25.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SAKARYA’NIN İLÇELERİNDE YAPTIĞI KONUŞMALAR - MİLLETİN İRADESİNE NEDEN SAYGI DUYMUYORSUN (25 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya’da ilçeleri gezdi.

Kılıçdaroğlu, Sakarya gezisinin ilk durağı olan Karasu ‘da konuştu.Ülkenin temiz bir siyasete, halkı düşünen bir siyasete ihtiyacı olduğunu söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

NEDEN İNATLAŞIYORSUN
"Önce şu soruyu kendinize sorun. 7 Haziran’da sandığa gittikten sonra neden 1 Kasım’da da gideceğiz? Vatandaş gitti oyunu kullandı. Milli İrade ’tek partiye yetki vermiyorum’ dedi. ’Uzlaşın, bir karar verin koalisyon kurun’ dedi. Sizin de öneriniz buydu. Biz kapımızı açtık. Buyrun gelin, milli iradeye saygılıyız. Hükümet kuralım. ’Neden bana 400 milletvekili vermedin?’ Madem vermediniz bir daha gideceğiz seçime Bu millet vermiyor kardeşim.Milletin iradesine neden saygı duymuyorsun?Ben sizin kullandığınız her oya saygı duydum, saygı duymaya da devam edeceğim.

TARİHİN EN BÜYÜK KRİZLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ
Türkiye’ye 2 milyon 2 yüz bin Suriyeli geldi. Ne olacak bunlar? Bizim çocuklarımız işsiz, şimdi onlara nasıl iş buluruz diye uğraşıp duruyoruz. Ne olacak bizim çocuklarımız? Bunun sebebi dış politikada yapılan yanlışlardır.

DİN İMAN EDEBİYATI YAPIP ARKADAN KÖŞEYİ DÖNÜYORLAR
Memleketi kimin yönettiği belli değil. O açıdan 1 Kasım seçimleri çok önemli. Sandığa giderken düşüneceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız. 13 yılda memleketin hangi sorununu çözdüler? Bir Allah’ın kulu çıksın desin ki ’şu sorunu çözdüler’. Ben sizden yetki istiyorum. Ben öyle 13 yıl, 14 yıl yetki de istemiyorum. Ben sizden 4 yıl yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin bu ülke nasıl yönetiliyormuş dünyaya göstereyim. Allah’a şükür aldığım aylık para yetiyor. Siz nasıl geçiniyorsanız ben de öyle geçiniyorum. Mütevazı bir hayatım var. Benim öyle saraya merakım yok. Hiç bir zaman da istemedim. Ben bu ülkenin zenginleşmesini, halkın zenginleşmesini istiyorum. Çocuklarımızı hangi okula gönderdiğimizi bile bilmiyoruz. Hangi sınıfa gidecekler belli değil. Arkadan söylüyorlar. ’Vay efendim siz geleceksiniz imam hatipleri kapatacaksınız.’ İmam hatipleri kuran parti biziz neden kapatalım? Bana öğretilen; ibadet Allah için yapılır. Siyaset için değil. Yazık günahtır. Düne kadar bu propagandayı yaptılar. Herkesin inancına saygılıyım. Bunlar bıraktılar, din iman edebiyatı yapıyorlar. Arkadan köşeyi dönüyorlar. Böyle bir şey olmaz.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Karasu’dan sonra Sakarya’nın Hendek İlçesine geçti.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hendek’te yaptığı konuşma kısaca şöyle:

ÜLKEYİ KİMİN YÖNETTİĞİ BELLİ DEĞİL
"Size bir gerçeği anlatayım. ’Çözüm, çözüm, çözüm’ dediler. Sonra dediler ki ‘PKK bizi kandırmış’ Sen çocuk musun yahu? Diyor ki; ’Efendim paralel bizi kandırdı’, ’Esat bizi kandırdı.’ Sen neden kanıyorsun kardeşim? Vatandaş yetki verdi sana; ’Bu ülkeyi adam gibi yönet’ diye. Şu anda Türkiye’de bir yönetim boşluğu var. Bir şeyi unutmayalım. Davutoğlu, saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hendek’ten sonra Geyve ilçesine geçti.Türkiye’nin huzuru ve geleceği için beraber olunması gerektiğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

CHP İKTİDARINDA HALKTAN VE HAKTAN YANA DÜZEN KURACAĞIZ
“Size gelip hep ‘Aman ha sakın CHP’ye oy vermeyin, CHP gelince sosyal yardımları kesecek. CHP’ye oy vermeyin, dolar ve faiz yükselecek, işsizlik artacak’ dediler. Allah büyük, bunların hepsi bunların iktidarında oldu. Dolar da, işsizlik de, faiz de arttı. Bunların hepsini kaldıracağım, bu düzeni değiştireceğim."