15.03.2023

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Afet Bölgesi Şanlıurfa'da

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da incelemelerde bulunarak bilgi aldı ve daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Efendim öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Şanlıurfalı kardeşlerimiz az önce şikayetlerini dile getirdiler. Şunu ifade edeyim. Şanlıurfa’da hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Biz buraya Millet İttifakının Genel Başkanları olarak değil sadece, biz buraya aynı zamanda Mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik. Pek çok sorun var biliyoruz. Ağır sorunların faturalarını sade vatandaş ödüyor bunu da biliyoruz. İnsanlar hayatlarını kaybetti bunu da biliyoruz, görüyoruz, okuyoruz, dinliyoruz. Şikayetler var onları da dinliyoruz. Eğer bir ülke iyi yönetilirse afetlere karşı dirençli kentler oluşur. Efendim su mu olur, sel mi olur, aşırı rüzgar mı olur, deprem mi olur? Dirençli kentler yaratmak zorundasınız. Bunları yaratmadığınız zaman siz bu ülkeyi neden yönetiyorsunuz, nasıl yönetiyorsunuz?

Şurada az önce gördük. Alt geçit yapmışlar. Bir pompayı getirmek için, suyu boşaltmak için, bir pompayı getirmek için Allah aşkına söyler misiniz saatlerce beklenir mi? Saatlerce beklenir mi? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Bu nasıl bir devlet yönetimidir?

Bütün bunların hepsini çözeceğiz. Hiç kimse kendisini umutsuz hissetmesin tamamını çözeceğiz. Yeni bir anlayışla, zihniyeti tamamen değiştirerek, kim görevini yapıyorsa başımızın üstüne ama kim görevini yapmayıp da ölümlere yol açan olaylara ortam hazırlıyorsa kimse kusura bakmasın ona da güle güle demek zorundayız.

Hepimiz gelişmelerin farkındayız, ne olduğunu biliyoruz ve hiç kimse az öncede ifade ettim kendisini umutsuz hissetmesin. Allah nasip ederse bütün bu sorunların hepsini çözeceğiz. Bir araya gelip çözeceğiz.

Bir aradayız, beraberiz. Ülkenin sorunlarını gayet iyi biliyoruz. Kentlerin iyi yönetilmediğini de gayet iyi biliyoruz. Ama bunların tamamını çözmek akılla, bilgiyle, bilimle çözmek mümkün. Elin oğlu çözüyor da biz niye çözmeyelim. Bunu yapmak zorundayız ve bütün bunların tamamını gerçekleştireceğiz. Hiç endişe etmeyin değerli arkadaşlarım.

Teşekkür ederiz hepinize. Teşekkür ederiz arkadaşlar. Sağ olun.

CHP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU, AFET BÖLGESİ ŞANLIURFA’DA