06.11.2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: II. Yüzyılda Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Layık Başarıları Hep Birlikte Alacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP 38. Olağan Kurultayının Divan Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çalışma ofisinde bir araya geldi.

Görüşme sonrası, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu şunları söylediler:

Ekrem İmamoğlu- Saygıdeğer Genel Başkanım, değerli basın mensupları, malumunuz 38. Kurultayımızla ilgili süreç tamamlandı. Bende süreci tamamladıktan sonra Kurultay Başkanlığı olarak kendilerini ziyaret edip sürece dair hem teşekkür ettim hem de bilgi aktardım. Dualarımız hep neydi? Bir olalım, birlikte olalım ve kusursuz, sıkıntısız, hiç kötü anılacak tarafı olmayan bir zaman dilimi geçsin. Çünkü 100. yılındayız cumhuriyetimizin, 100.yılındayız partimizin. 38. Kurultayı, yeni yüzyılın ilk günleri. Böylesi bir ortamda bana Kurultay Başkanlığı nasip oldu. Kendi adıma çok gururluyum, onurluyum.

Aynı zamanda kurultay çok nezaketli, çok dengeli, seviyeli geçti. Ben buradan önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yürekten teşekkür ediyorum. Ki, kendilerini de yakın zamanda ziyaret edip kurultay sürecine dair hem düşüncelerimi hem de teşekkürlerimi kendisine sunacağım.

Bu kapsamda bugünde 8. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel Genel Başkanımızı ziyaret ettim ve kurultayla ilgili kendilerine düşüncelerimi ve sürece dair bilgi verdim. Görevimi bitirmiş oldum. Genel Başkanımdan izin isteyerek İstanbul’a diğer görevimin başına dönüyorum. Kendilerine teşekkür ederim kabulleri için. Güzel bir buluşma oldu. Sizlerde sürpriz oldunuz açıkçası. Hoş geldiniz deyim. Kurultayımız hayırlı olsun. Genel Başkanımızın görev dönemi hem Cumhuriyet Halk Partimize, hem Türkiye’nin siyaset yaşamına, demokrasisine ve milletimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Özgür Özel- Merhaba arkadaşlar hoş geldiniz hepiniz. Tabi hafta sonundan gelen bir ses yorgunluğu var. Onun için kusurumuza bakmayın. Ekrem Başkanımız nezaket gösterdiler. Kurultayı tamamladıktan sonra ve görevini bitirdikten sonra ayrılmadan beni ziyaret ettiler. Ekrem Başkan için şöyle söylemek lazım. Hangi işin ucundan tutsa dörtdörtlük yapan ve başarıyla sonuçlandıran birisi. Geçirdiğimiz kurultay sürecinde elbette herkes bu göreve talip olmak ister. Ama teklif etseniz herkesin iki kere düşünüp vereceği bir karardı. Sonuçta da Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilk yaşandı. Kurultayın gergin olabileceği, farklı zorluklarının olabileceği biliniyordu. Ekrem Başkan, bu güvene layık olduğunu ve bu işi en iyi yapabilecek kişi olduğunu gösterdi. Çok zor bir kurultayı çok başarılı şekilde yönetti. Ben kendisine özellikle teşekkür ediyorum.

Sayın Genel Başkanımız kurultayda partimizi güvenli bir limana ulaştıracağım demişti ve tam da öyle oldu. Cumhuriyet Halk Partisinin en güvenli limanı en yetkili olan kurultayıdır. Ve büyük bir nezaket içinde, karşılıklı anlayış birliği içinde güzel başlayan kurultayımız güzel şekilde sonuçlandı. Ben şimdi buradan Ekrem Başkanımı yolcu edeceğim. Ama hep konuşulan bir şey vardı. Yıllardır, aylardır bıktığımız bir şey. Ekrem Başkanla aranızda nasıl bir ilişki var? Buradan şunu ifade edeyim. Biraz önce yukarıda kısa bir baş başa görüşmemizde de öyle bitirdik. Bizim aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisi, kardeşlik hukuku. Ama bu kardeşlik hukuku Cumhuriyet Halk Partisini çok güzel yerlere taşıyacak. Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacak. Türkiye’yi güzel yerlere taşıyacak. İkinci yüzyılda kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e layık başarıları hep birlikte alacağınız.

Hepinize teşekkür ediyorum.

Soru- Bugün yansıyan bazı görüntüler vardı İmambakır Üküş’ün Kemal Bey’in çekilmesi?

Özgür Özel- Yo yo onları geride bıraktık. Kurultay geride kaldı.

Soru- Efendim yarın grup toplantısına katılacak mısınız?

Özgür Özel- Haftaya Salı yapacağız grup toplantısını.

Soru- Devir teslime ilişkin bir tarih belli mi?

Özgür Özel- Mazbatadan sonra.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ayrıca, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu. Genel Başkan Özel paylaşımında, "38. Olağan Kurultayımızın Divan Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu'nu çalışma ofisimizde ağırladık. İkinci yüzyılda kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e layık başarıları hep birlikte alacağız." ifadelerini kullandı.