09.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN; İZMİR’İN BALÇOVA, GAZİEMİR, BUCA, KARABAĞLAR VE KONAK İLÇELERİNDE YAPTIĞI KONUŞMALAR (9 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim bölgesi İzmir’de otobüsle kent turu attı.



Balçova, Gaziemir, Buca ve Karabağlar ve Konak’ta ilçe mitingleri yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYIN

Saray’dan hükümet kurmak için bize yetki vermediler. Sanıyorlar ki biz yetkiyi Saray’dan bekliyoruz. Yetkiyi Saray’dan değil halktan alacağız. AKP’ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. Eğer bir kişi anayasanın gereğini yapmazsa ana muhalefet partisine hükümeti kurma görevi vermezse, hukuku çiğnerse, ilk görev size düşer. Hukuku, insan haklarını savunuyorsanız AKP’ye bir kez daha oy vermeyin. CHP’yi iktidara taşıyın. Benim umudum sizsiniz. 1 Kasım’da sandığa gideceğiz. Güle oynaya gideceğiz. Bütün dengelerini bozan siyasal iktidara gerekli dersi vereceğiz. El birliği ile gönül birliği ile vereceğiz.


İKTİDARA DERS VERELİM

Herkesi huzurlu kılacak mutlu edecek bir Türkiye amaçlıyorum. Bunun için geziyoruz. Sandığa gidelim 13 yılda bu ülkeyi kabusa dönüştüren bu iktidara ders verelim. ’Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz. Asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız, 800 bin taşerona kadro vereceğiz’ dedik. ’Olmaz’ dediler. Şimdi hepsine ’olur’ diyor. Demek ki CHP sorunlara en iyi teşhisi koyan parti. Her gittiniz yerde söyleyin Davutoğlu, Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.


MİKRO MİLLİYETÇİLİK YAPMIYORUZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler’i da makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, göçmen dernekleri başkanları ile yaptığı konuşmada "Bir arada yaşamak hepimizin ortak görevi olmalıdır. İnsanımızı seviyoruz. Balkanlar’dan gelip Anadolu’ya yerleştikten sonra kültürü kaybetmediniz. Dernekler kurdunuz, örgütlendiniz. Belediye başkanlarımız meclis üyeleriniz milletvekilleriniz var. Anadolu sizin yatağınız sizin yeriniz. Ben yakında Bulgaristan’a da gideceğim. Hak ve Özgürlükler Partisi’ne destek vermiştik. Yine seçim var. Oraya gideceğiz. Biz mikro milliyetçilik yapmıyoruz. Tüm inançlara kimliklere saygılıyız. Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bayrağımızı vatanımızı seviyoruz. Türkiye’nin birleştirici gücü CHP’dir. Son yıllarda biraz ayrıştık. Kimi etnik kimlik üzerinden kimi inanç üzerinden siyaset yaptı. Bizim için insanımız işsizse ona iş bulacağız. Amaç bu cennet ülkede hepimiz huzur içinde yaşayacağız" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca’da Buca Belediyesi’in 3-6 yaş çocukların kabul edildiği, işi olan ailelelerin çocuklarını geçici olarak bıraktığı Kozağaç Pırlanta Merkezi’nin açılışında ise şöyle konuştu: 

ÇOCUKLARIMIZI EĞİTELİM

Bana sorarsanız ’neyin açılışını yapmak istiyorsunuz’ diye bir eğitim kurumunun açılışını yapmak isterim. Böyle yerler çocukların eğitim ve sosyal yaşamına, ailelerine ve gelecekte Türkiye’ye çok önemli katkıda bulunuyor. Seçim bildirgemizi gençlere adadık. Gençleri ve çocukları geleceğin umudu olarak görüyoruz. Onlar bizden daha iyi yetişmeli. Dünyayı bizden daha iyi okuyabilmelidir. Çocuklarımıza güzel bir miras bırakmak istiyorsanız onları eğitin.



ÜCRETSİZ ÖĞLE YEMEĞİ


Okul aile birliklerinin tamamını yasal statüye kavuşturacağız. Böylece anne ve babalar söz sahibi olacak okulun eksikliğini yanlışlığını görüyorsa oraya müdahale etme konusunda söz sahibi olacak. Taşımalı eğitime tümüyle son vereceğiz. Nerede çocuğumuz varsa öğretmenimiz de orada olacak. Öğretmensiz köy kaymayacak. Anneler beslenme çantası veriyor. Tam gün eğitimi savunduğumuz için anneler çocuklarına beslenme çantası vermeyecekler çocuklar öğretmenleriyle birlikte okulda hiçbir ücret ödemeden öğle yemeklerini yiyecekler.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kozağaç Pırlanta Merkezi’nin açılış töreninde çocuklar eşliğinde konuştu





ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE



Son günlerde şehitlerimiz geliyor. Yakınlarının da çok sorunları var. CHP bunun için proje geliştirdi. Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu’nu oluşturacağız. Bu kurul, Başbakanlığa bağlı olacak. Sorunlarını anlatacaklar ve çözecekler. Gazilere minnet borçluyuz. Milletvekilleri hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa şehit yakınları ve gaziler de aynı haktan yararlanacaklar. Umarım 2 Kasım sabahına aydınlık bir Türkiye’de uyanacağız. Baskı gerginlik kavga istemiyoruz. Yaşam tarzı ne olursa olsun 78 milyonu kucaklamak istiyoruz. Bizin gerginliğe değil bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu en geç bir yıl içinde çözeceğiz.

KANDIRILAN İNSANLARA ÜLKE TESLİM EDİLİR Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nda yaptığı konuşmanın ardından Hatay, İkiçeşmelik Caddesi, Basmane Meydanı ve Alsancak Talatpaşa Bulvarı’nda halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde, Sevinç Pastanesi’nin önünde seçim otobüsünden konuşma yaptı. Kadınlar balkonlarda CHP’nin seçim şarkılarına tempo tutarken trafiktekiler de kornolarına basarak destek verdi. Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kemal", “Mustafa Kemal’in askerleriyiz" tezahüratlarıyla seçim otobüsüne çıktı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Aydınlığın kenti İzmir, uygarlığın kenti İzmir, ilk kurşunun atıldığı kent İzmir. 81 ili kucaklayan İzmir, o zaman 1 Kasım’da tarih yazacak. Buna inanıyorum. Bu seçim diğerlerine benzemiyor. Bu seçimlerde demokrasiyi oylayacağız. Ya demokrasiden ya diktadan yana oy kullanacağız. Demokrasiyi insan haklarını her yurttaşın huzur içinde yaşamasını istiyorsak, 13 yıllık baskıcı kabusa son vermek bizim elimizde. Bunu yapacağız. 30 yıldır Türkiye’nin gündeminde terör sorunu var. 30 yıldır çözülmedi 13 yıldır iktidardalar çözmediler. 7 Haziran’dan sonra insanlar kan ve gözyaşı ile yeniden tanıştı. Analar ağlamayacaktı ağlamayan anne kalmadı. Bu ülkede terör bitecekse onu bitirecek parti CHP’dir. Eğer bu ülkede kan ve gözyaşı akmayacaksa onu bitirecek parti CHP’dir. Neden CHP? Göğsünüzü kabartarak söyleyin. CHP avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. CHP’yi kuranlar ulusal kurtuluş savaşını verenlerdir. Ülkemizi bayrağımızı insanımızı seviyoruz. 78 milyon yurttaşımızı kucaklıyoruz. Yaşananların sorumlusu 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir. Şimdi çıkmışlar ’neden böyle oldu? PKK bizi kandırdı.’ Genelkurmay Başkanı’nı terörist diye hapse attılar. Ne oldu? ’Paralel bizi kandırdı.’ Suriye politikası yanlış dedik. Ne oldu? ’Esad bizi kandırdı.’ Siz çocuk musunuz? Kandırılan insanlara ülke teslim edilir mi? Bunlar ülkeyi yönetebilir mi? Avrupalılar bana soruyor, Suriye sorunu nasıl çözülür diye. Suriye’de iç çatışmanın sonlandırılması ve Suriye’nin onarılması lazım ve Suriyeliler’in kendi ülkelerine gönderilmesi lazım. Bu ülkenin sorunlarını en iyi bilen ve en sağlıklı çözümler getiren biziz."


GENÇLER BİBER GAZIYLA BİR ARAYA GELMEYECEK

Ülkede birinci sınıf demokrasi kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP iktidarında tüm meydanlar gençlerin olacak. Biber gazı denen belayla gençler biraraya gelmeyecek. Tüm yasakları kaldıracağız. Digitürk’ten yedi kanalı kaldırdılar, yasak getirdiler. Üstelik savcının yazısı üzerine mahkeme kararı da yok. Bu ülkenin güzel insanları için 1’inci sınıf demokrasiyi kuracağız. Hiç meraklanmayın. CHP iktidarında gazeteciler istediğiniz gibi yazabileceksiniz çünkü bizim özgüvenimiz var. Atatürk’ün hayatı savaş meydanlarında geçmiştir ve savaşın acımasızlığını en iyi o bilir. ’Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir’ demiştir. ’Yurtta barış dünyada barış’ demiştir. Ne dediler? ’CHP’ye oy vermeyin dolar fırlar, faizler artar, borçlarınız artar.’ Tamamı bunların zamanında oldu. Benim size sözüm var. Kredi kartı borçlarına tüketici kredisi borçlarına uygulanan faizlerin en az yüzde 80’ini sileceğim. Bugün İzmir sallandı. Umuyorum 1 Kasım’da Türkiye sallanacak."



Gündem'den Öne Çıkan Haberler