29.02.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa’da: “Mesleğini, Hastasını Sevenden Ülkesine Zarar Gelmez”

CHP,Cumhuriyet Halk Partisi,Genel Başkan,Özgür Özel,Bursa,Nilüfer Belediyesi,Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi,Yerel Seçimler,seçim 2024,31 mart,işimiz gücümüz,Gücümüz Türkiye İşimiz Belediye,Türkiye İttifakı,chp.org.tr

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi açılışını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa’da Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi açılışına katıldı. Özel, açılışta yaptığı konuşmada, “Müzecilik, koleksiyonerlik zaman içinde değer kazanacak eşyaları, metaları, evrakları biriktirmek, onları not etmek, onların hikayesini öğrenmek ve onları gelecek kuşaklara aktarmaya çalışmak gerçekten herkesin yapabileceği bir iş değildir. Ciddi bir yüce gönüllülük, adanmışlık ister. Ben Ceyhun İrgil’i milletvekilli olduğu 7 Haziran 2015 seçimlerinden yaklaşık 7-8 gün sonra tanıdım. İlk tanıdığımda şöyle diyordu bana. ‘Milletvekilliğini iyi yapmak isterim. Zaten bir dönem yapıp bırakacağım.’ İtiraf edeyim, içimden dedim ki ‘Hepiniz ilk geldiğinizde böyle dersiniz de bunu 5 sene sonra görürüz bakalım, öyle mi olacak?’ Dönem sonlandı, 5 sene filan olmadan, 3 sene gibi bir sürenin sonunda bana geldi. ‘Bize öğrettiğiniz her şey için teşekkür ederim, benden buraya kadar, ben bir dönemliğine milletvekili adayıydım. Bir daha değilim’ dedi. Geçirdiğimiz 3 yıl boyunca ben grup başkanvekili olarak görevim gereği bildiğim her şeyi onlara aktarmaya çalıştım. O hiç öyle bir mecburiyeti olmadığı halde, bildiği her şeyi bana aktarmaya, benim zorlandığım her konularda katkı sağlamaya, hatta bazen bugün bulunduğum makamı 7-8 yıl önceden bana layık görüp, sürekli beni bu konuda teşvik etmeye başlayan değişik bir dost ve insandır. Meclis Genel Kurulu dışında ilk kez takım elbise ile görüyorum. İlk kez önde protokolde oturduğunu görüyorum. Dedim ‘Yahu sen protokolde oturur muydun?’ Bugün mecbur kalmış. O açıdan, Ceyhun İrgil’e ve ona katkı sağlayan onun teker teker adını andığı ya da anmak isteyip anamadığı herkese bu önemli eser için teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:


“SİYASET UZUN BİR KOŞU”

“Bir yandan Nilüfer Belediye Başkanımız geçtiğimiz dönemde çok önemli bir görev yaptı. Bu dönem aday adayımız, adayımız var. Adayımızla el ele Turgay Bey burada. Ceyhun Bey ile el ele burada. Gerçek bir partililik örneği gösteriyor. Çünkü hem siyasetin uzun bir koşu olduğunu biliyor, hem de sadece makam, mevki, görevle değil vatan ve parti sevgisi ile olduğunun son derece farkında. Biz geçmiş dönemde onun partimize, Nilüfer’e, hem başkan yardımcılığı döneminden, hem başkanlığı döneminden yatığı katkılar için minnettarız. Hanımefendinin yanında kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de siyasette birlikte olacağımıza, birlikte yol yürüyeceğimize, omuz omuza, kol kola olacağımızdan dolayı son derece memnunum. Bütün hemşerilerinin, seçmenlerinin önünde kendisini yürekten alkışlıyorum. Sağ olsun, var olsun.

“TÜRKİYE’DE İLK SAĞLIKÇI GENEL BAŞKAN”

Bundan önce yapılan iyi işlerin devamı, Sayın Nilüfer Belediye Başkan adayımız, Şadi Başkanımızın parti kültürümüz gereği taahhüdüdür zaten. Geliştirerek devam edecek. Ben Ceyhun İrgil söylediğinde ilk kez fark ettim. ‘Türkiye’de ilk sağlıkçı Genel Başkan’ dedi, bir de Dünya Eczacılık Federasyonu Başkanı mektup yazmıştı. ‘Türkiye’de bir eczacının geldiği en üst mevkiye seçilmişsiniz, tebrik ederiz’ diyordu. Onu orada fark etmiştim, burada da ilk kez bir sağlıkçı Genel Başkan olmak gerçekten büyük bir onur. Ümit ediyorum, şahsım için değil ama sağlık meslek örgütleri çok kuvvetli okullar. Bir kere Eczacı Odası’nda emek veren, ben bugün uğrayamadığım, her gittiğim ilde uğrarım. Çok yakındık ama burayı çok bekletmemek için uğramadım. Eczacı Odası benim yetiştiğim evimdir. Eczacı Odaları, Tabip Odaları, Dişhekimleri Odaları, Veteriner Hekimlerin Odaları, bu odalarda görev almak hem bir gönül işidir, hiçbir maddi menfaati olmayan bir iştir. Buralarda görev alanlar etik kurallar son derece uyan, sürekli toplumsal denetimin de altında olan, bütün gözler üstünde olan ve o güne kadar meslekleri ile ilgili hiçbir yanlışları not edilmemiş kişilerdir. Öyle olunca ben ümit ederim ki bundan sonra bu okullardan yetişen kişiler genel başkan olsunlar. Yeniden parlamenter demokrasiye dönelim Başbakan olsunlar. Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı olsunlar. Çünkü mesleğini sevenden, hastasını sevenden ülkesine zarar gelmez. O yüzden de bu Ceyhun İrgil’in yaptığı hatırlatma benim için çok kıymetli. Biraz önce Sayın Bozbey ile birlikte onun lansmanındaydık. Ben hem Nilüfer’e yaptıkları hem de bundan sonra Bursa’ya hizmet etmek aşkıyla, gönlündeki niyet, gözündeki ışık için kendisine teşekkür ediyorum. Geçmişte gurur duyduğumuz bir belediye başkanımızdı, bundan sonra bence bu seçim akşamının en çok konuşulan belediye başkanlarından bir tanesi olacak. Kendisinin de yolu açık olsun.

“BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMA GÖREV DÜŞÜYOR”

Bütün meslektaşlarıma buradan sonra bu müzenin yaşatılması için önemli görevler düşüyor. Eczacılara, dişhekimlerine, doktorlara. Bizim açımızdan da aslında Eczacı Odaları sürekli ellerinde geçmişten değerli olduğunu düşündükleri bir takım materyalleri, ilaçları, reçeteleri getiren, bunları ne yapalım diye danışılan yerlerdir. Özel müzeler var ama Türkiye’deki en kapsamlı sağlık müzesi burası olunca artık herhalde bizim de temel başvuracağımız, katkı sağlayacağımız yapı burası olacak. Biz bugün kısıtlı sürede belki bir kısmını gezebileceğiz ama Bursa benim için önemli. Değerli Ayfer Annem de burada. Niyazi Babam burada. Eşim Didem’in annesi ve babası. Onlara çok geliyorum. Eskiden ilk evlendiğimizde 15 günde bir geliyorduk. Ayda bire düştü. 2 ayda bire, şimdi bayramlarda bile gelemiyoruz. Böyle ara ara uğrayabiliyorum. Ama böyle Bursa’da geçirdiğim birkaç huzurlu günün, önemli saatlerini buraya ayırmayı ve uzun uza diye belki de eczalık bölümü de açılınca, belki bir yarım gün Ceyhun İrgil ile birlikte geçirmeyi umut ederim. Buraya katkı sağlayan, katkı sağlayacak olan herkese teşekkür ederiz. Her siyasi görüşten insanın burasının kapılarının açık olduğunu ifade etmek isteriz. Bu meseleleri siyaset üstü değerlendiririz. Her görüşten, her partiden siyasileri de buraya sahip çıkmaya davet ediyorum.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DR. CEYHUN İRGİL SAĞLIK MÜZESİ AÇILIŞINA KATILDI

Gündem'den Öne Çıkan Haberler