24.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN MALATYA’NIN İLÇELERİNDE YAPTIĞI KONUŞMALAR - 1 KASIM’DA MUTLAKA OYUMUZU KULLANMALIYIZ (24 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’nın Akçadağ İlçesi’nde konuştu.

Türkiye’de herkesin birbirine karşı kavgalı hale geldiğini, bunun da sorumlusunun AKP Hükümeti olduğunu söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:



BU DÜZENİ BOZACAĞIM

"Eğer görev verilen bir kişi hükümet verme görevini kullanamıyorsa bu kişi Türkiye’yi yönetemez. Eğer bir kişi, iradesini saraya ipotek etmişse o kişi asla Türkiye’yi yönetemez. 13 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar, sabah- akşam konuşuyorlar. ’Memlekette işsizlik var böyle çözeceğiz’ diyorlar mı? Niye işsizlik var 13 yıldır? Onların çocuklarının hepsinin işi gücü var. Ama sizinkiler hep işsiz. Herkes kaybediyor sadece hortumcular kazanıyor.
Onların bir havuz medyası var; A Haber diye. Haber gönderdim, ’Karşıma çıkacak gazetecileri siz belirleyin, ne kadar aleyhimde yazan varsa gelsin’ dedim. Ancak cesaret edemediler. Çünkü onların bütün yalanlarını çıkaracağımı biliyorlar. Bakın hiçbir Allah’ın kulu ’Kılıçdaroğlu kul hakkı yedi’ diyemez. Türkiye’yi huzur içinde yaşanan bir ülke haline getirmek istiyoruz. Elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gitmeliyiz. Bunlar 13 yılda 12 defa Mili Eğitim politikasını değiştirdi. Anneler çocuklarını artık hangi okula göndereceklerini, öğrenciler hangi dersi alacağını şaşırdı. Bu nasıl anlayış anlamak mümkün değil. Milli Eğitim Bakanlığı gayri Milli Eğitim Bakanlığı haline geldi. Yol sizin oylarınızdan ve seçimizden geçiyor. Benim görevim sizlere doğruyu anlatmak.”

Akçadağ’dan Doğanşehir’e geçen ve CHP ilçe binasının açılışını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnanç ve kararlılıkla sandığa gidip oy verirsek Allah’ın izniyle Başbakan olarak buraya geleceğim" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle :



HALKIN SORUNLARINI BİLİYORUM

"Buranın elması bir markadır. Çiftçi para, üretici alın terinin karşılığını alamıyor. Çiftçi alamayınca da esnafımız para kazanamıyor. Size söz veriyorum, sizin, halkım için çalışacağım. Emekli geçinemiyor, gencecik fidan gibi çocuklarımız işsizse bunun hesabının sorulması lazım. 13 yıldır iktidardalar ’Çiftçiyi rahat ettireceğiz, emekliyi rahat ettireceğiz’ diyorlar mı? Onlar kendilerine sarayı, vatandaşına gecekonduyu bile layık görmüyor. Sayın Ecevit’in geleneğinden geliyorum. Benim siyasetten bir beklentim yok, kul hakkı yemedim Allah bundan sonra da yedirmesin. Ben isterim ki her evde tencere kaynasın her evde huzur bereket olsun. Eğer bunu yapamasak o zaman siyaseti niye yapıyoruz. Siyasetin amacı halka yalan söylemek değildir. Din üzerinden siyaset yapmak değildir siyasetin amacı. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmaz."

TEK DERDİM BU ÜLKENİN İNSANI
Kimseyle de özel bir kavgam ve kaygım da yok. Huzur içerisinde gönül rahatlığıyla sandığa gidin, altı okun böğrüne vicdan rahatıyla mührünüzü basın. Anneler ayrıca bize bir sözüm daha var; Hiçbir ailenin geliri aylık 720 liranın altında olmayacak. Fakirliği bu topraklarda tarihe gömeceğim. Hiçbir aile ’Ben fakirim’ demeyecek. Her ailenin geliri olacak, her aile geçinebilecek. Aile sigortasını getireceğim. Şuan 22 milyon fakirimiz var. Nasıl geçiniyor bunlar? Ayda 100-150 liraya geçinen aileler var, onlar bizim insanımız değil mi? Ben sarayda oturmadığım için onların arasındayım ve biliyorum. Açlığı, fakirliği biliyorum. Onun için mücadele edeceğiz. Refahı tabana yayacağız."

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, MALATYA’NIN YAZIHAN İLÇE GİRİŞİNDE KENDİSİNİ KARŞILAYAN PARTİLİLERLE BİR SÜRE SOHBET ETTİ, VATANDAŞLARI SANDIĞA GİTMEYE DAVET ETTİ.



CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU HEKİMHAN’DA: HALK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya programını Emeksiz Meydanı’ndaki mitingle tamamladı. Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Malatyalılar anısına isimlerinin okunmasının ardından konuşan  Kılıçdaroğlu, havanın miting yapmak için uygun olmadığını ama gönüllerinin, yüreklerinin beraber olduğunu söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Emeksiz Meydanı’ndaki konuşması özetle şöyle:


TERÖRÜ BİTİRECEĞİM
"Her eve huzur, her sofraya bereket getireceğim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 78 milyon yurttaşımı kucaklayacağım. Yeni, halkçı ve ülkesini sevenlerin yola çıktığı bir siyaset anlayışını bu ülkeye getireceğim. Esnafın, çiftçinin, emeklinin kazandığı yeni bir anlayışı bu ülkeye getireceğim. Hiçbir gencimizi annesi askere gönderirken gözü arkada kalmayacak. Onlar beceremediler inşallah biz yapacağız .Size sözüm söz, bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğim.

GENÇLERE İNANIYORUM
CHP iktidarında gençleri potansiyel suçlu olarak görmeyeceğiz. Gençleri bu ülkenin geleceği ve umudu olarak göreceğiz. Size inanıyorum, bu ülkenin geleceği, umudu sizsiniz. Siz bizden daha iyi bu ülkeyi yöneteceksiniz. Bu açıdan hiçbir endişem, kaygım, şüphem yok. Size inanıyor ve güveniyorum.

NE EZEN NE EZİLEN İNSANCA HAKÇA BİR DÜZEN

İnsanca bir düzen için emekliye bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğiz, taşeron işçiliği kaldıracağız, asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Etnik kimlik, din üzerinden siyaset yapmıyoruz, yapanları da kınıyoruz. İbadet siyaset için yapılmaz, ibadet Allah için yapılır. Biz ülkeyi adaletle yöneteceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. 78 milyon insanı oy versin vermesin kucaklayacağız. Bu güzel ülkede bayrağımızın altında onurumuz ve gururumuzla yaşayacağız"



Gündem'den Öne Çıkan Haberler