19.05.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZCÜ GAZETESİ ZİYARETİ SONRASI BASIN TOPLANTISI (19 MAYIS 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZCÜ GAZETESİ ZİYARETİ SONRASI BASIN TOPLANTISI (19 MAYIS 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Sözcü Gazetesi İstanbul Merkezi’ni ziyareti sonrasında yaptığı basın açıklaması şöyle;

Efendim bugün 19 Mayıs bir bayram, “Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı” hepimiz bu sabah bayramı kutlamak, gençlerle beraber olmak için büyük bir heyecanla sokağa çıktık.

SİYASİ İKTİDARIN SOPASI KONUMUNDA ADALET DAĞITILMAZ

Fakat sonradan bir haber aldık, Sözcü’ye yönelik olarak yapılan operasyon. Sözcü bir halk gazetesi, toplumun her katmanının dikkatle aldığı, okuduğu bir gazete, baskılara boyun eğmeyen bir gazete ve dolayısıyla iktidarların pek de hoşuna gitmeyen bir gazete. Gerçek habercilik yapıyor, onurlu duruyor, dik duruyor, baskılara boyun eğmiyor. Şimdi Sözcü üzerinde de bir baskı oluşturarak onun yayın çizgisine müdahale etmek istiyorlar. Gazetecilerin gözaltına alınması, tutuklanması, gazeteler üzerinde baskı kurulması hiçbir demokrasinin kabul etmeyeceği bir olaydır. Bugün yaşadığımız olay bir dikta yönetiminin Türkiye’de hangi olaylara imza atabileceğini bize göstermiştir. Diktacılara ve onun emrindeki yargıçlara açık ve net söylüyorum, siz adalet dağıttığınız ölçüde saygınlığınız artar, siyasi iktidarın sopası konumunda adalet dağıtılmaz. Bu sadece adaleti yıpratır. Savcı olsun, hakim olsun, savcılıklarını ve yargıçlıklarını yapsınlar. Siyasi otoritenin talimatıyla karar almak, siyasi otoritenin talimatıyla gazetelere el koymak, gazetecileri gözaltına almak, tutuklamak 21.yy’ın Türkiye’sinin hak etmediği bir olaydır.

Teşekkür ederim arkadaşlar. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler