28.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NUN KAHRAMANMARAŞ’IN ELBİSTAN İLÇESİNDE YAPTIĞI KONUŞMA - YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde konuştu.

İnsanların siyasi kavgalardan bıktığını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

AYRIM YAPMADAN 78 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIM
"Benim dinim, inancım, ahlakım, bana öğretilen; ibadet Allah için yapılır. Siyaset için ibadet yapılmaz. Yoktur böyle bir şey. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmaz. Hepimiz anne- babamız, soyumuz- sopumuzla gurur duyarız. Dünyanın hiçbir yerinde etnik kimlik üzerinden siyaset yoktur. Siyasetin onuru işsize iş bulmaktır, çocuğa iyi eğitim sağlamaktır, dış politikada adam gibi devleti savunmak, çıkarlarını korumaktır. Çiftçi kazanamıyorsa kazanabileceği ortam yaratmaktır. Bunları bıraktık din, iman, etnik kimlikle uğraşıyoruz. Yazık günah bu memlekete. Bizi ayrıştırıyor, bölüyorlar

FAKİRLERİN UMUDU BENİM
Esnaf, çiftçi, emekli, taşeron işçisi, tüccarın güvencesi biziz.13 yıldır hiçbir sorununuzu çözemediler. Vatandaş borç batağında. Kredi faizlerinin en az yüzde 80’ini sileceğim, vatandaşı borç batağından kurtaracağım. Rahmetli Ecevit geleneğinden geliyorum. Ecevit; ’Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen’ derdi. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz. Bunu söylediğimizde ’Kaynak yok’ diyorlardı, ’para yok’ diyorlardı. Yandaşa gelince para dolu. Bu düzeni değiştireceğim, insanca hakça bir düzen getireceğim.

BİZ CHP’YİZ, EMEĞE VE KUL HAKKINA SAYGILIYIZ
Bir söylenti çıkarmışlar ‘CHP iktidara gelirse taşeron işçileri işten çıkarıp, yerine CHP’lileri alarak onlara kadro verecek’ diyorlar, bunlara sakın inanmayın. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Verdiğim sözleri not edin ve iktidara geldiğimizde hesap sorun. Ben başkaları gibi cama bakarak değil, içimden geldiği gibi samimi olarak konuşuyorum. Türkiye’de 22 milyon yoksul insanımız var. Bu 22 milyon insan, 7 milyon hanede oturuyor ve ayda 300 lirayla geçiniyorlar. Annelere sözüm var; ben fakirliğin ne olduğunu bilirim. Evde tencere kaynamazsa o evde yaşanan hüznü, acıyı bilirim ve bunu en iyi anneler bilir. Benim namus sözüm; yoksulluğu, fakirliği bu ülkede toprağa, tarihe gömeceğim. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Çocuklar bizim geleceğimiz.
Tam gün eğitime geçeceğiz ve çocuklarımızın öğle yemekleri devlet tarafından karşılanacak. Bu son bildirgemizde var, vakit bulup okuyamadıkları için kopya çekemediler. Yine kaynak soracaklar, endişe etmeyin sözüm söz gerekirse boğazımdan keseceğim o çocuklara yemeği vereceğim.

GENÇLERE YASAK OLMAYACAK
Sevgili gençler, sizi potansiyel suçlu görüyorlar. Ben ise sizi ülkenin umudu, geleceği, onuru olarak görüyorum. Bu ülkenin meydanlarında, cadde ve sokaklarında özgürce gezeceksiniz. Zaman zaman taşkınlıklarınız olabilir ama biz hoşgörülü olmak zorundayız. Çünkü adınız delikanlı, delikanlılar bizi bazen üzebilir ama biz evlatlarımız seveceğiz. Taşkınlıkları hoşgörüyle kabul edeceğiz. Sizi seviyorum ve güveniyorum. Hangi görüşten, inançtan olursan olun gençler bu ülkenin geleceğidir, onurudur.

DAVUTOĞLU SARAY, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR
Benim tek derdim insanımız huzur içinde yaşasın, barış içinde yaşasın. Çocuklar işsiz kalmasın, huzur ve refah olsun. Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız ve CHP altında birleşeceğiz. Sizin oyunuza talibim. Siz yetki verirseniz öyle 13 yıl değil sadece 4 yıl istiyorum. 4 yılda göreceksiniz farklı bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye olacak."

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Elbistan’dan sonra Kahramanmaraş’ın Andırın ve Pazarcık ilçelerini de ziyaret etti.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler