26.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN KARS’TA YAPTIĞI KONUŞMA - TÜRKİYE’Yİ BU ATEŞ ÇEMBERİNDEN ÇIKARMAMIZ LAZIM (26 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars’ta yağmur altında esnaf ziyareti yaptı.

Kılıçdaroğlu, Halitpaşa Caddesi’ndeki CHP seçim bürosunu ziyaret etti.

Seçim bürosunda gazetecilere açıklamalarda bulunan ve 1 Kasım’da Kars’ın tarih yazacağına inandığını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

KARSLILARA GÜVENİYORUM
"Türkiye’nin en temel sorunlarını çözecek olan CHP’dir. Bu bağlamda Kars’ın ve Karslıların bize güç ve destek vermesi lazım. Kars, bizim tarihimizin, kültürümüzün çok önemli bir parçasıdır. Peyniriyle sadece Türkiye’de değil, dünyada ünlenen bir ilimizdir Kars. Serhat şehri olarak da tanımlıyoruz Kars’ımızı. 1 Kasım’da Kars’ın ve Karslıların Cumhuriyet Halk Partisine büyük bir teveccüh göstereceklerine inanıyorum.


YETER ARTIK
Türkiye’de adına ne derseniz deyin, ister Kürt sorunu, ister terör sorunu, ister başka bir sorun, ister toplumsal sorun... Bu sorunu CHP dışında hiçbir parti çözemez. Eğer vatandaşlarımız bu sorundan mağdursa bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorsa oy verecekleri tek parti var, o da Cumhuriyet Halk Partisidir. Bakın ben bunu açık yüreklilikle söylüyorum. 13 yılda çözemedi. Ben, ’4 yılda çözeceğim’ diyorum. Türkiye’yi terör belasından, Ortadoğu bataklığından kurtaracağım. Bunun olması lazım. Yazık günah bu ülkeye. Gencecik fidan gibi çocuklarımız hayatlarını kaybediyorlar. Yazık günah değil mi? Bir arada, barış içinde yaşamak varken bu kavga neden? Kavgadan bıktık. Siyasetteki gerginlikten de bıktık. Bu ülkede biraz huzur istiyoruz, refah istiyoruz. İşsizlik istemiyoruz, yoksulluk istemiyoruz. Bunun mücadelesini ben veriyorum. Bu mücadeleye destek kim veriyorsa gelsin Cumhuriyet Halk Partisi’nin çatısı altına.Biz Cumhuriyet’i bunun için mi kurduk? Çocuklarımızı bunun için mi yetiştirdik? Kavga için mi, hayır. Daha refah düzeyi yüksek olan bir toplum için biz mücadele ediyoruz. Çocuklar iyi okusun, iyi eğitim alsınlar, iyi yaşam koşulları olsun, vatandaşımız huzur içinde olsun. Neredeyse caddede ve sokakta birbirimize selam veremez hale geldik. Kim yaptı bunu? 13 yılda toplum bu noktaya geldi. Yazık günahtır. Türkiye’yi buradan çıkarmamız lazım. Birbirimizi kucaklamamız lazım. Acımızı paylaşmamız lazım. Eğer bunu yaparsak çok önemli mesafe kat etmiş olacağız. Bu bağlamda Karslılardan destek istiyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Ardahan’a geçti.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler