15.04.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN RİZE’NİN FINDIKLI İLEÇESİNDE YAPTIĞI KONUŞMA - ÜLKEYİ BU ÇIKMAZDAN KURTARACAK OLANLAR BU ÜLKENİN KADINLARIDIR (15 NİSAN 2016)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU FINDIKLI’DA:
-ÜLKEYİ BU ÇIKMAZDAN KURTARACAK OLANLAR BU ÜLKENİN KADINLARIDIR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Fındıklı’da esnafı ziyaret etti ve bir tesiste kendisini bekleyen vatandaşlarla buluştu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "El birliği ile Türkiye’yi bu çıkmazdan kurtarmak zorundayız. Ülkeyi bu çıkmazdan kurtaracak olanlar da bu ülkenin kadınlarıdır. Çocuklarınıza nasıl sahip çıkıyorsanız Türkiye’ye de öyle sahip çıkacağınızı biliyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize’nin Fındıklı ilçesindeki konuşması kısaca şöyle:

İLK 4 MADDEYİ ÖLÜMÜNE DEĞİŞTİREMEZSİNİZ
Anayasa değişikliği taleplerine değinen Kılıçdaroğlu, eline aldığı kitapçıktan Anayasa’nın ilk 4 maddesini okudu ve bu maddelerin değiştirilmesinin dahi teklif edilemeyeceğini belirterek şöyle konuştu:
“Bu maddeleri değiştireceğiz diyorlar. Biz de diyoruz ki ölümüne değiştiremezsiniz. Buna izin vermeyiz. İşin özü bu. Cumhuriyete sahip çıkmamız lazım. Babalarımız, dedelerimiz kanlarını ve gözyaşlarını dökerek bu güzel ülkeyi kurdular. Biz de çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Daha huzurlu bir Türkiye bırakmak zorundayız. Evde, caddede, tarlada, parkta, fabrikada hepimiz kardeşçe, huzur içerisinde geçinmek zorundayız. Birbirimize düşmanlık değil birbirimize selam veren bir ortam yaratmak zorundayız. Bizim amacımız bu. Huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Beraber yaşamak istiyoruz. Farklı görüş olabilir, eyvallah. Ama bayrak, vatan, sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi ortak paydalarımızın olması lazım. Demokrasi, hukukun üstünlüğü, kadın-erkek eşitliği gibi ortak paydamız olması lazım. Onlar diyor ki, ‘Kadın ikinci sınıf vatandaştır’. Ben de diyorum ki birinci sınıf vatandaştır ve başımızın üstünde yeri vardır.”

HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Ülkede insanca yaşamak istediklerini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Kimliklerimiz farklı olabilir. Ama biz aynı havayı teneffüs ediyoruz. Görüşlerimiz farklı olabilir. Ama aynı topraklarda, kasabalarda, ilçelerde ve illerde yaşıyoruz. Hepimizin bir arada ve huzur içerisinde yaşamaya ihtiyacımız var. Ben bunun sözünü veriyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bölgenin çayının dünyanın bir numaralı çayı olacağını vurgulayarak, "Üstüne kar tanelerinin düştüğü dünyadaki tek çay bu bölgedeki çaydır. Bu kadar değerli bir çaydır ama biz bunun değerini bir türlü anlatamadık. Allah nasip eder CHP iktidar olduğunda göreceksiniz bu çayı dünya markası haline getireceğiz" ifadesini kullandı.