05.06.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Belediye Başkanları ile Bir Araya Geldi: “Şeffaf ve Adil Olacağız”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: “CHP İKTİDARININ 411 TANE ANAHTARI”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği’nin CHP’li delegelerine yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının performansının CHP’yi iktidara taşıyacağını söyledi. Özel, “Belediye başkanlarımızın cebine halkımızın bugün itibariyle 411 tane anahtar koyduğunu söyledik. Bu anahtar ne belediyenin kapısının anahtarı, ne kasasının anahtarı, ne şehrin altın anahtarı. Eğer doğru yönetirsek, duyguları doğru yönetirsek, bütçeyi doğru yönetirsek, şeffaf ve adil olursak cebinizdeki anahtarlar, CHP’nin yapılacak ilk genel seçimlerindeki iktidarının anahtarıdır. Bunu böyle bilmek, böyle değerlendirmek ve böyle davranmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Genel Merkez’de Türkiye Belediyeler Birliği delegeleri ile bir araya geldi. Genel Başkanı Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye Belediyeler Birliği seçimi için illerinde görevlendirilerek bugün Ankara’ya gelmiş çok değerli arkadaşlarım hepinizi saygı ile selamlıyorum. Hoş geldiniz. Türkiye Belediyeler Birliği aslında yerel yönetimlerin öneminin arttığı çağımızda hem dünyadaki türdeş yapılarla hem de Türkiye’de kuruluş sırasındaki gayeye, amaçlara, hedeflere bakıldığında son derece önemli ve kritik bir yapı. Ancak AKP ilk başlarda öyle değilken son dönem Cumhur İttifakı pratiği ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği’nde delegasyon çoğunluğunu ele geçirip, yönetimin tamamını kendilerine alıp, ardından da kullanılacak bütçenin gerçekleşen rakamlarla söylüyorum, yüzde 98,5’ini kendilerine ait ya da kendilerinin hedef aldığı bir takım hamleleri yapmayı niyet ettiği belediyelere kullandırdı. Kendi stratejileri doğrultusunda kaynak kullanan, anti demokratik, denetimi zayıf, iletişimi düşük bir yapıya dönüştürüldü” dedi.


“BİR VAZİFE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

“Seçim gecesi bu kürsüden ilk yaptığım değerlendirmede de söylediğim gibi bir zafer ile karşı karşıya değiliz. Bir görevle, vazife ile karşı karşıyayız” diyen Özel, ayrıca, “Tadını çıkaracak bir zafer, alınacak intikam, ortaya konulacak rövanşist duyguların zamanı değil. Zaten böyle duyguların siyasette yeri de yok. Doğrusu, olgunlukla başarıyı taşıyabilmek ve geleceğe dönük olarak mesajları vermek. Bu seçimden sonra bize hoşgörü, alçak gönüllülük, çalışma düştüğünü söyledik. En yalın ifadelerle de belediye başkanlarımızın cebine halkımızın bugün itibariyle 411 tane anahtar koyduğunu söyledik. Bu anahtar ne belediyenin kapısının anahtarı, ne kasasının anahtarı, ne şehrin altın anahtarı. Eğer doğru yönetirsek, duyguları doğru yönetirsek, bütçeyi doğru yönetirsek, şeffaf ve adil olursak cebinizdeki anahtarlar, CHP’nin yapılacak ilk genel seçimlerindeki iktidarının anahtarıdır. Bunu böyle bilmek, böyle değerlendirmek ve böyle davranmak durumundayız” ifadesini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIR”

“Bu davranış beklentisinin genel merkez düzeyindeki yansıması ve yaklaşımı şu şekilde olmuştur. Biz Belediyeler Birliğinde yönetimin bize nüfusun ne kadarı kaldıysa, teslim edildiyse, o kadarını almayı, TBB’nin kaynaklarını kullanırken de eşitlikçi, demokratik ve adil olmayı ifade ettik. Ayrı ayrı elde ettiğimiz bireysel ya da ilçemize, ilimize ait zaferlerin sinerjisi ile Türkiye’nin en önemli kurumlarından birinin yönetimini oluşturmaya, bundan sonra orayı başarı ile yönetmeye talibiz. Buna katkı sağlayan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Unutmayın ki bugün yapacağınız seçim, üsteleneceğiniz görevler de illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizdeki görevlerde vatandaşın ‘Hazır mı bunlar’ diye baktığı görevler. Lütfen onlara Atatürk’ün kurduğu partinin cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçiminde Türkiye’yi yönetmeye hazır olduğunu gösterin. Hepinize güveniyorum.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