06.03.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Afyonkarahisar’da: “1 Nisan’da Oyları Alırlarsa 2 Nisan’da Kimseyi Duymazlar”

“AKP’Lİ BAŞKAN SORUNLARI ÇOĞALTIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Afyon’un güzel insanları, 1 Nisan oldu da eğer AKP yine Afyon Belediyesini aldıysa, 1 Nisan oldu da AKP ve MHP oyları aldıysa 2 Nisan günü ne emekliyi duyarlar, ne işçiyi duyarlar, ne esnafı, çiftçiyi, hayvancılıkla uğraşanı, işsizi, öğrenciyi, öğretmeni duyarlar. Kimseyi duymazlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Afyonkarahisar’da seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı. Burada konuşan Genel Başkan Özgür Özel, “Afyon’un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos akşamı Kocatepe’ye çıkıp da sizlere, bizlere bu memleketin korkusuz, ayağına pranga vurulamayan, sözüne zor getirilemeyen, bu memleketin asla ve asla birilerinin hizmetkarı olmayı kabul etmeyecek egemenliğine düşkün insanlarına güvenerek, ordulara gösterdiği istikametle, Kurtuluş Savaşının en önemli zaferine doğru buradan verdiği talimatla kurtuluşu başardığı güzel Afyon’un yüreğinde vatan, millet, bayrak sevgisi olan, alnı açık, başı dik, haramdan ve yalandan korkan, gönlü Atatürk sevgisiyle dolu güzel insanları. Hepiniz hoş geldiniz, hepinizi saygı ile selamlıyorum. Defalarca 26 Ağustos akşamlarında, Büyük Taarruz gecelerinde birlikte Kocatepe’ye tırmandığımız, sabahleyin Mehmetçiğin hoşafını içtiğimiz, hep beraber omuz omuza, yürek yüreğe, Cumhuriyete, vatanımıza bağlılığımızı ifade ettiğimiz Afyonumuzun güzel insanları hepinize merhaba. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. Özel, “Bugün burada adaylarımızı, birbirinden genç ve çalışkan adaylarımızı tanıtmaya, artık Türkiye’de bir şeylerin değişeceğini, Afyon’da bir şeylerin değişeceğini görüyoruz. Bunu dosta, dost olmayana göstermeye geldik. Bugün burada yaş ortalamaları 47 olan, 7 tanesi kadın olan, 10 tanesi 40 yaş altında olan, her biri alanında birbirinden deneyimli, hepsi birbirinden çalışkan belediye başkan adaylarımızla kucaklaşmaya, onları sizlere emanet etmeye geldim. Bunlardan bir tanesi 44 yaşında bir kadın. Atatürk’ün, Afyon’un kızı, sizin evladınız, grup başkanvekilim Burcu Köksal. Değerli Afyonlular. Size bir sır vereyim. Burcu’nun seçilmesini ben çok istiyorum. Siz çok istiyor musunuz? Ondan Afyon’daki rakipleri çekiniyor ama Meclis’teki AKP milletvekilleri, MHP milletvekilleri Burcu’yu destekliyorlar. Çünkü Burcu Meclis kürsüsüne çıkınca o kürsüyü onlara dar ediyor” dedi. Özel, şunları söyledi:


“AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI SORUNLARI ÇOĞALTIYOR”

“Ben 2015’te Burcu Köksal milletvekili oldu, ben grup başkanvekiliydim, tam 8 yıl boyunca birlikte görev yaptık. Hemen yanı başımdaydı. İlk fırsatta, ona kürsü hakkını verdiğimde, çıktığında Afyon’un ilçelerinin, beldelerinin, köylerinin, nerede bir sorun, nerede bir mağduriyet varsa, nerede tutulmayan bir söz varsa hepsini teker teker dile getirip sanki Afyon’da başka bir milletvekili yokmuş gibi. Bunu bana Afyonlular söylüyor. Bir Burcu var diyor, iktidardakilerin hepsinden fazla Afyon’u dile getiriyor. Öbürlerini bir kere görmedik Afyon için konuşurken. Burcu Hanım hiç susmadı, hep Afyon’u konuşturuyor. Afyon’da kentsel dönüşüm sorunu olur, Burcu Köksal konuşur. Meraları satarlar, Burcu Köksal konuşur. Trafik sorununu Burcu Köksal konuşur. Belediye işçilerini işten atarlar Burcu Köksal konuşur. Artık Burcu Köksal konuşmasın, verin yetkiyi hizmet etsin artık. Sorunları çözsün. Bu AKP’nin belediye başkanları bu sorunları çözmüyorlar, bu sorunları çoğaltıyorlar, artırıyorlar. Bu sorunlar söylenmekle de çözülmüyor. Artık Afyon’un dayanılmaz sıkıntıları olmaya başladı. Size dirayetli, kararlı, tuttuğunu koparan, sizinle Afyon ile bütünleşecek, parti siyaseti değil Afyon’un sorunlarını çözmek için belediyecilik yapan, enerjisi olan, dirayeti olan, Ankara’yı da bilen ve burada da sorunları çözecek olan bir belediye başkanı lazım. Onun adı Burcu Köksal.”

“YAKINLARINI DEĞİL AFYON’U ZENGİNLEŞTİRECEK”

“Anketlerde oldukça iyi çıktı. Çağırdım, dedim ki Burcu Afyon’da en iyi aday sensin. Bu görevi senin yapman lazım. Dedi ki, Başkanım Meclis’i çok seviyorum ama Afyon’u da çok seviyorum. Görev verirseniz yaparım. O günden bugüne her ay ölçtürüyoruz, yükseldi, yükseldi. Şimdi geçti. Eğer bir aksilik olmaz, eğer bu trendle giderse 1 Nisan gününün Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal’dır. Bunun olabilmesi hepimizi çok mutlu edecek ama şunun şurasında 1 aydan az zaman kaldı. Her birinizin bu konuda seferberlik ilan edilmiş gibi çalışmanız lazım. Her bir CHP’liye bu süreçte Burcu Başkanı bilmeyene bildirmek, tanımayana tanıtmak, başka partili olup da gönlü burada olup, aklı karışık olanı ikna etmek, seçim günü gidemeyecek olanı sandığa götürmek. Yardım etmek. Oyları teker teker toplamak ve CHP’yi Afyon’da iktidar yapmak var. Hepinizin görevi bu. Diğer taraftan ben sizden bunu isterken Burcu’dan bir tek şey istiyorum. Bütün belediye başkanlarımız gibi seçilecek, 1 Nisan günü seçimin ertesi günü, 3’ü olur, 4’ü olur mutlaka mazbatasını alacak, sizinle birlikte devir teslim törenine gidecek. Afyon Belediyesinin kapısından girerken, orada duracak. Çantasında mal varlığını çıkaracak. Belediyenin giriş kapısına asacak. Bizim bütün belediye başkanlarımız mal varlıklarını belediyeye asacaklar, ilan edecekler, görevi başında ve görevleri boyunca düzenli aralıklarla mal varlıklarını göreceğiz, belediyede yapılan hizmet Burcu ve ailesini, eşini, dostunu, yakınlarını değil Afyon’u zenginleştirecek.”

“ŞİMŞEK, DİLİNİN ALTINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI”

“Şimdi, tabii memleket bir büyük heyecanı yaşıyor. Seçim heyecanı yaşıyor. Afyon’da değişimin, 75 yıl sonra belediyeyi alacak olmanın heyecanını duyuyorsunuz. Afyon sokakları hareketli. Otobüs ile geldik. Burcu’yu gören herkes el sallıyor. Bu heyecan önemli ama bir yandan da sıkıntı büyük. Ciddi bir ekonomik sıkıntının, ekonomik krizin içindeyiz. 31 Mart’a kadar hükümet bekliyor ama sonrası için Mehmet Şimşek’in dilinin altındaki baklayı duydunuz, diyor ki ‘Sıkı para politikası uygulayacağız. Kemerleri sıkacağız. Acı reçeteyi içireceğiz.’ Afyon’un güzel insanları, 1 Nisan oldu da eğer AKP yine Afyon Belediyesini aldıysa, 1 Nisan oldu da AKP ve MHP oyları aldıysa 2 Nisan günü ne emekliyi duyarlar, ne işçiyi duyarlar, ne esnafı, çiftçiyi, hayvancılıkla uğraşanı, işsizi, öğrenciyi, öğretmeni duyarlar. Kimseyi duymazlar. 1 Nisan olduysa ertesi gün yapacak bir şey yok. Ama 1 Nisan’dan bir gün sonra yapacak bir şey yok ama bir gün önce yapacak bir şey var. 1 Nisan’dan bir gün önce 31 Mart’ta sandık ve seçim var. Yetki sende, mühür elinde. Sen gereğini yaparsan, eğer bu sefer oyunuzla AKP’ye yeter artık derseniz, bir sarı kart gösterirseniz. Bir kırmızı ışık yakarsanız, artık bıçak kemiğe dayandı derseniz, ondan sonra herkes hesabını ona göre yapacaktır. Bugün iktidardaki gücü mutlaka dengelemek, genel iktidarı yerelden dengelemek zorundayız. Bunu yapmadığımız taktirde kimsenin bizim sesimizi duyacağı yok. Ondan sonra uzun süre seçim de yok, dönüp size bakacak kimse de yok. Bakın en büyük sıkıntıyı emekliler çekiyor. Emekliler el kaldırsın. Bütün Türkiye’de böyle. Peki, 10 bin lira alan emekliler el kaldırsın. Neredeyse yüzde 70’i en düşük emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor insanların. Ben Türkiye’nin dört bir yanında bunun nasıl bir sorun olduğunu söylüyorum.”

“RAMAZAN SOFRASI SUCUK OLMADAN, KAYMAK OLMADAN, LOKUM OLMADAN OLMAZ”

“Afyon’dayız. Cepteki en büyük banknot piyasadaki en büyük banknot 200 lira. Bu 200 lira ilk çıktığında 2009 yılında 131 dolar alıyordu. O zaman dolar 1 lira 35 kuruşmuş. 131 dolar alıyordu, şimdi aynı 200 lira 6 dolar alıyor. 131 dolardan 6 dolara düşmüş paramızın değeri. Şimdi Afyon’da, örneğin Afyon’un neyi var? En meşhur sucuğu var. Sucuğun kilosu geçen sene 395 lira, bu sene 875 lira. En düşük emekli maaşı geçen sene 7 bin 500 liraydı, geçen sene 19 kilo sucuk alıyordu. Bu sene 10 bin lira ama 11 kilo sucuk alıyor. Ramazan mübarek gün geliyor. Bu hükümet geçen ramazandan bu ramazana emeklinin iftar sofrasından, sahur sofrasından, buzdolabından, mutfağından tam 8 kilo sucuğu emeklinin sofrasından çalmış. Yazıklar olsun bu hükümete. Geçen sene Ramazanda 19 kilo sucuk alan maaş bu sene Ramazanda 11 kilo alıyor. Ramazan sofrası sucuk olmadan, kaymak olmadan, ramazan sofrası lokum olmadan olmaz. Asla olmuyor ama nerede kaldı o günler nerede bulacağız diyor amca ama amcam maaşına alsa, gitse 1 kilo sucuk, kaymak, lokum alsa aldığı maaşın 5’te biri gidiyor. Böyle bir iş olabilir mi? Sadece sucuk, kaymak, lokum almakla maaşın 5’te biri gider mi? Bu sadece geçen sene ile karşılaştırma. Emekliler, değerli büyüklerim. Şunu bir dinleyin. İnanmayan giderken ilk kuyumcuya sorsun. Tayyip Bey geldiğinde 3 Kasım 2002’de en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Doğru mu? O 1,5 asgari ücretle 3 Kasım 2002 günü gidip de altın almak istediğinde 8 çeyrek altın alıyordun, bugün en düşük emekli maaşı 10 bin lira sorun kuyumcuya 2,5 çeyrek altın zor alıyor. Tayyip Bey geldiği günden bugüne kadar emeklinin cebinden ayda 5,5 çeyrek altın almış. 5,5 çeyrek altın. Ne yapacağımızı söyleyeceğim. Emekli ikramiyesi alıyoruz değil mi? Burada hakkını verelim, hatırlayalım, teşekkür edelim. Emekliler ikramiye alıyorsa kimin sayesinde alıyor, Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde alıyorlar. Biz 2015’te her emekliye bir asgari ücret düzeyinde emekli ikramiyesi verelim, 2 bayramda da dedik. Önce bunlar veremezsiniz, para yok dediler. 7 Haziran’ı kaybettiler, 1 Kasım’da biz de vereceğiz dediler. 2018’e kadar bu sözlerini unuttular. Ne zaman seçim geldi, bin lira bayram ikramiyesi verdiler. 2021’de 3 yıl sonra 2 bin lira oldu. Bu sene 5 yapacağız diyorlardı, 3 bin lirada bıraktılar. Bakın, ilk çıktığı bin lira, bizim beğenmediğimiz bin lira, biz asgari ücret olsun diyoruz ya bugün 3 bin değil 17 bin olması lazım, o beğenmediğimiz bin lira 24 kilo kıyma alıyormuş 2018’de. Bin lira 24 kilo kıyma alıyormuş. Yani o zamanlar 40 liraymış, 42 liraymış dana kıymanın kilosu 24 kilo alıyormuşsun. Şimdi aynı maaşla 3 bin liralık ikramiye ile sadece 6 kilo dana kıyma alıyorsun. 24 kilo, 6 kilo. Ramazan mübarek gün geliyor. Bu iktidar sadece emekli ikramiyemizden 18 kilo kıymayı almış. O yüzden şimdi ne yapacağımızı söyleyeceğim. Ben Tayyip Beye diyorum ki, bir emekli kart çıkaralım. Emekliye verilmeyen 17 bin lira ile 10 bin liranın farkını hesaplara 7’şer bin lira her emeklinin maaşına yatıralım. Ayrıca elektrik, su, doğalgazı emeklilere yüzde 25 ile 40 arasında indirimli verelim. O diyor ki 7’şer bin liraya bile veremeyiz. 1,4 trilyon lira para gerekir. Bizde böyle bir para yok diyor. Yahu Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti’nin Hazinesinde 1,4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem. Ama ben hesabı yaptım. 1,4 trilyon değil tam yarısı lazım. 700 milyar verdiğinde bu iş çözülecek. Vallahi yok diyor. Emekliye yok ya, İliç’te madenden dağ kaydı, 9 işçiyi götürdü. O maden şirketinin 222 milyon liralık vergi borcunu affetmiş. Toplam geçen sene Türkiye’de 692 milyon lira zenginlerin vergisini, parayı kazanmış, karı etmiş, beyannameyi vermiş, vergi kesinleşmiş, o vergiyi Plan ve Bütçe Komisyonuna önerge veriyor AKP’liler, MHP’liler bu vergiden vazgeçiyorlar, almıyorlar. Neymiş? Altın şirketine, beşli çeteye teşvikmiş. Size bulamadığı parayı beşli çeteye buluyor. Size bulamadığı parayı yandaş müteahhite buluyor. Size bulamadığı parayı katil maden şirketine buluyor, bin odalı saraya, uçan saraya buluyor. Yüzen saraya buluyor, yazlık, kışlık saraya buluyor. Bir tek emekliye gelince yok diyor. O zaman ne yapacağız? Sandık gelince emekliler de Tayyip Beye yok diyecek o zaman yok.”

“SIK SIK GELMEMİ İSTİYOR MUSUNUZ?”

“Bakın emekliler. Her şeye para bulup da emekliye yok diyen Tayyip Beye sandıkta oy var mı? Tayyip Bey iyi dinle bak. Bana diyor ki ‘Ekonomide işler yolunda, Türkiye büyüdü, emeklinin şikayeti yok. Onları Özgür Özel tahrik ediyor.’ Sayın Tayyip Erdoğan, ben Afyon’dan emeklileri tahrik ediyorum. İlk fırsatta emekliler sana ne diyor? Sen eğer emekliye para yok diyorsan 31 Mart’ta Tayyip Beye oy var mı? Gerisini sen düşün. Eğer emeklinin hakkını verirsen, bir daha düşünecekler. Vermezsen sana sandıkta oy, moy yok. Değerli Afyonlular, birbirinden değerli, çalışkan, iyi yetişmiş, Afyon’daki bütün belediyeleri gözümüz kapalı emanet edebileceğimiz arkadaşlarımız var. Afyon’un makus talihini değiştireceğiz. 31 Mart seçimlerinde Burcu Köksal’ı Afyon Belediye Başkanı yapmaya var mısınız? Ben ona inanıyorum, güveniyorum, onu sizlere emanet ediyorum. Ben Ankara’dan Manisa’ya gidiyorum, Ankara’dan Manisa’ya giderken Afyon Belediye Başkanımızın bir yorgunluk kahvesini içerim. Seçin onu, en çok Afyon’a geleceğim. Hepinizi seviyorum, güveniyorum. Adaylarımızı size, sizi de Allah’a emanet ediyorum. Bu seçimi kazanacağınıza yürekten inanıyorum.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL AFYONKARAHİSAR’DA

Gündem'den Öne Çıkan Haberler