23.08.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN GAZİANTEP’TEKİ TERÖR SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNİ ZİYARETİ SONRASINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA: GÖRÜNEN O Kİ CİDDİ BİR İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR (23 AĞUSTOS 2016)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
GÖRÜNEN O Kİ CİDDİ BİR İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Görünen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti var. . Umarız hükümet bütün bunlardan ders çıkarır ve bir daha bu tür acı tablolar toplumun önüne konmaz." dedi.


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazetecilere yaptığı açıklama şöyle:

"Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılar hala hastanede bir kısmı, onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca bugün doğudan yine acı haberler geldi. Bir üsteğmen olmak üzere şehitlerimiz var. Kilis’e düşen mermiler var.
Bütün bunlara baktığımız zaman gerçekten de son derece üzgünüz. Yakınlarını kaybeden, çocuklarını kaybeden aileler emin olun duyduğumuz şeyleri tekrar burada bize ifade ettiler. Biz bu acıları yaşıyoruz, başkaları bu acıları yaşamasın ne olursunuz önlemini alın diye. Bütün bu olayları yaşarken bir şeyi unutmamamız gerekiyor. Devlet dediğiniz kurumun bütün olaylara hakim olması lazım. Devlet dediğiniz kurumun liyakatle yönetilmesi lazım. Devlet dediğiniz kurumun bu olaylar olmadan önce istihbarat bilgisini alıp olayları topluma yaşatmadan, insanlara yaşatmadan önlemesi lazım. Görünen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti var. Görünen o ki ciddi bir yönetim boşluğu var. Umarız hükümet bütün bunlardan ders çıkarır ve bir daha bu tür acı tablolar toplumun önüne konmaz."