19.05.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Samsun’da Birinci Parti Olana Kadar Seferberlik İlan Ediyoruz”

“SAMSUN KADINLARINA, SAMSUN GENÇLERİNE GÜVENİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun'da Kurtuluş Yürüyüşü’ne katıldı. Özel, “Samsun’da birinci parti olana, en çok milletvekili olan parti olana kadar seferberlik ilan ediyoruz. Ben partimin genel başkanı olarak üzerime düşeni yapacağım. Samsun’da büyük değişimin ateşini yakacağız, ben de takipçisi olacağım” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, Samsun’da Kurtuluş Yürüyüşü’ne katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi kurtarmak ve ardından bir Cumhuriyet kurmak için çıktığı yolda, ilk adımı attığı kentteyiz. İlk adımın yüzüncü yılında hep beraber buradaydık. Bugün 105. yılı. Bir kez daha hep beraber buradayız. Ancak bu kez bir kıvancımız, bir mutluluğumuz var ki bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kentine, Cumhuriyet kentine ve Milli Mücadele’nin başlangıç kentine Cumhuriyet Halk Partililer olarak başımız dik bir şekilde geldik. Onun partisini 47 yıl sonra birinci parti yaparak geldik. Türkiye’de umutların yükseldiği, gençlerin umutsuzluklarının kırıldığı, gözlerinin içinin gülmeye başladığı, kadınların haklı kaygılarından biraz olsun arındıkları ve yeniden kendilerine bütün hakları tanıyan Cumhuriyet’in aydınlanma devriminin devam edeceğine olan inançlarının yükseldiği bir dönemde bugün Samsun’a geldik” dedi. Özel, şunları kaydetti:

“SAMSUN’DA BİRİNCİ PARTİ OLANA KADAR SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ”

“Atakum Belediye Başkanımızın bize ev sahipliği yapması ve seçimlerde Samsun’da başarılı olduğumuz tüm noktalarda hepinize kıvanç minnet duyuyorum. Ancak bu dönemde Türkiye’de örneğin Büyük Zafer’in, Büyük Taarruz’un kentinde büyük zaferin kentinde, Afyonkarahisar’da, Kütahya’da, Uşak’ta, Manisa’da büyük zaferler kazanmışken, şapka devriminin kenti Kastamonu’yu almışken, Amasya Tamimi’nin kenti Amasya’yı kazanmışken, Samsun gibi bir şehri kazanamamış olmayı da içimize sindiremiyoruz. Bundan sonra Samsun'da sadece bir milletvekili asla kabul edebileceğimiz bir sonuç değildir. Samsun'da iki ilçeden birini almak kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Büyükşehrinden metropol belediyelerine, Samsun belediyelerinin tamamını kazanana, Samsun’da birinci parti olana, en çok milletvekili olan parti olana kadar mücadeleye başlıyoruz, seferberlik ilan ediyoruz. Ben partimin genel başkanı olarak üzerime düşeni yapacağım. İl örgütünden, ilçe örgütlerinden partinin tüm seçilmişlerinden bu konuda üst düzey gayret bekleyeceğim. Bu inanca ortak olanlarla yol yürüyeceğiz. Bu inanca ortak olmayanlarla, yorulanlarla, inanmayanlarla Samsun için değil, kendisi için bir hayali olanlarla atacak bir adımımız, kaybedecek bir dakikamız yoktur. Onun için önümüzdeki günlerde Samsun'da çok ciddi bir çalışma yapacağız. Arkadaşlarımız gelecek, müfettişlerimiz gelecek, raporlar tutacak, sizlerle konuşacak, Samsun’u dinleyecek en doğru kararı verecek ve Samsun’da büyük değişimin ateşini yakacağız, ben de takipçisi olacağım.”

“SAMSUN KADINLARINA, SAMSUN GENÇLERİNE GÜVENİYORUM”

“Bu konuda tek güvencem yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan Samsunlulardır, sizlersiniz. Samsunlulara, Samsun kadınlarına, Samsun gençlerine güveniyorum. Sözü daha fazla uzatmayacağım. Ancak biz döndükten sonra bu inançla Samsun’a sahip çıkmaya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki eserinden biri olan partimize sahip çıkmaya ve bundan sonraki süreçte artık bu kenti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır bir noktaya getirmeye var mısınız? Var mısınız? Söz mü? Size inanıyorum, size güveniyorum. Her geçen gün daha çok birlikte olacağız. Her geçen gün daha çok güçleneceğiz. Hep beraber başaracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bayramınız kutlu olsun, bayramınız kutlu olsun.”

“105 YIL SONRA BİR KEZ DAHA İLK ADIMI BURADAN ATMAYA GELDİK”

Özel, gazetecilerin soruları üzerine, “Samsun’da MYK üyelerimizle, Gençlik Kolları MYK üyelerinin ortak toplantısını gerçekleştirdi. Bu, partide olağan bir uygulama değil ama ilk kez 19 Mayıs’ta Gençlik ve Spor Bayramı’nda bunu gerçekleştirdik. Tek gündemimiz vardı. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik politikalarını konuştuk. Cumhuriyet Halk Partisi, bundan 100 yıl önce umutsuz, yoksulluğun, açlığın, işsizliğin olduğu, çaresizliğin olduğu bu topraklara umut oldu. Bereketi getirdi, bolluğu getirdi, zenginliği getirdi ve kısa sürede herkesin yüzünü güldürdü. 100 yıl sonra görev bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi’nin olacak. Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıl önce olduğu gibi yoksulluğu, umutsuzluğu yenecek, çaresizliği, işsizliği ortadan kaldıracak, bir kez daha yüzleri güldürecek. Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız. İlk 100 yılda, savaşlar ve demokrasiye geçiş sürecinde birtakım şeyler eksik kaldı. Bu sefer CHP iktidarında, mutlaka Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek. Gelişmiş ülkeleri yakalayacağız ve geçeceğiz. Bu ülkede şu an insanlar ortalama 11 bin dolar milli gelirle sürünüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşının 45-50 bin dolar gelirinin olacağı, maaşların bugünkünün 5 katı olacağı bir Türkiye için CHP iktidarına ihtiyaç var. Ata’nın gösterdiği yolda yürümeye, Türkiye’nin yüzünü güldürmeye hazırız. 105 yıl sonra bir kez daha ilk adımı buradan atmaya geldik” ifadesini kullandı.



CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL SAMSUN’DA - 3