23.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN NİĞDE’DE YAPTIĞI KONUŞMA - DIŞ POLİTİKANIN 180 DERECE DEĞİŞMESİ LAZIM (22 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde’de konuştu.

1 Kasım’ın kader seçimi olduğunu; teröre, acıya, kana, ya da huzurlu refah içerisinde bir Türkiye’den yana oy kullanılacağını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

SURİYE’DEN CANLI BOMBALAR GELİYOR
"Dışarıda herkes, bakkalı manavı birbirine soruyor ’Ne olacak bu memleketin hali?’ diyor. Bu ülkede refahı ve huzuru isteyenler çoğunlukta. Milyonlarca kitle bir araya gelmeliyiz. Kararımızı vermeliyiz, CHP’yi iktidara taşımalıyız. 24 Ağustos 2012, bu tarihi unutmayın. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdım. ’Suriye politikanız yanlıştır, bu böyle devam ederse faturasını 78 milyon vatandaşımız öder’ dedim ama devam ettiler. Ülkeyi, Ortadoğu bataklığına sürüklediler. Ve şimdi Suriye’den bize canlı bombalar geliyor. Nereye? Ankara’ya. Nereye? Cilvegözü’ne, Reyhanlı’ya. Nereye giderseniz gidin canlı bombalar geliyor. Canlı bomba bir Ortadoğu geleneğidir.

DIŞ POLİTİKANIN MİLLİ OLMASI GEREKİR
Bütün komşularımızla kavgalı durumdayız ve bu kavganın faturasını da halk ödüyor, siz ödüyorsunuz. "Nasıl ödüyorsunuz? Turist gelmiyor memlekete. Turist ’Ben niye geleyim Türkiye’ye, can güvenliğim yok’ diyor. Üretiyorsunuz ihraç edemiyorsunuz. Dış politika önemlidir. Dış politikayla ilgili karar alınırken, muhalefetiyle, iktidarıyla birlikte karar alınması gerekir. Bunun milli olması gerekir. Dış politikada ama ne yazık ki öyle bir politika güttüler ki faturasını millete çıkardılar. Ben bu politikanın değişmesi gerektiğini söyleyen bir genel başkanım. Ben size şunu anlatayım savaşı en iyi bilen Gazi Mustafa Kemal’dir. Bütün hayatı savaş meydanlarında geçmiştir. Gazi Mustafa Kemal savaşın sonunda şunu söylemiştir: ’Savaş, zorunlu olmadıkça bir cinayettir.’ Sonunda savaş bitmiştir, ulusal kurtuluş mücadelesini vermişizdir, özgürlüğümüzü kazanmışızdır ve sonunda Mustafa Kemal Demiştir ki; ’Ben yurtta da barış istiyorum dünyada da barışı istiyorum.’ Daha sonra bütün dünyanın ortak sesi olmuştur. Şimdi baktığınız zaman Türkiye’nin dış politikasının değişmesi lazım. Ortadoğu bataklığından Türkiye’nin çıkarılması lazım.

HALK İÇİN ÇALIŞANLARI İKTİDARA GETİRECEĞİZ
Ben o 360’ı niye söylüyor gayet iyi biliyorum. Ben ona matematik dersi vereceğim, matematiği öğreteceğim hiç endişesi olmasın. Saray için oy kullanılırsa acısı var, kanı var, gözyaşı var, terörü var, hepsi var. Şimdi ne diyor? ’Bize oy vermezseniz faili meçhul cinayetler olur’ diyor. Senin iktidarında olmuyor muydu? Onlara demokratik yollardan dersini vereceğiz, sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. Saray için değil halk için çalışanları iktidara getireceğiz." 


Gündem'den Öne Çıkan Haberler