14.06.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN GÜVENPARK’TAN BAŞLATTIĞI ADALET YÜRÜYÜŞÜ İSTANBUL YOLU GÜZERGAHINDA DEVAM EDİYOR ...

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN GÜVENPARK’TAN BAŞLATTIĞI ADALET YÜRÜYÜŞÜ İSTANBUL YOLU GÜZERGAHINDA DEVAM EDİYOR...

AA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşüm gayet güzel gidiyor. Yürüyeceğim. Haklı olduğumuz için dünyaya, Türkiye’ye, bütün insanlara mesaj vermek istiyoruz." dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, Güvenpark’tan başlattığı "Adalet Yürüyüşü" İstanbul yolu güzergahında devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşü sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yürüyüşüm gayet güzel gidiyor. Yürüyeceğim. Haklı olduğumuz için dünyaya, Türkiye’ye, bütün insanlara mesaj vermek istiyoruz. Adalet istiyoruz." diye konuştu.

Herkes için adalet istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sadece kendim için değil, çocuklarım, ailem için değil, benim gibi düşünmeyen, farklı partilerden olan, farklı kimliklerden olan bütün insanlar için adalet istiyorum. Adaleti yüceltmek, güçlendirmek hepimizin görevidir. Bunun için yürüyorum. Umarım vicdan sahibi herkes bunu duyar."


ANKA-CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşü sırasında ANKA’ya, “Eğer bu yürüyüş adaleti sağlayacaksa, eğer bu yürüyüş amacına ulaşacaksa yorulmaya değer, mücadele etmeye değer” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, elinde ‘adalet’ yazılı pankartla Ankara’dan İstanbul’a kadar gerçekleştireceği yürüyüşe devam ediyor. Yürüyüşü sırasında ANKA’ya konuşan Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

“Eğer bu ürüyüş adaleti sağlayacaksa, eğer bu yürüyüş amacına ulaşacaksa yorulmaya değer, mücadele etmeye değer. Türkiye adalet ve demokrasi açısından son derece sıkıntılı bir süreci yaşıyor. Ben bu yürüyüşü başlatarak, sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya demokrasi ve adalet özlemimizi duyurmak istedim.

Güçlü olanların dışarıda, siyasal açıdan destekçileri olanlar dışarıda ki, bunlar suçlu, ama masum insanların, gazetecilerin, akademisyenlerin, hak arayanların açlık grevine bile tahammül edemeyip, bunları hapse atan bir anlayışı reddediyoruz ve bunun için adalet istiyoruz. Sadece kendimiz için değil herkes için adalet istiyoruz. Bizim gibi düşünmeyen insanlar için de adalet istiyoruz.

Adalet çok kutsal, çok soylu bir kavram, bunu korumak, yüceltmek, derinleştirmek hepimizin ortak görevi” dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler