05.11.2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3’üncü Genel Başkan Ecevit’i Mezarı Başında Andı

-“ONA VE PARTİMİZE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, eski Başbakan Bülent Ecevit’i vefat yıldönümünde mezarı başında andı. Özel, “Atatürk’ün partisini iktidar yapma noktasında Ecevit’i örnek alan yürüyüşümüz, dün Genel Başkanlık seçiminde delegelerimizin takdiriyle sonuçlandı. Ona layık olmaya, partimize layık olmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

Özel, eski Başbakan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3’üncü Genel Başkanı Sayın Bülent Ecevit’i vefat yıldönümünde Devlet Mezarlığındaki mezarı başında andı. Özel, burada yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3’üncü Genel Başkanı, Başbakanımız Bülent Ecevit, 1972 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ni dünyada esen sol rüzgarlar, güçlenen işçi hareketinin, Türkiye’de yaptığı siyasi kümelenmeyi en doğru şekilde tahlil edip okuyarak, Cumhuriyet Halk Partisi için yeni bir vizyon koyan 1970’lerde yapılan ikisi yerel, ikisi genel seçimden, partimizi 1’inci parti olarak çıkarma başarısını gösteren, çok partili dönemde şüphesiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük başarılarına imza atan, üstlendiği başbakanlık görevi döneminde, Kıbrıs’taki mezalime son veren Kıbrıs’a yapılan askeri harekata barış harekatı adını veren, o karardan sonra Kıbrıs’taki Türklerin katledilmesini durduran bağımsız KKTC’nin kurulmasının yolunu açan, bütün yaşananlara rağmen Rum halkıyla ve Yunanistan’la ilişkiler noktasında son derece diplomatik bir çerçeveyi yeniden sağlayabilmiş muhteşem bir devlet adamının huzurundayız” ifadesini kullandı.

“YÜRÜYÜŞÜMÜZ ECEVİT’İ ÖRNEK ALIYOR”

Özel, “Dün kurultayımızı gerçekleştirdik. Ecevit ve arkadaşlarının yaptığı gibi kadrolarından güç alan, kadrolarına güç veren, örgütünden güç alan, örgütüne güç veren ve Atatürk’ün partisini iktidar yapma noktasında Ecevit’i örnek alan yürüyüşümüz, dün Genel Başkanlık seçiminde delegelerimizin takdiriyle sonuçlandı. 81 il başkanımızla birlikte Genel Başkanımız ve Başbakanımızın huzurundayız. Ona layık olmaya, partimize layık olmaya çalışacağız. Onun Genel Başkanlığı devraldığı Lozan Kahramanı, Garp Cephesi Kumandanı İsmet Paşa’yı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm devlet adamlarını, tüm genel başkanları minnetle anıyoruz. Bugün burada Genel Başkanımızın huzurunda saygıyla bulunuyoruz, ona layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler