12.03.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bayraklı’dan Seslendi: “İzmir’e Kimseyi Karıştırmayız, Kimseyi Bulaştırmayız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Bayraklı halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “Eğer İzmir’de CHP’liler olmasaydı, İzmir bu kadar özgür bir kent olmasaydı, kadınları için özgür bir kent olmasaydı”, gençleri için özgür bir kent olmasaydı o rahatlığı yaşaması mümkün değildi. Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyetinin yönettiği şehirlerde özgürlük yoktur, belli bir saatten sonra zabıta gelir karışır, polis gelir karışır, o gelir karışır, bu gelir bulaşır. İzmir’e kimseye karıştırtmayız, kimseye bulaştırtmayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Bayraklı ilçesinde halk buluşmasına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Bayraklı’nın güzel insanları, güzel İzmir’imin güzel insanları, okuduğum, büyüdüğüm, yaşadığım güzel kentin güzel insanları, kıymetli hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz. Bugün İzmir Ticaret Odası’nda büyük toplantı ile bir aradaydık. Buradan Bornova’daki iftara geçeceğiz hep birlikte. Ama İrfan kardeşim dedi ki ‘Başkanım Konak’tan Bornova’ya geçerken Bayraklı’da benim Bayraklıma, yoldaşlarıma merhaba demeden geçerseniz olmaz’ dedi. Buraya geldim, Ramazan’ın gereği birazdan iftar olacak. O yüzden sizi çok tutmak istemiyorum. Yağmur altında tutmak istemiyorum. Ama şu mesajı hep birlikte vermeliyiz. Birileri diyor ki ‘Efendim Cumhuriyet Halk Partisi acaba İzmir’i çantada keklik mi sanıyor? Acaba Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’i dinlemiyor mu?’ Vallahi İzmir’i dinliyoruz, okuyoruz, anketler yaptırıyoruz, taleplerine bakıyoruz ve İzmir’de büyük bir değişimi, büyük bir dönüşümü hep birlikte başlatıyoruz” dedi.

“İZMİR’İN EN ÖNEMLİ TALEBİ DEĞİŞİM”

“Geçmiş dönemlerde partimize hizmet eden tüm belediye başkanlarımız çok kıymetli. Ancak İzmir’in beklentisi İzmir’in en önemli talebi büyük bir değişim, büyük bir dönüşümden yana” diyen Özel, “Bu değişim ve dönüşümün İzmir’de iki önemli aksı var. Bunlardan bir tanesi kadınlar. Bugüne kadar Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet’in kurtuluş mücadelesinin ilk kurşunun sıkıldığı ve düşmanın en nihayetinde denize döküldüğü bu kentte, Atatürk bütün dünyadan, Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinden yıllar yıllar önce kadına seçme ve seçilme hakkı verilmişken Cumhuriyet’in yüzüncü yılında bir kadın devriminin zamanı gelmiştir. Bugüne kadar partimizde toplam 6 kadın belediye başkanımız vardı, bugün hepsi seçilecek yerden, İzmir’in en büyük 5 ilçesinden 3’ünde ve toplam 30 ilçeden 9’unda kadın adaylarımız var. Atatürk’ün kızlarını Atatürk’ün kentine emanet ediyorum” ifadesini kullandı. Özel, şunları söyledi:


“ATATÜRK GENÇLERE EMANET ETTİ”

“Ayrıca Atatürk memleketi canı pahasına kurtardı ve Cumhuriyet’i kurdu. Cumhuriyet’i kurduktan sonra Cumhuriyet’i emanet etti. Vallahi genel başkanlara emanet etmedi, milletvekillerine de emanet etmedi, askere, Genelkurmay Başkanı’na da emanet etmedi, kendisi ordu komutanıydı ordunun başkomutanına emanet etmedi. Kime emanet etti? Gençlere emanet etti. İzmir’deki Cumhuriyet Halk Partisi’nin listelerinin en önemli kısımlarından bir tanesi, gençlere duyduğu güven ve gençlere verdiği görevdir. 30 adayımız var, bunların 12’si 40 yaş altında, 5’i de Bayraklı’da. Üç dönem önce gençlik kollarında genel sekreterlik görevi yapmış, üç dönem gençlik kolları yöneticiliği yapmış, son dönemde Bayraklı Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevi yapmış, 5 yıldır belediyede deneyimli, örgütten gelen, 39 yaşında İrfanımız var. İrfan Önal.”

“İKİSİNE DE ÇOK İNANIYORUM, GÜVENİYORUM”

“Değerli İzmirliler, 12 tane 40 yaş altı belediye başkan adayımızı Atatürk’ün İzmir’ine, Cumhuriyet’in kentine, laik İzmir’e, çağdaş İzmir’e, güzel İzmir’e emanet ediyorum. İrfan Önal kardeşimizi Bayraklı’nın güzel insanlarına, Bayraklı’daki her birinize ayrı ayrı emanet ediyorum. Bir yandan bu arkadaşlar 30 belediye başkanı ve bir takım kaptanı, büyükşehir belediye başkanımız Cemil Tugay var. Onu da sizlere emanet ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanında büyükşehir adaylarımız var. Her birinden iyi yönetim bekliyoruz. Dürüst yönetim bekliyoruz. Ama bu iki başkanımızdan apayrı bir beklentim var. Bayraklı, 2020 yılında benim de 130 milletvekiliyle 10 gün boyunca kaldığım bir büyük deprem felaketi yaşadı. 117 canımızı kaybettik. Hep beraber bu enkazların başında gözyaşı döktük. Umutla bekledik. Şimdi iki arkadaşımızın temel görevi, depremde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için tüm işlerin takipçisi olacaklar. Mağduriyetler ortadan kalksın diye hangi yetkilerini kullanmaları gerekiyorsa kullanacaklar. Bayraklı’nın kentsel dönüşümü için, dirençli bir kent haline gelmesi için, depremde bir daha aynı felaketi, gözyaşını yaşamamak için ikisine birden çok inanıyorum, çok güveniyorum.”

