12.11.2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Dirençli Kentler Konusunda Çok Önemli Bir Vizyon Belgesi Paylaşacağız

-“10 HATAYLININ 9’U SOKAKTA BIRAKILDI”

-“BU ŞEHİR AYAĞA KALKARKEN KİMLİĞİNİ KAYBETMEMELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde, “Bütün yönettiğimiz şehirlerde ve yönetmeye talip olduğumuz şehirlere dirençli kentler konusunda çok önemli bir vizyon belgesi paylaşacağız. Yerel seçimlere giderken bu gündemi hiçbirimizin ıskalamaması gerekiyor” dedi.

Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, “9 şehirde enkazlar tamamen kaldırıldı, Hatay’da ise yüzde 20’sinin en az durduğu konusunda tespitleri dinledik. Sağlıkla ve eğitimle ilgili çok ciddi şikayetler var. Bu konuda şimdi biz çiçeği burnunda MYK üyelerimizle birlikte buradayız. Sayın Gökan Zeybek, yerel yönetimlerden ve dirençli kentlerden sorumlu. Kendisi, Meclis tarafından oluşturulan komisyonda da partimizi temsil ediyordu. İki görevi var Gökan Bey’in. Deprem bölgesinde, deprem sonrası travmanın ortadan kalkmasını koordine edecek. Bütün yönettiğimiz şehirlerde ve yönetmeye talip olduğumuz şehirlere dirençli kentler konusunda çok önemli bir vizyon belgesi paylaşacağız. Yerel seçimlere giderken bu gündemi hiçbirimizin ıskalamaması gerekiyor. Yarından itibaren Sağlık ve Eğitimden sorumlu genel başkan yardımcılarımızı Zeliha Aksaz Şahbaz ve Suat Özçağdaş’ı ilde görevlendireceğiz. Hem öğretmenlerle, hem öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenip, bunları raporlaştıracaklar. Hatay’ın sağlıkla ve eğitimle ilgili sorunlarını da ön plana çıkaracağız” dedi.

DEPREM SONRASI GELİR KAYIPLARI VE OLAĞANDIŞI GİDERLERLE İLGİLİ KANUN TEKLİFİ VERECEĞİZ

Özel, “Borçlar konusu çok hazin. Bu konuda devletin üstüne düşeni yapması gerekiyor. Hatay Belediyesi, deprem sonrası gelir kayıpları ve olağandışı giderlerle karşılaştı. Bunun altından belediye gücüyle kalkılamaz. Giderler sürdürülebilir değil. Genel Başkan Yardımcımız Gökan Bey, bir çalışma yaparsa, grubumuz olarak, deprem hasarından sonra belediyelerin giderlerinde oluşan olağanüstü artış ve gelirlerindeki olağanüstü düşüşü, kamunun üstlenmesiyle ilgili bir kanun teklifi de verelim. Hatay’ı gündemde tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

10 HATAYLININ 9’UNUN SOKAKTA BIRAKILDIĞI BİR 1’İNCİ YIL YAKLAŞIYOR

Özel, “Hatay’ın 255 bin konuta ihtiyacı var. Ancak şu ana kadar 32 bin konutun ihalesi yapıldı. İnşaata başlanan bunun çok daha altında. Koskoca bir devlet sözü duruyor Cumhurbaşkanının ağzından. 1 yılda deprem konutlarını bitireceğim dedi. İnsanlar, yetkiyi verirken bu taahhütten de etkilendiler. En iyi ihtimalle bile 10 Hataylının 9’unun sokakta bırakıldığı bir 1’inci yıl yaklaşıyor. Tayyip Erdoğan’ın seçimden önce bir sürü yalanla, dezenformasyonla karalama kampanyalarıyla uğraşırken, depremzedelere de verdiği sözü tutmadığını halkımıza şikayet ediyoruz. Bunun takipçisi olacağız. İhalesi yapılanlar daha 10’da 1 ise burada çok ciddi bir sorun var demektir. Buradaki hassasiyetimiz Hatay’ın demografik yapısına sahip çıkmaktır. Hatay, tüm inançların birlikte ve tüm dünyaya örnek olacak şekilde yaşadığı bir şehir burası. Bu şehir ayağa kalkarken, bu kimliğini kaybetmemeli. Bu şehir ayağa kalkarken kültür varlıklarını kaybetmemeli. Rastgele yeniden inşalar, kötü restorasyonlarla, Hatay’ın tarihi eserleri özelliğini kaybetmemeli, zarar görmemeli. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, Hatay’a hizmet eden, Hatay’a el uzatan, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL HATAY’DA - 5