25.05.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Birlikte 29 Ekim Kadınları Derneği Yöneticileriyle Buluştu

CHP,Genel Başkan Özgür Özel,Aylin Nazlıaka,29 Ekim Kadınları Derneği,Şenal Saruhan,kadın hakları,toplumsal cinsiyet eşitliği,kadın mücadelesi,CHP Genel Merkezi,chp.org.tr

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile birlikte 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan ve Yönetim Kurulu Üyelerini CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel’in de katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 29 Ekim Kadınları Derneği görüşlerini aktardı ve CHP'den taleplerini dile getirdi.

Toplantıda ilk sözü alan Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 2020 yılında kurulan 29 Ekim Kadınları Derneği’nin kuruluş amacının; dünyada ve ülkemizde kadın hareketinin ve Cumhuriyet devrimlerinin toplumsal cinsiyet eşitliği için açtığı yolu genişletmek olduğunu belirtti. Nazlıaka, kurucuları arasında yer aldığı derneğin 39 şubesi olduğunu; ayrımcılıkla mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yükseltmek, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal zeminde ve yaşamın içinde kadınların statüsünü yükseltmek hedefiyle hareket ettiğini söyledi.

HAKLARIMIZA BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Daha sonra söz alan 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, CHP’ye daha önce ilettikleri 29 talebi hatırlatarak şunları söyledi:

“İstanbul Sözleşmesi’nin tüm gereklerinin yerine getirilmesi; her gün en az dört kadın cinayeti işlenirken kadınların yaşam hakkına sahip çıkılması, her 100 bin nüfusa en az bir sığınak, her 200 bin nüfusa en az bir cinsel şiddet kriz merkezi açılması gibi taleplerimiz güncelliğini koruyor. 3 Devrim Yasası’nın kazanımlarını çok önemsiyoruz. AKP iktidarı kazanılmış haklarımıza göz dikiyor. Medeni Kanun sil baştan yazılmaya, 6284 Sayılı Kanun budanmaya çalışıyor. 9. Yargı Paketi ile birçok ihlal yapılmak isteniliyor. Bizler haklarımıza sahip çıkmak için mücadeleyi birlikte büyütmek istiyoruz.”

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ ÖNCELEYELİM

Daha sonra söz alan derneğin Genel Sekreteri Nuran Heper, eğitimdeki dinselleşmeden, kız çocuklarının örgün eğitim dışına itilmesine sebep olan 4+4+4 sisteminden ve ÇEDES projesinden vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yeni eğitim müfredatı ile ilgili endişelerini ifade etti. Ayrıca, kadın erkek eşitliği konusunda Meclis’te eşit temsil istediklerini de belirten Yönetim Kurulu üyeleri, son yerel seçimlerde CHP’deki kadın belediye başkan sayısındaki artış için tebriklerini iletti.

ÖZEL: YANINIZDAYIZ

Son sözü alan CHP Lideri Özgür Özel ise 29 Ekim Kadınları Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkıldığı için teşekkürlerini iletti. Sivil Toplum Kuruluşları ile dayanışmayı çok önemsediğini ifade eden Özel, iktidarın kadınların kazanılmış haklarına saldırıları karşısında asla sessiz kalmayacaklarını söyledi. Grup Toplantısı’nda 9. Yargı Paketi’nin geri çekilmesine yönelik konuşma yaptığını dile getiren Özel, müfredat konusunda da miting yaptıklarını anımsattı. Özel, laik, demokratik, çağdaş Türkiye mücadelesinde sımsıkı kenetlenmek gerektiğini vurguladı.