“ÖZGÜR ÖZEL OLARAK BANA EMANETTİR”

“Bundan sonra şunu açık söyleyeyim. Her ikisinin de kapısı elbette herkese açık. Ama Bayraklı’nın depremsellik sorunu, kentsel dönüşüm sorunu, depremzedenin mağduriyeti, depremde hayatını kaybetmişlerin çoluğu, çocuğu, eşi kim varsa onların meselesi İrfan’a emanettir, Cemil Başkan’a emanettir, bana emanettir bana. Özgür Özel olarak bana emanettir, bana. Bir de son sözümü söyleyeyim. Büyük bir oyunun, büyük bir kumpasın içindeyiz. Birileri İzmir Büyükşehir’e aday olmuş, Türkiye’nin her yerinde Tayyip Erdoğan’ın resimleri var, İzmir’de adayın yanında Tayyip Erdoğan’ın resmi yok. Ampul asla yok, bazen mikroskopla ara. Bazen onu da koymuyorlar. İzmir’de Tayyip Erdoğan’ı gizleyerek, ampulü gizleyerek, AK Parti kimliğini gizleyerek propaganda yapıyorlar ve İzmirliden oy istiyorlar. Kardeşim sen İzmirliden oy istiyorsun da İrfan Önal’ın genel başkanı burada, logosu yakasında, Atatürk’ün ilkeleri, altı oku burada. İçimiz neyse dışımız o. Şimdi buradan soruyorum. İzmir’in aday olunca saçını sakalını toplatan, bıyığını düzelten adayına soruyorum. Kardeşim İrfan’ın genel başkanının ne dediği belli, İrfan Genel Başkanını saklamaz. Sen genel başkanını niye saklıyorsun? Atatürk ve İnönü’ye iki ayyaş diyen adamın genel başkanının resmini niye asmıyorsun İzmir’de? Senin genel başkanının elini öptüğü Fesli Deli Kadir, gün gelince ‘Atatürk heykelleri devrilecek yerlerde köpek leşi gibi sürünecek’ diyordu. Fesli Deli Kadir, ‘Keşke Yunan kazansaydı da bu İzmir Türkiye’de hiç olmasaydı’ diyordu. Bu adamlar şimdi gelmişler, İzmir’de belediye başkanı olmak istiyorlar. Hadi canım sen de hadi canım sen de.”

“AKP ZİHNİYETİNİN YÖNETTİĞİ ŞEHİRLERDE ÖZGÜRLÜK YOK”

“Bizim seçim şarkısını beğendiniz mi? Bu şarkının bir klibi var değil mi? Bu şarkının klibinde Cemil Başkan var. Bir gece yarısı bir parkta ağaçlar, ağaçların altında gencecik Atatürk’ün kızları, Cumhuriyet’in kadınları var. Gitar çalıyorlar, kendi kendilerine oturuyorlar. Cemil Başkan onların teminatı. Eğer İzmir Cumhuriyet Halk Partisi’ndeyse, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’sa, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’sa 24 saat, parkta, bahçede, denizin kenarında, evli olsun bekâr olsun, kadın olsun erkek olsun herkes arkadaşıyla oturur, sohbet eder, çekirdek çitler, yer, içer, eğlenir. Kimse kimseye karışamaz. Ama bunların yönettiği uzun süredir yönettiği şehirlerde bunları yapamıyorsunuz. Buradan İzmir’i uyarıyorum, eğer İzmir’de CHP’liler olmasaydı, İzmir bu kadar özgür bir kent olmasaydı, kadınları için özgür bir kent olmasaydı, gençleri için özgür bir kent olmasaydı o rahatlığı yaşaması mümkün değildi. Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyetinin yönettiği şehirlerde özgürlük yoktur, belli bir saatten sonra zabıta gelir karışır, polis gelir karışır, o gelir karışır, bu gelir bulaşır. İzmir’i kimseye karıştırtmayız, kimseye bulaştırtmayız.”

“TÜRKİYE İTTİFAKI VAR”

“Şimdi İzmir’de bir yanda Cumhur İttifakı var ama bir yanda İzmir’deki sosyal demokratların, milliyetçi demokratların, muhafazakar demokratların, Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkes’in demokratlarının, hepsinin birden bir arada olduğu daha güçlü bir ittifak var. İzmir’de İzmir İttifakı var, Türkiye’de Türkiye İttifakı var. Biz Türkiye İttifakı’yız. Doğduğumuz yere bakmadan, mezhebine bakmadan, etnik kökenine bakmadan bu ülkeyi seven, Milli Takım gol atınca sevinen, Filenin Sultanları şampiyon olunca onlarla bir gözyaşı döken herkes Türkiye İttifakı’dır. Arkadaşlar bir otobüs tutun bunları bütün Türkiye’ye götüreceğim, bunlar beni çok seviyor hiç yanımdan ayrılmasınlar. Bunlar da İrfan’ı çok seviyor. İrfan Başkan’a da Cemil Başkan’a da çok güveniyoruz. Bayraklı’nın güzel insanları Bayraklı size emanettir, İrfan size emanettir. Cemil Tugay size emanettir. İzmir size emanettir. Cumhuriyet’in kalesi, Cumhuriyet’in sancak gemisi İzmir, İzmirlilere emanettir. Hepinizi seviyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL İZMİR’DE - 2