18.11.2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Metin Uca İçin Düzenlenen Törene Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün yaşamını yitiren televizyon programcısı Metin Uca için, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen törene katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi :

"Ben son konuşmacıyım herhalde. Benden önce konuşan herkesi dinleyince Metin Uca hakkında en son konuşması gereken kişinin ben olduğum ortaya çıktı zaten. Ama çok enteresan bir kişilikti. Şöyle ki, Metin Zakoğlu benim telefonumu ona, onun telefonu bana vermişti. Telefon çaldı açar açmaz ona bir cümle söylemek istedim, aynı saniyede eş zamanlı olarak o da bana o cümleyi söyledi. ‘Ben sizin hayranınızım biliyor musunuz’ demiştim kendisine. O da bana onu söyledi. Uzunca güldük. Meclisteki yaptığım çok dolaşan bir konuşmadan bahsetti, ‘sıkıldıkça izliyorum’ dedi. Dedim ki, ‘biz sizi izleyemedikçe sıkılıyoruz.’ Ben 90'ların sonlarında o muhteşem sabah haberleriyle güne başlamanın tadını, Metin Uca ekranlardan koparıldıktan beri eksikliğini, yoksunluğunu çeken biri olarak işte bundan birkaç yıl önce iletişim kurabilmiş olduk.

Ama şöyle enteresan bir tarafı vardı. Televizyonla ulaşamadığı herkese birebir ulaşabilecek kadar enerjikti. Sürekli iletişim halindeydik. Biraz önce kulağıma söylediğinizi çok söyledi. İnanılmaz ilgiliydi Türkiye meselesine. Biraz önce anlatıldı, Didim’de partinin nasıl kurtulacağını konuşmuş. Bana da söylerdi neler yapmak lazım diye. Bence ne yapmamız gerektiğini kendi yaşantısıyla vasiyet edip gitmiş. Yükseklik korkusu olan herkes pilot olacak cesareti gösterdiğinde Türkiye de kurtulacak, hepimiz de kurtulacağız.

Dayısı tarafından çocukken Fenerbahçeli yapılmış, bir tek dayısı olan biri olarak kardeşimi, bu acıya dayanmakla dayanmama arasında gelip giden kardeşini ve onu kardeşi gibi seven hepinizi saygıyla selamlıyorum. Işıklar içinde uyusun."




CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, METİN UCA İÇİN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI

Gündem'den Öne Çıkan Haberler