03.06.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN MERSİN’DE YAPTIĞI KONUŞMA - CENNETİN ORTASINA CEHENNEMİ İNŞA ETTİRMEYECEĞİZ (3 HAZİRAN 2015)

KILIÇDAROĞLU MERSİN’DE; “CENNETİN ORTASINA CEHENNEMİ İNŞA ETTİRMEYECEĞİZ"

- "Nükleer santral yapmak istiyorlar, bu nükleer santral orada yapılırsa emin olun Mersin’in tarımı biter. Kimse buradan ürün almaz. Üstelik nasıl yaptıkları belli değil"

-“Nükleere karşı çıkan arkadaşlarım, sözüm söz. Siz de sandığa gideceksiniz. İşçisi, çiftçisi, emeklisi, Mersin’i sevenler, siz de gideceksiniz. Mersin’i, Doğasını, Toroslar’ı, Akdeniz’i, narenciyesini, çileğini, biberini savunuyorum. Diyorum ki nükleerden arınmış bir Türkiye olsun. Türkiye’yi savunuyorum."

- "Şimdi bozguna uğramışlar, CHP’yi suçluyorlar. Hiçbirisini muhatap almıyorum, hiçbirisine cevap vermiyorum, değmez çünkü"

"Üreten kazanacak, çiftçi kazanacak. Söz verdim, mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağım. Söz, Kılıçdaroğlu sözü. Çatlasalar da patlasalar da vallahi de billahi de 1,5 lira yapacağım. Şimdi ona da itiraz ediyorlar. ’Nasıl yapacaksın?’ diyorlar. Sen yatlara, gemilere nasıl yapıyorsan aynı şeyi yapacağım”

-"Çiftçiye  verilen mazot desteği 550 milyon lira. Çiftçiden bunun 17 katı vergi alıyorlar, bir katını iade ediyorlar. Ben ne diyorum, vergiyi almayacağım, ne ÖTV’yi ne KDV’yi alacağım. Sadece ve sadece çiftçinin kazanmasını istiyorum. Dışarıdan saman ithal eden, pamuk ithal eden bir Türkiye istemiyorum. Toprağımız, güneşimiz var. İnsanımız, suyumuz var. Her şeyimiz var. Namuslu siyasetimiz eksik, onu da biz 8 Haziran’da getireceğiz inşallah."

Taşeron işçiliği "çağdaş kölelik" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, taşeron çalışanlara kadro verileceğini de belirtti. .

-"CHP iktidarında ben o Ankara’daki beyler için ’devlet nasıl yönetilir’ kursu açacağım. 13 yıldır bu işi beceremediler. Şimdi bozguna uğramışlar, CHP’yi suçluyorlar. Hiçbirisini muhatap almıyorum, hiçbirisine cevap vermiyorum, değmez çünkü. Benim sorunum Ankara’daki beyler değil. Benim sorunum, evinde tencere kaynamayan vatandaşım, benim sorunum işsiz olan vatandaşım. Benim sorunum taşeronda çalışan işçim. Benim sorunum farklı, ben başka bir şey istiyorum. Ben güzel, huzurlu bir Türkiye istiyorum”

-“Açık ve net söylüyorum, Türkiye’ye barışı getirecek olan parti CHP’dir. Bunun dışında hiçbir parti Türkiye’ye barışı getiremez. Neden biliyor musunuz, cumhuriyeti kuran parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ankara’yı başkent yapan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Grev hakkını, toplu sözleşme hakkını getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Türkiye’nin en köklü sorununu çözecek olan, bu ülkeye barışı getirecek olan parti de Cumhuriyet Halk Partisi’dir."

Duyurulan zamandan 1,5 saat geç başlayan miting sırasında havanın kararması üzerine vatandaşlar  cep telefonlarının ışıklarıyla Kılıçdaroğlu’nu,  Kılıçdaroğlu da  eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte mitinge katılanları selamladı. Konuşmasının ardından üzerinde adı yazılı Mersin İdmanyurdu forması hediye edilen Kılıçdaroğlu, partililere çiçek attı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler