02.06.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Halkçı Belediyecilik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İktidarının Kapısını Açacak”

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL RİZE’DE FINDIKLI BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ :“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİN EN İYİ ÖRNEKLERİNİ KISITLI İMKÂNLARA RAĞMEN VERMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Rize’de Fındıklı Belediyesi ziyaretinde, “Belediye başkanlarımızın ceplerinde birer anahtar var. Bu anahtarlar her zamankinden farklı olarak belediyenin veya o kentin altın anahtarı ya da belediyenin kapısının anahtarı, kasasının anahtarı değil, bu sefer başka bir anahtar var. O anahtar gelecekteki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının anahtarı. İyi belediyecilik, dürüst belediyecilik, şeffaf belediyecilik, halkçı belediyecilik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarının kapısını açacak. O anahtarı belediye başkanlarımızın en iyi şekilde iktidarımıza giden kapıyı açmak için kullanacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’de Fındıklı Belediyesi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Rize’de Doğu’ya doğru geldikçe uğradığımız her ilçe belediyesinin Cumhuriyet Halk Partili olduğunu görmenin mutluluğu ile ilerledik. Pazar’dan ve Ardeşen’den sonra Rize’de 2019 yılında sizin tarafınızdan kazanılan Fındıklı Belediyesi’ne yeniden gelmek ve oylarınızı her seçimde daha fazla artırdığınızı, ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarına sizin Fındıklı’daki hizmetlerinizin yansıdığını görmek de büyük bir mutluluk” dedi.

“İKİ OMZUMDAN TUTARAK BANA YARDIMCI OLDUĞUNU DÜN GİBİ HATIRLIYORUM”

Özel, görevi başında hayatını kaybeden ilçe başkanı Kadirhan Kadıoğlu’nu anarak, “Tabii sözlerin ilk başında Kadirhan Başkanımızı anmak gerekiyor. Çünkü görevi başındayken hayatını kaybeden başkanımız, ilçe başkanımız geçmişte partimize çok emeği olan, size çok emeği olan, sizin çok yakın bir dostunuz ve mücadele arkadaşınızdı. Onu kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Geçtiğimiz günlerde kendisinin isminin bir merkeze, toplantı salonuna, kültür merkezine verildiğini memnuniyetle takip ettik. Ben 2019’da kampanyasından hemen önce Fındıklı’ya geldiğimde kalabalığın içinden geçerken Kadirhan Başkanın böyle iki omzumdan tutarak bana yardımcı olduğunu dün gibi hatırlıyorum. Acı haberi aldığımızda o omzumdaki ellerini yeniden hissettim. O açıdan bir kez daha hem ailesine hem size hem Fındıklı’daki herkese baş sağlığı diliyorum, hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” ifadesini kullandı.

“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİN EN İYİ ÖRNEKLERİNİ KISITLI İMKÂNLARA RAĞMEN VERMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Fındıklı’nın Cumhuriyet Halk Partisi’nin en hızlı toparlanabildiği, gücünü gösterebildiği, sol, sosyal demokrat değerlere bağlılığı yüksek insanların da bulunduğu bir ilçe olduğunu vurgulayan Özel, “Ama sizin hizmetlerinizle birlikte partimiz dışında insanların da bu yaklaşımınızı takdir ettikleri bir süreç yaşanıyor. Sosyal demokrat belediyeciliğin, halkçı belediyeciliğin, çağdaş belediyeciliğin en iyi örneklerini kısıtlı imkânlara rağmen vermeye çalıştığınızı çok yakından takip ediyoruz. Bundan sonra da geçmişe göre biraz daha avantajlı süreçler olacak. Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler SODEM yapısı altında örgütlendiler. Belediye hizmetlerinin eş güdümü, belediye personelinin, meclis üyelerinin, başkanlarının hem sürecin başında hem süreç ilerledikçe eğitimleri, denetimleri ve birbirleriyle dayanışmalarını örgütleyecek yepyeni bir model var. Fındıklı gibi dezavantajlı durumda olan ilçeler, Ardeşen gibi Pazar gibi mutlaka önceliklendirilmek durumunda” diye konuştu.

“KÜLTÜR, SANAT, TURİZM NOKTASINDA DESTEKLENMESİ GEREKEN BELEDİYELERİN PROJELERİ ÖNCELİKLENDİRİLECEK”

Ayın 5’inde Türkiye Belediyeler Birliği yönetiminin seçileceğini hatırlatan Özel, “Orada da Cumhuriyet Halk Partisi çoğunlukta. Daha önceden duyurduk, konuştuk. Çoğunluğumuza dayanarak yönetimin tamamını almayacağız. Oransal olarak dağıtacağız. Kaynaklarda da temsil ettiğimiz nüfus ve temsil ettiğimiz hizmeti yaptığımız yerdeki ne kadar artı değer üretiliyorsa onun üzerinden bir paylaşım olacak. Kimseyi dışlamayacağız. Sizin gibi kültür, sanat, turizm noktasında çok desteklenmesi gereken belediyelerin projeleri mutlaka önceliklendirilecek. Avrupa Birliği’nden, diğer fonlardan projelerin bulunması için tüm destekleri Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurmuş olduğu yapılar sağlamaya çalışacak” dedi.

“HALKÇI BELEDİYECİLİK, CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN İKTİDARININ KAPISINI AÇACAK”

Özel konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Hep söylediğimiz, söylediğim bir şeyi Rize’de de Fındıklı’da söylemiş olayım. Pazar ve Ardeşen’de söylemedim. Belediye başkanlarımızın ceplerinde birer anahtar var. Bu anahtarlar her zamankinden farklı olarak belediyenin veya o kentin altın anahtarı ya da belediyenin kapısının anahtarı, kasasının anahtarı değil, bu sefer başka bir anahtar var. O anahtar gelecekteki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının anahtarı. İyi belediyecilik, dürüst belediyecilik, şeffaf belediyecilik, halkçı belediyecilik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarının kapısını açacak. O anahtarı belediye başkanlarımızın en iyi şekilde iktidarımıza giden kapıyı açmak için kullanacaklarına inanıyoruz. Ercüment Başkanın geçmiş pratikleri, belediyecilik pratiği, siyasi pratikleri zaten bu noktada bize en ufak bir endişe yaratmıyor. Aksine büyük bir ümit ve güvenle kendisine bakıyoruz. Ekibinin genç bir ekip olması ve hedefinin bir sonraki dönem belediye başkanlığını, bir kadın belediye başkanına, genç bir kadın belediye başkanına bırakmak olması da partinin ortak vizyonuyla, hedefleriyle ve partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzyıl önce ortaya koymuş olduğu bize vasiyet ettiği yaklaşımıyla son derece uyumludur.”

“ÇOCUK HAKLARI MECLİSİNİN TÜM SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELERE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”

“Son olarak da Başkanın etrafında Arte’yi, Rüzgâr’ı, Miray’ı ve Ada’yı görüyoruz. Çocuklarla ilgili çok önemli bir projeye imza atıyorlar. Çocuk hakları meclisi var. Bunun da tüm sosyal demokrat belediyelere örnek olmasını diliyorum. Geleceğin belediye başkanları, milletvekilleri, genel başkanları, başbakanları, cumhurbaşkanları buralardan yetişecek. Ümit ediyoruz ileride Fındıklılı bir kadın genel başkanımız olur, belki Miray olur, belki Ada olur. Belki Cumhuriyet Halk Partisi’nin bakanlarından, başbakanlarından birinin adı Rüzgâr olur, birinin adı Arte olur. Sizleri seviyoruz ve alkışlıyoruz.”