12.11.2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Narlıca Mezarlığını Ziyaret Etti

-“BÖYLE MEZARLAR OLMASIN İSTİYORSAK, HERKES İŞİNİ DÜRÜSTÇE YAPACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Narlıca Mezarlığı’nı ziyaretinin ardından gazetecilerin soruları üzerine, “Arkadaki görüntüden ders almak lazım. Böyle toplu mezarlar olmasın, kimsesizler mezarlıkları olmasın istiyorsak, herkes işini düzgün yapacak, dürüstçe yapacak. Bilimden, fenden yararlanarak yapacak. Sağlam binalar yaparsanız, dirençli kentler oluşturursanız böyle mezarlıklarınız olmaz” ifadesini kullandı.

Özel, Hatay’da Narlıca Mezarlığı’nı ziyaret ederek, 6 Şubat depremlerinde yaşamlarını yitiren yurttaşları andı. Özel, mezarlık ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, “6 Şubat’ı bir daha yaşamış olduk. 6 yaşında olan da var, kendi yaşıtım olan var, babamın yaşıtı olan var. Her yaştan insan… 12 saat içinde bölgedeydik. İnsanlar, mezarlık ziyaretinden sonra dünya haliyle meşgul olmayı bir süre bırakırlar. Hayatın kıymetsizliğini ve herkesin en sonunda bunu tadacağını, o yüzden de hırslara, tartışmalara, kavgalara gerek olmadığını düşünürler, söylerler. Bir süre sonra, bunu unuturlar, normal koşturmanın içine dönerler. Toplumsal olarak burada onu yapmamak lazım. Arkadaki görüntüden ders almak lazım. Böyle toplu mezarlar olmasın, kimsesizler mezarlıkları olmasın istiyorsak, herkes işini düzgün yapacak, dürüstçe yapacak. Bilimden, fenden yararlanarak yapacak. Sağlam binalar yaparsanız, dirençli kentler oluşturursanız böyle mezarlıklarınız olmaz. İşinizi iyi yapmazsanız, birilerine birkaç kat fazla verirseniz, dere yataklarını imara açarsanız, zemin etütleri sağlam olmayan yerlerde olmayacak yüksek binaların yapılmasına izin verirseniz, sizin yaptığınız şey, bu mezarlığı inşa etmek olur. Her siyasi görüşten yerel yöneticinin ve siyasetçinin alması gereken dersler var. Bir daha böyle acılar yaşamamak için, hepimiz işimizi ciddi, dürüst ve bilimden uzaklaşmadan yapmalıyız” ifadesini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL HATAY’DA - 6