesine dönük düzenlemelerin de eş zamanlı yapılması gereklidir. Yeni acılar yaşanmadan TBMM bir an önce adım atmalıdır” diye konuştu.
TTB İkinci Başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu, sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçilmesi için bir dizi eylem başlatacaklarını, bu süreçte TBMM’den de sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmasını istediklerini kaydetti. Çerkezoğlu, “Caydırıcı bir yasanın çıkması zorunluluk. Biz bir meslek grubuna dokunulmazlık arayışında değiliz. Sağlık ortamını şiddetten korumalıyız. Tek isteğimiz bu. Hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın güvenlik kaygısı yaşamadan sağlık hizmeti verebildiği bir ortam istiyoruz” diye konuştu