21.06.2010

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN GAZİANTEP’İN YAVUZELİ İLÇESİNDE YAPTIĞI KONUŞMA (21 HAZİRAN 2010)

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU ADIYAMAN’DA; ”BU DÜZENDEN SADECE RECEP BEY VE YANDAŞLARI MEMNUN. O ZAMAN NE YAPACAĞIZ, BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ; RANTTAN DEĞİL, HALKTAN YANA DÜZEN KURACAĞIZ” DEDİ.

(Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde yaptığı konuşma metni)

KILIÇDAROĞLU ADIYAMAN’A GİDERKEN YAVUZELİ’NDE KENDİSİNİ COŞKUYLA KARŞILAYANLARA; ”BİZE YETKİ VERİN, DEYİN Kİ ‘HESAP SORUN’, HESAP SORMAYAN NAMERTTİR” DİYE SESLENDİ.

KILIÇDAROĞLU, KONUŞMASININ ARDINDAN AKP İLÇE TEŞKİLATINDAN AYRILARAK CHP’YE GEÇEN 8 KİŞİYE ROZETLERİNİ TAKTI. CHP’NİN KATILIMLARLA GÜÇLENDİĞİNİ BELİRTEN KILIÇDAROĞLU, KATILIMLARIN SÜRECEĞİNİ BELİRTEREK, ”YAVUZELİ’NDE HALKIN İKTİDARINI KURDUKLARINI, TÜRKİYE’YE DE HALKIN İKTİDARINI KURANA KADAR KOŞACAKLARINI” SÖYLEDİ.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU ADIYAMAN GÖLBAŞI’NDA DA, ”AKP DÜRÜST PARTİ DEĞİL. DÜRÜST PARTİ, İNSANLARIN İNANÇLARIYLA ETNİK KİMLİKLERİYLE UĞRAŞMAZ. İNSANLAR ETNİK KİMLİKLERİYLE İNANÇLARIYLA ALLAH’IN YARATTIĞI EN DEĞERLİ VARLIK VE BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VARDIR” DEDİ.

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU, TÜRKİYE’NİN MAKUS TALİHİNİ YENECEK, DÜRÜST, NAMUSLU BİR İKTİDARI BAŞA GETİRMEK İÇİN SEÇİMLERDE HERKESİ SANDIK BAŞINA GİTMEYE ÇAĞIRDI.

İletişim Koordinatörlüğü (Adıyaman) – Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ”Bu düzenden sadece Recep Bey ve yandaşları memnun. O zaman ne yapacağız, bu düzeni değiştireceğiz; ranttan değil, halktan yana düzen kuracağız” dedi.

Yurt gezilerini sürdüren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Gaziantep’ten Adıyaman’a giderken Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Yavuzeli’ne ikinci gelişi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ”Üçüncü kez geleceğim, Türkiye’yi yönetmek üzere geleceğim” diye konuştu.

AKP iktidarının artık ülkeyi yönetemediğini belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin sorunların altında ezildiğini, halkı değil kendisini düşünen bir iktidar haline dönüştüğünü söyledi. Yavuzeli’ndeki çiftçilerin Türkiye’nin genelindeki gibi ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu savunan Kılıçdaroğlu, ”Recep Bey’i Yavuzeli’ne davet edelim. Allah aşkına Recep Bey şu havuzlu villalardan çıkıp Yavuzeli’ne gelsin, icra dairelerine gitsin, şu çiftçinin halini bir görsün” dedi.

CHP iktidarında çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV’yi kaldıracaklarını taahhüt eden Kılıçdaroğlu, AKP’nin yanlış politikalarını ortadan kaldıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, vatandaşlara ”Bize yetki verin, deyin ki ‘hesap sorun’, hesap sormayan namerttir” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından AKP ilçe teşkilatından ayrılarak CHP’ye geçen 8 kişiye rozetlerini taktı. CHP’nin katılımlarla güçlendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, katılımların süreceğini belirterek, ”Yavuzeli’nde halkın iktidarını kurduklarını, Türkiye’ye de halkın iktidarını kurana kadar koşacaklarını” söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, daha sonra kısa süre önce vefat eden bir partilinin yakınlarına başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ardından Hüseyin Aktaş Taziye Evi’nin temelini attı, ayrıca ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde de parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap eden ve AKP’nin halktan değil ranttan yana bir düzen kurduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

”Bu düzenden sadece Recep Bey ve yandaşları memnun. O zaman ne yapacağız, bu düzeni değiştireceğiz. Ranttan değil, halktan yana düzen kuracağız” dedi. AK Parti’nin ”dürüst bir parti olmadığını” savunan Kılıçdaroğlu, ”Dürüst parti, insanların inançlarıyla etnik kimlikleriyle uğraşmaz. İnsanlar etnik kimlikleriyle inançlarıyla Allah’ın yarattığı en değerli varlık ve başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.

Vatandaşları halktan yana bir düzen ve temiz bir siyaset için CHP’ye çağıran Kılıçdaroğlu, partisinin halka hesap vermeyi namuslu bir görev kabul ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin makus talihini yenecek, dürüst, namuslu bir iktidarı başa getirmek için seçimlerde herkesi sandık başına gitmeye davet etti.